Színes Ötletek

a kézügyes blog

Saját készítésű játékok a babakonyhához - Filcfánkok

0_70.jpg
Néhány napja megosztottuk veletek egy öreg hokedli megújulásának történetét, aminek köszönhetően ez a több, mint hatvanéves bútordarab már egy kétéves kislány kedvenc játékaként kap kiemelt helyet a gyerekszobában, ahelyett, hogy egy padláson porosodna - vagy ami még rosszabb, egy hulladékudvar konténerében várna  sorsára. Ha ti is készítenétek hasonlót, netán van játékkonyhátok, mindenképp érdemes elolvasni ezt a beszámolót, mert a gyakorlati tippek mellett arra is kitértünk benne, milyen kiegészítőket készíthettek vagy vásárolhattok hozzá a fenntarthatóság jegyében. Folytatva ezt a gondolatsort, most az általunk elkészített darabok közül mutatunk be néhányat, elsőként a filcfánkokat, melyek legalább akkora kedvenccé váltak, mint maga a konyha.

A különféle szerepjátékok kulcsfontosságúak a gyermekek fejlődését illetően, és bár a kicsik hihetetlen kalandokat élhetnek át lovagként vagy tűzoltóként is, az egyik legkedveltebb elfoglaltság, ha a hétköznapi teendőket utánozzák, saját fantáziájukkal színezve azokat. Egy kis konyha - melyben nálunk például fából készült uborka és cékla keresztezésével is ehetünk „fagyit” - egész biztosan nagyon sokoldalúan és sokáig használható marad a gyerekszobában, hiszen úgy másfél kortól egészen az iskola kezdetéig rengeteg lehetőséget teremt a játékos tanulásra, fejleszti a nyelvi készségeket, és a kreatív gondokodást. 

16_32.jpgHokedliből babakonyha - Színes Ötletek blog

Akár hétköznapi döntéseinkben, a játékválasztások során is törekszünk arra, hogy fenntartható megoldásokat keressünk, így nem volt kérdés, hogy ezt a számunkra oly kedves kis konyhát nem szerelhetjük fel azokkal a gyenge minőségű, és sokszor felismerhetetlen műanyag eszközökkel, amiket oly gyakran látunk. Sok apróság került elő a „nagy” konyhából és a nagyi szekrényéből is, amiket környezettudatos módon gyártott fa készletekkel együtt használunk. Egy-egy új kiegészítővel persze mindig új izgalmakat csempészhetünk a játékba, így elkezdtem feltölteni a kis konyhai kosarainkat saját készítésű ennivalókkal.is. Az első fejezetben a fánkokról ejtünk szót, amelyek elkészítése olyan könnyű, hogy még játék közben is lehetséges. 

7_96.jpg

Nálunk filc, tömőanyag, hímzőfonal, és gyöngy is akad készleten, ezért választottam ezt a kombinációt, de a díszítést a fantáziátok és az elérhető alapanyagok szerint variálhatjátok - a cukorszórást például rá is hímezhetitek. Egyébként minden hozzávaló alapvető cikként, pár száz forintért kapható a méteráru- és hobbiboltok többségében, így akkor is érdemes az elkészítés mellett döntenetek, ha épp nincs minden kéznél. 

Én 12 és 5 centiméter átmérőjű körökkel dolgoztam, de ha pufibb fánkot szeretnétek, a külső méret ennél nagyobb, a belső pedig kisebb legyen! A cukormázat jelölő eltérő színű kör nagyjából 1 centiméterrel legyen kisebb a külső méretnél, egyébiránt csak úgy szabadon vágjátok hullámosra! Először a cukorszórást varrjátok a cukormázhoz, majd azt a felső részhez, végül az alsót és a felsőt egymáshoz. Itt először a belső kört varrtam végig, majd ahogy a külső íven haladtam, szakaszonként töltöttem fel tömőanyaggal, így biztosítva az egyenletességet. Ugye milyen egyszerű?

6_109.jpg
Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt, Facebookon, és Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7816820340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása