Színes Ötletek

a kézügyes blog

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt... de bármikor lehet, ha akarjátok!

0_0.jpg

Csak rajtatok múlik, milyen fagyi kerül a pultba, meg persze azon, hogy milyen maradék gombolyagok lapulnak a szekrényben. Ezek a gombócok ugyanis saját kezűleg készített pomponokból és más újrahasznosított alapanyagokból állnak, amiket éppúgy használhattok a fagyizó dekorálására, mint „eladási célra” - persze csak játékból. Idén egészen hamar élvezhetjük a napsugarak szinte nyári melegét, keresve sem találhatnánk jobb alkalmat arra, hogy megnyissuk saját fagyizónkat. Mi is így tettünk, továbbgondolva az epresládákból épített bolti vagy piaci standunkat. A folytatásban tehát pomponfagyi és további ötletek újrahasznosított alapanyagokból, és még a kamionunkat sem lopja el senki. Olvassatok tovább! 

Mini fagylaltok tojástartóból 

A fagyis girlandhoz mindenféle színű fonalmaradékokra és néhány tojástartóra lesz szükségetek. Ha nincs elegendő fonalatok egy-egy pomponhoz, bátran keverjétek őket, a többszínű változatok is nagyon mutatósak! Ha a kis fagyizótulajdonos épp a miért-korszakot éli, és magyarázatot kér a kevert színvilág miatt, nyugodtan mondhatjátok, hogy ez vegyes fagyi, vagy hogy cukorszórás is van rajta! A pompongyártás többféle módszerrel is megvalósítható: mi egyszerűen az ujjaink köré tekertük a fonalat, de ha megbízhatóbb megoldást kerestek, bátran kipróbálhatjátok az úgymond klasszikus módszerek egyikét is, amiről bővebben ebben a cikkben írtunk!

Ha a tojástartók belsejéből kivágjátok a „tölcséreket” - amiket hagyhattok natúran, de festhetitek is őket - már nagyrészt el is készültek a kellékek. Ha kicsit beljebb nyomjátok a gombócokat, nem fognak kiesni, de rögzíthetitek őket ragasztópisztollyal, ez utóbbit főleg akkor érdemes, ha fagyigirland készül, hiszen ebben az esetben a  pomponokon keresztül fűzitek végig a zsinórt.

Papírtölcsér, papírgombóc

A soha ki nem fogyó finomságokhoz kisebb-nagyobb színes papírdarabokat használtunk fel. A tölcsérnek való karton például néhány helyen foltos volt már, így a teljes ívet már nem használhattuk, ugyanakkor ideális alapanyagként szolgált a tölcsérekhez szükséges 15x15 centiméteres négyzetekhez. A rögzítéshez ebben az esetben is melegragasztót használtunk, de kicsit hosszabb száradási idővel kalkulálva a hagyományos papírragasztót is bevethetitek.

5_201.jpg

A gombócokhoz korábban másra is használt, kissé gyűrött selyempapírt formáztunk gömbökké, de olyan is akad köztük, ami ajándékcsomagolóként vagy csomagok térkitöltőjeként érkezett hozzánk. A fagyi a kisebb és nagyobb gyerkőcök kézügyességéhez mérten csipesszel és kézzel is adagolható, és a játékfagyizóban még akkor sem lesz sírás, ha véletlenül leesik egy-egy gombóc!

6_169.jpg

Tölcsérátadó hulladékmentesen

Ennek a praktikus kiegészítőnek az ötlete már munka közben született. Amíg Zsebiboltként üzemelt a standunk, a pulton a pénztárgép foglalt helyet, aminek a fagyizóban is lenne létjogosultsága, de szerettünk volna a koncepciót megtartva több ponton is újítani, ráadásul jól jön valami, ami megtartja a tölcséreket a játék során is. Így egy kartondoboz, használt natúr csomagoló és néhány kisebb darab színes papír felhasználásával készítettünk egy tölcsérátadót is. Még úgy is jobban tetszik, mint a plexi változat, hogy a ragasztás kissé kutyafuttában készült.

12_72.jpg

Hogy teljes legyen a kép, a maradék színes papírból kivágtunk pár zászlócskát, zsinórra fűztük őket, új feliratot készítettünk a krétatáblára, és máris nyitásra készen állt a fagyizó! Mire a cikk elkészült, még a nap is kisütött, bár nyilván nem a kézügyeskedésünk hozta meg a jó időt, de a megszokottnál hidegebb májusi napokon jólesett megidézi a nyarat. A fagyizó kis tulajdonosa pedig friss ötletek mentén alakíthatja szerepjátékait az újrahasznosított epresládák következő átalakulásáig. Hogy akkor mi lesz belőle - pincér, ügynök, dokkmunkás, cipész, kőműves, középhátvéd, vagy épp kamiontolvaj - most még nem tudjuk, de akkor is biztosan jól fogunk szórakozni. Addig is nyugodtan hasonlítsátok össze a két változatot - ilyen volt, ilyen lett a Zsebibolt!

13_61.jpg

Ha tetszett ez a bejegyzés, olvassátok el a Saját készítésű játékok a babakonyhához - Filcfánkok vagy a Filcből készült pizza, egyenesen a babakonyhából című cikkeinket is, amikben játék ennivalókhoz találtok ötleteket és elkészítési útmutatókat. További gyereknapi ötletekért pedig IDE kattintsatok!

Tartsatok velünk itt, illetve a Facebookon és az Instagramon, hogy a következő Kacatmentésről se maradjatok le, hamarosan újabb saját kezűleg elkészíthető játékokkal jelentkezünk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5318126034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása