Színes Ötletek

a kézügyes blog

Best of 2023 - Főszerepben a tavalyi kedvenceitek

blog_cover_bestof2023.jpg

Akárcsak az elmúlt években mindig, az év eleje inkább a feltöltődésről, rendszerezésről, tervezésről, az elmúlt időszak összegzéséről, és az új ötletek formába öntéséről szól, mintsem hogy a máskor megszokott intenzitással rukkolnánk elő a kézügyes tennivalókkal. Egyik nem is annyira titkos kedvencünk a statisztika készítése, persze annak nem a száraz, táblázatos formája, hanem amikor kiderül, mik voltak a legnagyobb érdeklődésre számot tartó cikkek és témák az előző évben. Mint mindig, most is van olyan a listában, amin meglepődtünk, ahogy olyan is, aminek évről évre változatlan a népszerűsége. Olvassatok tovább és nézzétek meg, köztük van-e a ti kedvencetek!

10. Kalligráfia kezdőknek - Hasznos tippek és letölthető gyakorlólapok

Nagy örömünkre szívesen fogadtátok a Rajzshop.hu-val közösen indított sorozatunkat, amiben a bullet journal és az urban sketching világából gyűjtött tudnivalók vagy az Inktober kihívás mellett idén a kalligráfia is helyet kapott, és persze sok más érdekességgel készülünk még a jövőben. Ez az aktív meditációnak is kiváló elfoglaltság akkor is jól jön, ha hobbinkat a szellemi pihenés szolgálatába szeretnénk állítani, vagy ha szívesen kiaknáznánk a benne rejlő lehetőségeket számtalan területen, az ajándék- vagy dísztárgykészítéstől kezdve a kreatív naplóvezetésig. 

4_231.jpg

9. Makramé manó a téli dekorációhoz

A kreatív hobbik hosszú sorában a makramé technika az egyik, amit mindig szívesen fogadtok, így a mindenkori best of válogatásokban is garantált helye van ennek a témának. Idén az egyik karácsonyi dekoráció lett a befutó, amit megértünk, hiszen mi is nagyon kedveltük ezeket a kedves, nagy szakállú manókat. Ha most ismerkedtek a technikával, erre a linkre kattintva találtok néhány hamarosan aktuális, egyszerűen elkészíthető csomózott díszt is, mint a nyuszis vagy a bárányos kopogtatók.

bestof_2023_9_1.jpg

8. Csempefestés - Újabb tapasztalataink a gyors és egyszerű felújításról

Amikor néhány éve először próbáltuk ki a  Dulux Simply Refresh Csempefestéket még nem sejtettük, milyen lavinát indítunk el vele. Mivel alapozás nélkül, közvetlenül a megtisztított felületre vihető fel, mindig csábító megoldást jelent, amikor hidegburkolattal ellátott falfelületek gyors, ám a maga kategóriájában mégis tartós felújítást igényelnek. Azóta már több helyiséget is kezelésbe vettünk és a jelek szerint ti sem untátok még el a témát, sőt, sokatoktól kaptunk visszajelzést arról, hogy kipróbáltátok és ti sem csalódtatok. Úgy gondoljuk, nem ez volt az utolsó csempefestéssel foglalkozó cikk a blogon, és igyekszünk nektek összegyűjteni a lehető legtöbb újdonságot és tudnivalót a DIY otthonfelújítás témájával kapcsolatban általánosságban is.

bestof_2023_8-.jpg

7. Tízperces trükkök - Ügyességi játék húsvéti hangulatban

Az általánosságban elmondható, hogy a Tízperces trükköket szívesen fogadjátok akár terjedelmesebb formában itt, a blogon, akár posztként a közösségi felületeinken, hiszen az idő-és alapanyagtakarékos ötletek igazán praktikusak, legyen szó akár a gyerekek szórakoztatásáról, kreatív hobbikhoz kapcsolódó tippekről vagy az otthoni dekorációkészítésről. Ezt az egyszerűen elkészíthető, mégis sokáig használható, zero-waste szemléletű golyóvezető játékot bármelyik évszakhoz illőre is szabhatjátok, de a nyuszis verzió hamarosan ismét időszerű lesz.

bestof_2023_8.jpg

6. Az erdő állatai papírragasztással

Ezek a mókás állatkák nagyon egyszerűen elkészíthetők és szinte biztos, hogy minden szükséges hozzávalóra ráakadhatunk a fiókban. Az alapot a mindig rendelkezésre álló papírguriga adja, amiből nálunk általában van félretéve jó néhány arra az esetre, ha épp nem egy darabra lenne szükség. Tervezzétek meg saját kedvenceiteket és bővítsétek ezt a kedves társaságot!

bestof_2023_7.jpg

5. Hulladékból készíthető kézügyes ötletek gyerekeknek

Ebben a gyűjteményben egyaránt találtok érdekes vagy éppen szórakoztató ötleteket a természetes vízfestéktől a tojáshéjmozaikig, amikben az a közös, hogy már kidobásra szánt alapanyagokból készíthetők el. Közülük választva nemcsak a pénztárcánkat kímélve szórakoztathatjuk gyermekeinket, de felhívhatjuk a figyelmüket arra, hogy bátran merjenek kreatív alapanyagként tekinteni a tiszta és felhasználható háztartási hulladékokra, ami egy nagyszerű gondolatébresztő a fenntarthatóbb életmód érdekében. A tojástartó mind közül az egyik kedvenc alapanyagunk, ebben a cikkben például egy egész állatkert elkészítéséhez mutatunk ötleteket!

5_224.jpg

4. Letölthető fűszercímkék a tavaszi rendszerezéshez

A saját készítésű, Színes Ötletek-féle fűszercímkéknek már több kiadását is közzétettük, ezen a linken megtaláljátok mindet. Az alapvető fűszerektől a magvakig, az édesítőtől a hüvelyesekig igyekeztünk sok mindenre gondolni, a címkéket pedig kétféle méretben szerkesztettük nektek lapokra, hogy kisebb üvegekre, illetve üvegek fedelére és nagyobb üvegek hasára vagy tasakokra ragasztva is használhassátok őket. Kaptunk már jó néhány fotót tőletek az elkészült fűszeres polcokról, hatalmas öröm számunkra ebben a formában viszontlátni őket, ezért arra biztatunk benneteket, osszátok meg velünk, bármit is készítettetek ötleteink nyomán.

bestof_2023_4_1.jpg

3. Makramé kezdőknek - Egyszerű fonalangyal a karácsonyfára

Talán meglepő, de a makramétechnika a dobogósok közé is bekerült. Ez alapján úgy gondoljuk, 2024-ben még nagyobb figyelmet szentelünk ennek a népszerű hobbitevékenységnek. Az útmutató alapján karácsonyi angyal helyett tavasztündért is varázsolhattok fonalból, ha nem akartok várni egy évet az elkészítésével, és szárnyak nélkül egyszerű babává is változtathatjátok. Tavaszi makramés ötleteket pedig ITT találtok.

bestof_2023_3.jpg

2. Horgolt süni könnyen követhető videós útmutatóval

A horgolás is töretlenül népszerű olvasóink körében, a sünik pedig nemkülönben, így nem is lepődtünk meg azon, hogy ezek a cuki kézműves figurák kerültek a best of válogatás második helyére. A cikkben videós segítséget is találtok az elkészítésükhöz, a gyerekek (és a felnőtt rajongók) az év bármely szakaszában garantáltan örülni fognak, ha ajándékként elkészítitek nekik. 

bestof_2023_2.jpg

1. Rajzolj, fess, nyerj! – Indul a Színes Állatvilág Rajzpályázat

Soha nem fordult még elő, hogy egy pályázat felvezető bejegyzése került volna a dobogó első helyére, egészen mostanáig. 2023-ban a Színes Állatvilág Rajzpályázat kihirdetése lett a legolvasottabb cikk, aminél csak a rajzpályázat sikerének örülünk jobban. Összesen közel 2000 csodás pályamunkát készítettek a résztvevő gyerekek, amiket végignézni és zsűrizni megható és örömteli élmény volt még annak ellenére is, hogy mindez több mint 800 e-mail és egyéb üzenet feldolgozása után következhetett. Azt még nem árulhatjuk el, mikor és milyen tematika mentén, de az biztos, hogy idén is számíthattok ránk valami hasonlóval, és tartogatunk némi meglepetést is nektek! 

bestof_2023_1_2.jpg

Ez volt tehát a 2023-as évet lezáró posztválogatás. Mindenkinek köszönjük, hogy aki tavaly olvasta, kedvelte, véleményezte a bejegyzéseinket! Egy kis téli szünetet követően hamarosan jövünk a megszokott tartalmakkal és persze újdonságokkal is készülünk.

Tartsatok velünk itt,  PinterestenFacebookon vagy Instagramon is, hogy a következő cikkről se maradjatok le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7518298835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása