Színes Ötletek

a kézügyes blog

Felemelő, vibráló árnyalatok 2025-re – Itt az év Dulux színe, az Igaz öröm

evszinecover.jpg

Valahol közhely már az a megállapítás, amit kicsi, de annál lelkesebb szerkesztőségünk tagjai saját magukon is rendszeresen megfigyelnek: bármiféle alkotói tevékenység közben egyszerűen jobb helynek tűnik a világ. Teljesen mindegy, hogy egy rajzos kihíváshoz csatlakozunk, kézműves technikákkal ismerkedünk, festünk, írunk, zenélünk, újjávarázsolunk, a lényeg mindig ugyanaz: ha elmélyülünk abban, amivel épp foglalkozunk, divatos kifejezéssel „elmerülünk a flow-ban”, ha nem is mindig, de néha megáll egy kicsit az idő, és az alkotás öröme mellett egy kicsit béke költözik a szívünkbe is. Anélkül, hogy olyan témákat bolygatnánk, amiket nem feltétlenül szeretnénk, erre szükségünk is van manapság, hiszen az emberek által lakott világ nem lett nyugodtabb hely az utóbbi években, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a rossz hírek mindig gyorsabban terjednek, mint a jók.

Ez a gondolatfolyam annak kapcsán jutott eszünkbe, mert - ahogy ezt az ősz első felében már megszokhattuk - az AkzoNobel Globális Esztétikai Központja nemrég ismét kihirdette a következő Év Dulux Színét. A nemzetközi szakértőkből álló csapat 2025-re egy izgalmas és energikus, optimizmust sugárzó, Igaz Öröm (True Joy™) névre keresztelt sárga árnyalatot választott, ami a három - Merész, Érzelmes és Büszke néven futó - kiegészítő színpalettával, melyek ezúttal egységesen a Színes Történetek megnevezést kapták, ha úgy tetszik, folytatja azt a tendenciát, amit az idei év színe, az Érzéki érintés kezdett meg az azt megelőző Merész Kezdet, a Ragyogó Égbolt és a Szertelen képzelet után. További részletek és inspiráló galéria a folytatásban!

Az év színe – Nemzetközi trendek és ideák három évtizede

Az AkzoNobel Globális Esztétikai Központja (Global Aesthetic Center of AkzoNobel) három évtizede foglalkozik trendelemzéssel, színkutatással, színtervezéssel és a művészeti iránymutatással. A ColourFutures nevű projekt keretében - amely idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját - minden évben egy nemzetközi design- és trendszakértőkből álló csoport vizsgálja meg és jelzi előre a nemzetközi színtrendeket.

A trendkutatás alapozza meg az Év Színének (Colour of the Year) kiválasztását, és központi szerepet játszik abban, hogy az AkzoNobel továbbra is megfeleljen vásárlói színigényeinek. A színekkel foglalkozó üzletágak - dekorációs festékek, porbevonatok, autóipari és speciális bevonatok, extrudált bevonatok és fa bevonatok, stb. - mind ezt a kutatást használják az újonnan piacra kerülő termékek kifejlesztéséhez.

dulux-colour-futures-colour-of-the-year-2025-true-joy-bold-bedroom-inspiration-global-26.jpg

Akik olvasták korábbi, hasonló témájú cikkeinket, valószínűleg egyetértenek azzal, hogy kifejezetten érdekes megfigyelni azt, hogyan reagál a design- és trendszakértők nemzetközi csapata az adott év történéseire és hangulatára. És mivel minden akciót reakció követ, ha nagyobb összegben nem is mertünk volna fogadni erre, annyira nem is lepődtünk meg, hogy most egy élénkebb, vibrálóbb paletta igénye fogalmazódott meg sokakban a korábbi, inkább visszafogott, pasztelles árnyalatok után. A folytatásban meg is mutatjuk mindezt számos inspiráló illusztráció társaságában.

Igaz öröm

A 2025-ös év színének a Dulux nemzetközi csapata egy felemelő, élénk és pozitív sárga árnyalatot választott, ami optimizmussal, büszkeséggel és inspirációval tölti meg a tereket, és arra motivál minket, hogy lépjünk ki bátran a komfortzónánkból, hogy bízzunk magunkban, és ne féljünk az újtól! Az Igaz Öröm tökéletesen működik merész alapszínként, így bármikor használható önmagában, ugyanakkor csodás kontrasztot alkot a természetes árnyalatokkal, ezáltal kiváló választás akkor is, ha különböző hatásokat szeretnénk elérni a festés során, legyen az akár színátmenetes tér, vagy egy szabad alakzattal izgalmassá tett falfelület.

igazorom_0_1.jpg

Színes Történetek - Merész paletta

Ahogy már megszokhattuk, Az év színét a Dulux minden évben izgalmas kísérőszínekkel egészíti ki. A Színes Történetek „Merész” palettája egyéniséget, dinamizmust kölcsönöz a felületeknek, amelyek így pozitív módon tűnhetnek ki környezetükből. Az Év Színével kevert élénk színek energiájukkal magukkal ragadják az embert, és olyan környezetet teremtenek, melyek felpezsdítenek, tanulásra, kreatív gondolkodásra ösztönöznek minket.

Színes Történetek - Érzelmes paletta

Az „Érzelmes” színpalettát organikus, a kézművességben is használt nyersanyagok, például a fa és az agyag ihlették, tehát ezek a színek tökéletesen működnek a falfelületeken a természetes eredetű anyagokból, kézzel készített bútorok - és persze az Igaz Öröm - finom háttereként. 

Színes Történetek - Büszke paletta

A világ különböző kultúrái által inspirált „Büszke” paletta tónusai kitűnően kombinálhatók egymással személyes, akár eklektikus terek létrehozásához. A földszínű árnyalatok a hagyományos, természetes festékeket idézik, és tökéletesen együttműködnek az egyedi kultúrákat megidéző mintákkal és különböző textúrákkal, hogy olyan összhatást hozzanak létre, amely vonzó és barátságos.

Aki szeretne még jobban elmerülni a 2025-ös év színeiben, illetve szívesen kapna további inspirációkat például azzal kapcsolatban, hogyan érdemes belekezdeni a mostanában kifejezetten trendi, különböző színű alakzatokat megjelenítő falfestésbe – amit egy projektünk kapcsán érintőlegesen nemrég mi is kipróbáltunk -, kattintson a Dulux kapcsolódó felületeire!

Ha bizonytalanok vagytok a választást illetően, töltsétek le a Dulux Visualizer applikációját! A szobakifestő alkalmazás segítségével azonnal láthatjátok, hogyan mutatnának az egyes színek vagy színkombinációk otthonotokban.

dulux-colour-futures-colour-of-the-year-2025-true-joy-bold-bedroom-inspiration-global-26_1.jpg

Kövessetek minket Pinteresten, TikTokon,

Facebookon és Instagramon is, hogy semmiről ne maradjatok le!  

Képek forrása: Dulux

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1818707658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Ajánló

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása