Színes Ötletek

a kézügyes blog

Hosszú élettartamú, időjárásálló homlokzatok és vakolatok
A Dulux Weathershield termékcsalád

298286053_1.jpg

Az idei különösen hideg és csapadékos tavasz után sok helyen még csak most indul be igazán a kültéri felújítások szezonja, szóval talán pont a legjobb időpontban hívjuk fel a figyelmeteket egy olyan újdonságra, ami áprilisban érkezett meg Magyarországra, és amivel rengeteg olyan munkát megspórolhattok, amire máskülönben néhány évente óhatatlanul sor kerülne. A Dulux új vakolatrendszere ugyan nem elsősorban DIY termék, számunkra mégis érdekes, mert védi a homlokzatokat és más kültéri falfelületeket a különféle környezeti hatásoktól. Emellett tartós és dekoratív, ugyanakkor a Dulux CMS rendszerével kétszáznál is több ragyogó árnyalatra színezhető - ezzel a tulajdonságával pedig egyedülálló lehetőségeket tartogat harmónia és dizájn tekintetében. Ha mostanában terveztek kültéri felújítást, szeretnétek hőszigetelő rendszerrel ellátni otthonotokat, esetleg építkeztek, mindenképp olvassatok tovább! Akkor is érdemes megismernetek ezt a vakolatrendszert, ha szívesen összehangolnátok a festett és vakolt falfelületek színeit vagy akár beltérre kerestek különleges megoldást az erőteljesen igénybe vett helyiségek falainak védelmére. Hasznos információk és szakmai vélemény a folytatásban.

weathershield-green-glade-gardenia.jpg

Vitathatatlan, hogy az olyan kaliberű munkálatokat, mint a hőszigetelés, homlokzatfestés vagy vakolás, jellemzően képzett szakemberek végzik, nem is szeretnénk megkérdőjelezni ezt a jól bevált módszert vagy arra biztatni bárkit, hogy tapasztalat nélkül fogjon bele ilyesmibe. Ugyanakkor sok-sok felújításon túl azt is jól tudjuk, hogy tulajdonosként vagy megrendelőként sem árt, ha képben vagyunk, milyen lehetőségeink vannak, milyen újdonságokat érdemes ismernünk a kivitelezés gyakorlati oldalát és az alapanyagokat illetően. Ahhoz sem kell messzire mennünk - a magunk részéről csak a szomszédba -, hogy találkozzunk olyannal, aki autodidakta szakemberként egymaga látott neki kivitelezésnek a polisztirol ragasztástól a vékonyvakolat bedolgozásáig, és hibátlan munkát végzett. Az pedig még nálunk is előfordul, hogy egy-egy kisebb felület esetében egyszerre van igényünk annak védelmére és látványos, mégis tartós díszítésére.

Egy támfal, lépcsőszegély, külső-belső terek kapcsolódása, épített teraszkorlát vagy tároló, egy pici nyaraló megújulásra váró felületei, dekorfal a nappaliban - számos lehetőség, ahol kevesebb kockázattal vághatunk bele magunk is a munkába, vagy adhatunk esélyt ügyes kezű családtagjainknak, pláne ha egy könnyen kezelhető, gyors haladást biztosító alapanyaggal dolgozhatunk.

Az előkészítést illetően nagyjából arra kell figyelnünk, mint festés során, azaz hogy a felület legyen tiszta, száraz, pormentes, de mivel kültéri munkálatokról van szó, ha szükséges, a sókivirágzás, penész, alga vagy gomba kezeléséről is gondoskodjunk megfelelő készítményekkel! Az alapozáshoz elegendő egy réteg Dulux Trade Weathershield Vakolatalapozó felhordása, ami 24 óra száradási időt követően vakolható. Persze előtte ne felejtsük el kiválasztani kedvenc - vagy a környezettel, meglévő kültéri, beltéri festett felületeinkkel harmonizáló - színünket a specifikus WSD színkártya alapján!

Az új Dulux vékonyvakolat fokozottan ellenáll az időjárás és légköri sajátosságoknak, legyen az pára, csapadék, algásodás vagy mohásodás, ezen felül a vele kialakított felület a szilikonadaléknak köszönhetően sokáig megőrzi rugalmasságát, a szálerősítés megnöveli a bevonatok ellenállóképességét, megelőzi a hajszálrepedések kialakulását, így védi a felületet a környezeti tényezők káros hatásaitól. Száradása belső feszültségektől mentes, ami kitűnő tapadást biztosít az alapfelülethez. Éppúgy alkalmazható hőszigetelő rendszereken, mint hagyományos vakolatokon, márvány granulátumokon, beton és egyéb ásványi felületeken, valamint tapaszokon és szerves kötőanyagú simítótapaszokon. Persze nem vietnami balzsam, hogy mindenre is jó legyen, így friss mészvakolatok, műanyag, gyantás, lakkbevonatú, olajos felületekre, enyves vagy meszes festékekre, fára vagy fémre más anyagot kell keresnünk.

banner_1000x200.jpg

A rendszernek az alapozó mellett része a lábazati vakolat is, ami négy színben - antracit, gránit, onyx és bazalt - kapható, ásványi őrlemény alapú, készre kevert alapanyag kültéri lábazatok, hagyományos vakolatok, beton és egyéb ásványi felületek védelmére és díszítésére.

Bármelyiket bevethetjük akár beltéren is, amivel egészen különleges hatásokat érhetünk el az enteriőr kialakítása során.

A Weathershield megjelölés valójában egy komplett termékcsoportot jelöl a Dulux amúgy is elég színes termékpalettáján, a vakolatok mellett megtalálhatók szilikonadalékos homlokzati festékek, azok szilikonalapú változatai és persze a hozzájuk ajánlott alapozók is. A CO2 áteresztőképességű, UV-álló Weathershield család tagjai a különleges összetételnek köszönhetően vízlepergető hatásúak, így a velük kezelt felületek hosszabb ideig maradnak tiszták, őrzik meg eredeti színüket és állagukat, nem mellesleg a színek a vakolt és festett felületeken is tökéletesen összehangolhatók.

smooth-flint-dulux-weathershield_0.jpg

A termékcsalád prémium kategóriában induló tagjai ár-érték arányban is versenyképesek. Ha hosszú távra gondolkodunk, és számításba vesszük a velük megspórolható, újabb felújításra szánt időt, nem nehéz kitalálni, hogy a befektetés bőven visszahozza az árát. 

Amíg ki nem próbáljuk mi is, nézzétek meg saját kezűleg végzett korábbi kisebb-nagyobb felújításainkat, amiket ITT találhattok meg! Kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2618144590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása