Színes Ötletek

a kézügyes blog

Otthon egy bonyolult világban - Itt a 2024-es év színe, az Érzéki érintés

sweet-embrace-colour-story-homeoffice-inspiration-global-24.jpg
Ahogy ezt olvasóink szeptember második felében megszokhatták, 2023-ban is megérkezett „Az év színe!” És mivel évek óta hírt adunk az aktuális palettáról, a magunk részéről kíváncsian vártuk, mi követi majd a Merész Kezdetet, a Ragyogó Égboltot és a Szertelen képzeletet. Vajon a szakemberek olyasmit szánnak a következő időszakot meghatározó árnyalatoknak, amelyek a mi fejünkben is megfordultak, esetleg valami teljesen mást? Nos, a 2024-es év színe kellemes meglepetést jelent számunkra, hiszen sokkal pozitívabb érzés- és hangulatvilágot közvetít, mint amire az elmúlt időszak alapján számíthatott bárki, aki jól - vagy épp nem annyira jól, nézőpont kérdése - körülnézett a világban. Ismerjétek meg az Érzéki érintést és kísérő színpalettáit!

Az év színe – Nemzetközi trendek és ideák három évtizede

Az AkzoNobel Globális Esztétikai Központja (Global Aesthetic Center of AkzoNobel) három évtizede foglalkozik trendelemzéssel, színkutatással, színtervezéssel és a művészeti iránymutatással. A ColourFutures nevű projekt keretében - amely idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját - minden évben egy nemzetközi design- és trendszakértőkből álló csoport vizsgálja meg és jelzi előre a nemzetközi színtrendeket.

A trendkutatás alapozza meg az Év Színének (Colour of the Year) kiválasztását, és központi szerepet játszik abban, hogy az AkzoNobel továbbra is megfeleljen vásárlói színigényeinek. A színekkel foglalkozó üzletágak - dekorációs festékek, porbevonatok, autóipari és speciális bevonatok, extrudált bevonatok és fa bevonatok, stb. - mind ezt a kutatást használják az újonnan piacra kerülő termékek kifejlesztéséhez.

A 2024-es Dulux Év Színe, az Érzéki Érintés (Sweet Embrace™) egy finom, barátságos és megnyugtató tónus, amely a stabilitás és a lágyság érzetét hozza a térbe. Gyönyörűen működik önálló színként is, de számos más árnyalat pozitív alapjaként is funkcionálhat.

Hogy miért ez az árnyalat jeleníti meg legjobban a 2024-es évet a szakértők szerint? A Global Aesthetic Center of AkzoNobel munkatársai szerint rohanó és bonyolult világunkban minden eddiginél fontosabbá vált a saját különleges terünk kialakítása - a helyé, ahová szívesen tartozunk. Ez az érzés a Trend Forecast ötletbörze eredményeként fogalmazódott meg, ahol számos nemzetközileg elismert dizájnszakértő arról gondolkodott közösen, mire is lesz szükség otthonainkban a következő évek során. Az itt elhangzott beszélgetések vezették el őket a 2024-es év Dulux színének témájához: egy helyhez, ahol otthon érzed magad, és magához az árnyalathoz, az Érzéki érintéshez. A lágy és pozitív tónus köré pedig megszületett három, könnyen használható színpaletta: Egy kedves történet, Egy csendes mese és Egy felemelő legenda, melyeknek közös jellemzője, hogy olyan tér kialakítására adnak módot, ahol teljesen otthon érezhetjük magunkat.

A pozitív alap - Egy érzéki érintés

Az Érzéki érintés egy kifinomult, optimista szín, amelyet a madártollak és az esti felhők lágysága ihletett. Amellett, hogy önmagában is egy meleg és praktikus árnyalat, alapszínnek is kiváló, és számos más árnyalattal kombinálható. Lágy és kifinomult, különböző fényviszonyok mellett különböző árnyalatokat vesz fel, meleg hatást kölcsönöz az északi fekvésű helyiségeknek, és lágyságot visz a napsütötte szobákba.

Otthonos munkakörnyezet - Egy kedves történet

Lakóhelyünk minden szegletének ismerősnek és megnyugtatónak kell lennie, az Egy kedves történet földszínei ehhez tökéletes hátteret teremtenek. Az égetett narancs árnyalat és az Érzéki érintés akár egy színátmenetes falon is egyesülhet, azt a hatást keltve, mintha a puhaság körülölelne.

Nyugalom a konyhában – Egy csendes mese

A megfelelő színekkel még egy mozgalmas konyha is nyugodt helynek tűnhet. Az Egy csendes mese természetes zöld és kék árnyalatokat vonultat fel, ami a nyugalom és a folytonosság érzetét kölcsönzi a térnek. Itt két mélyzöld szín adja meg az alaptónust, a meleg érzetről pedig az Érzéki érintés gondoskodik.

Vidámság a hálószobában – Egy felemelő legenda

Az ábrándos lila és sárga árnyalatok keveredésével az Egy felemelő legenda vidám, barátságos hátteret teremt, anélkül, hogy túlságosan dominánssá válna a helyiségben. Az Érzéki érintéssel párosítva a lágy okkersárga árnyalat varázsol egy kis extra melegséget a hálószobába.

Ha szívesen gyűjtenétek inspirációkat, nézzétek meg a 2024-as év színéhez kapcsolódó teljes galériát, melyben kitűnő példákat találhattok a mostanában különösen népszerűvé vált ombre falfestési technikákra is.

A történet persze ezzel még nem ér véget. A néhány hete már kapható, limitált ideig elérhető Dulux -  A Nagyvilág Színei - Magyarország megkapó árnyalatait valóságos és képzeletbeli magyar tájak ihlették, melyek az aktuális, semleges és finom színeket előnyben részesítő trendekbe illeszkednek, mégis különleges és egyedi színvilágot kínálnak a hazai otthonszépítőknek.

A Kender zsúp, a Tüskevár, a Füvészkert, a Kerek erdő, az Üveghegy és a Kőleves csak korlátozott ideig érhetők el a hazai piacon, így hamarosan sort kerítünk arra, hogy őket is bemutassuk!

Forrás: Dulux.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5618214809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása