Színes Ötletek

a kézügyes blog

Őszi karbantartások: fémfelületek védelme kültéren

Tippek a Hammerite - Közvetlenül a rozsdára termékek használatával kapcsolatban decor_20241003_164932_0000.png

A tél közeledtével a még viszonylag meleg napok éppen alkalmasak arra, hogy otthonunk kültéri elemeiről, eszközeinkről, bútorainkról gondoskodjunk. Az előző részben a faanyagok védelmével kapcsolatban gyűjtöttünk össze hasznos információkat, és egy új, a fa erezetét megtartó, kiváló fedőképességű, selyemfényű, vizes bázisú fa fedőfestéket is megismerhettetek. Ezúttal pedig a fémfelületekre koncentrálunk. A kerítések, korlátok és egyéb fémszerkezetek különös figyelmet igényelnek, hiszen a hideg, nedves időjárás, a magas páratartalom és a fokozott csapadékmennyiség gyorsíthatja a korróziót és felületi sérüléseket okozhat. A fémfelületek megfelelő karbantartása és festése nemcsak a rozsdásodás megelőzésében játszik kulcsszerepet, hanem azok tartósságát és megjelenését is javítja. Sajnos nálunk félbemaradt az éppen aktuális kerítésfestés (is), és minden nap várjuk az esőmentes órákat, addig viszont összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az alapanyagról, amivel dolgozunk. A Hammerite kifejezetten olyan termékekre specializálódott, amik hosszú távú védelmet nyújtanak a fémfelületek számára a korrózió és a környezeti hatások ellen. De nemcsak emiatt kedveljük ezeket a festékeket, hanem mert ezek között jellemzően sok olyan méretű akad, amit két rétegben lefesteni is éppen elég - kinek hiányozna még számos további munkaóra, ami a rozsda eltávolításához vagy az alapozáshoz szükséges?! A kevesebb idő, tartósabb védelem kombinációja szerintünk önmagában is nyerő, de most még játszhattok is egy értékes Hammerite-csomagért! Olvassatok tovább!

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és tudnivalót, amik segítségével hatékonyan megvédhetjük a fémfelületeket ilyenkor, az őszi időszakban is. Persze a Hammerite - Közvetlenül a rozsdára termékcsalád a különleges összetételnek köszönhető tulajdonságai tavasszal is éppúgy kamatoztathatók, olyankor viszont kevésbé kell sietnünk, hiszen egyre több napos óra vár ránk, amikor mindennel végezhetünk.

2_292.jpg

A Hammerite - Közvetlenül a rozsdára festékcsaláddal kapcsolatos tudnivalók

  • A meglévő rozsda nem akadály: A Hammerite speciális összetételének köszönhetően megakadályozza a már meglévő, jól tapadó rozsda elterjedését, és korróziógátló pigmentjei különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek.

  • Dualtech techológia: Vízlepergető és korróziógátló hatás egyben! Amellett, hogy erőteljesen taszítja a vizet, ezáltal a kezelt felületről egyszerűen leperegnek a vízcseppek, képes megállítani a rozsdásodást.

  • Hagyományos kiszerelésű és spray változat: radiátorok és a nehezen hozzáférhető, apró részleteket tartalmazó felületek festéséhez a szórófejes változatokat is bevethetjük! 
  • Gyors és tartós: Nincs szükség alapozóra, más közbenső rétegre, és a festendő felületet sem kell fémtisztára csiszolnunk - ezekkel rengeteg időt nyerhetünk! Mindössze két festékréteg biztosítja, hogy nagyjából 8 évig ne legyen szükségünk további védelemre. 

  • Praktikus használat: A festék nem csöpög, ecsettel vagy hengerrel is könnyen felvihető, kiválóan tapad és fed, ráadásul oldószeres festék létére viszonylag gyorsan szárad.

  • Sokoldalú: Tulajdonképpen mindenféle fémfelületen alkalmazható, a teljesség igénye nélkül például kerítés, állvány, korlát, garázskapu, lámpabúra, kerti szerszámok, kaspók és más virágtartók, fém bútorok, padok,  vagy a már említett radiátorok felújításához.

2_1_6.jpg

20241003_163103.jpg

Tippek az őszi favédelemhez - Hogyan fogjunk hozzá?

  • A felület előkészítése: Általános szabály, hogy mielőtt bármilyen festési munkába kezdenénk, elengedhetetlen a felület megfelelő előkészítése. A Hammerite festékek hatalmas előnye, hogy akár közvetlenül a rozsdára is felvihetők, tehát elegendő drótkefével vagy csiszolással csak a pergő rozsdát eltávolítani, egyben érdesíteni a festendő részeket. Biztosítsuk, hogy a felület legyen tiszta, száraz, zsír és sómentes, majd kezdődhet is a festés! 

  • A megfelelő festék kiválasztása: A Hammerite - Közvetlenül a rozsdára festékcsalád tagjai egyetlen lépésben biztosítják a korrózió elleni védelmet, az alapozást és színt is, tehát  csak annyi dolgunk akad, hogy kiválasszuk, melyik passzol az elképzeléseinkhez leginkább a palettáról. 

  • Időjárási körülmények figyelembevétele: Ősszel gyakoriak a hűvösebb és nedves napok, ezért ügyeljünk arra, hogy a munkálatokat a megfelelő körülmények között végezzük. A legjobb eredmény elérése érdekében 15-21°C közötti hőmérsékletben lássunk munkához, ami még október végén is elő-előfordul! Esős vagy túl párás időben senki nem szeret festeni, ráadásul nem is ideális, de mit tehetünk, ha munka közben érkeznek az esőfelhők? Mi kipróbáltuk, ITT elolvashatjátok!

  • Rétegek és száradási idő: Általában két réteg felvitelét javasolja a gyártó, amit már rozsdás felület esetében mindenképpen érdemes betartani, de igazán esztétikus eredményt is így kapunk. Az első réteg felfestését követően 2 óra múlva a felület már porszáraz, 6 óra elteltével pedig át is festhetjük a következő réteggel. Mindezt persze az időjárási körülmények is befolyásolhatják. Nálunk már napok óta áll a munka az esőzés miatt, de nagy örömünkre a már felvitt festékrétegnek semmi baja!

  • Karbantartás hosszú távon
    Bár a festékek hosszú távú védelmet nyújtanak a rozsdásodás ellen, ajánlott időről időre ellenőrizni a felület állapotát. Ha bármi miatt kisebb sérülések vagy kopások jelentkeznek, azokat gyorsan ki lehet javítani további réteg felvitelével, így megőrizve a fémfelület tartósságát.

Tudtátok? Nem kell kompromisszumot kötnünk, a kerítés nemcsak fekete vagy zöld lehet! Ha nem lenne elég, hogy kalapácslakk, homokszórt, matt, selyemfényű és fényes változatban, és típusonként többféle színben is elérhetők a termékcsalád tagjai, a készre kevert színeken kívül egyedi, akár RAL-színskála szerinti árnyalatokban is újraálmodhatjuk fémfelülteink megjelenését! Így nemcsak a korrózió elleni védelemben kiemelkedők, hanem esztétikai szempontból is számos lehetőséget kínálnak. A Hammerite Speciális fémfesték bázissal és a színkeverés lehetőségeivel kapcsolatban a márkát forgalmazó festékboltokban, szaküzletekben tudnak segíteni!

455247471_890012319821094_1507765541756935338_n.jpg

A Hammerite festékcsalád használatával tehát nemcsak látványossá tehetjük a fémfelületeket, hanem hosszú távon is védelmet biztosíthatunk nekik a rozsdásodással és az időjárás káros hatásaival szemben. Az őszi előkészületekkel megelőzhetők azok a folyamatok, amik a kültéri fémszerkezetek idő előtti eléréséhez, a látványos esztétikai romláshoz, vagy az anyag átlyukadásához vezetnek. Ha szeretnétek kipróbálni ezt a kiváló kültéri alapanyagot, a Hammerite Magyarország aktuális játékában meg is nyerhetitek az ajándékcsomagot, ami nemcsak 3 doboz Hammerite Közvetlenül a Rozsdára kalapácslakk festéket, de még 2 doboz Simon Gyümölcs céklás italt is tartalmaz, ha festés után megszomjaznátok! Katt a Facebook-posztra, és ha már belejöttetek, netán van festésre váró faanyagotok, játsszatok a Sadolin termékcsomagért is - információk ebben a cikkben!

461581819_923838296438496_7143298849396314368_n_1.jpg

A Hammerite már sokszor jó szolgálatot tett nálunk a székfelújítástól kezdve a radiátorfestésig, ezek közül válogattuk össze néhány, akár az őszi napokban is elvégezhető munkával járó kedvencünket!

👉 Vintage dekoráció vagy szúnyogűző partykellék 

Képek forrása: Hammerite, Színes Ötletek archívum

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4818699910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Programajánló

okt-6-ig_sk_m_b_p_300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása