Színes Ötletek

a kézügyes blog

Színes Inktober - Eredményhirdetés

inktober_1000x522_5.jpg

Idén először vágtunk bele az Inktober kihívásba, nem is akárhogyan, hiszen olvasóink közül többen is velünk tartottak. Akik esetleg lemaradtak a több mint egy hónapig tartó, szabadkézi rajzolást népszerűsítő játékunkról, a kapcsolódó cikkekben minden információt megtalálnak, és persze az elkészült rajzokat is megnézhetik. Persze nem csak emiatt érdemes visszaolvasni, hiszen a cikkekben hasznos szakmai tanácsokat, és inspiráló tapasztalatokat is összegyűjtöttünk. Nagy öröm számunkra, hogy már az első pályázatra is kiemelkedően sok, több mint 300 alkotás érkezett a lelkes - nem mellesleg tehetséges és kitartó - résztvevőktől. Galéria, összefoglaló, és természetesen a várva várt eredményhirdetés a folytatásban! 

Bár az Inktober kihívásban eredetileg csak tintával, tussal készített rajzokkal fogadtak el a szervezők, ma már bármilyen technika megengedett, akár a digitális rajzok is. A mi sorozatunkban is színes illusztrációkat láthattatok nap, mint nap, amik kéthegyű alkoholos markerekkel készültek, mivel ez az eszköz kiválóan alkalmas úgy a részletgazdag rajzoláshoz, mint a nagyobb felületek színezéséhez. A Színes Ötletek csapatából Petra - „civilben” a Képzőművészeti Egyetem harmadéves hallgatója - vállalta azt a nem kis feladatot, hogy minden nap új rajzzal jelentkezik, amiket ráadásul nemcsak a kulcsszavak alapján, de egy közös történetszálra felfűzve talált ki. A következő galériában egyben láthatjátok a főszereplő, egy kedves Futókacsa kalandjait, elejétől a végéig.

Az elmúlt hetekben több összefoglalót is készítettünk - a tapasztalataink megosztása mellett az első fejezetben a vázlatozásról, a másodikban a rajzok kihúzásáról, a harmadikban pedig a színezésről is találhattatok szakmai tippeket, kiegészítve néhány, az adott fázishoz kapcsolódó érdekességel. Most következzen az idei utolsó fejezet, egy kis statisztikával kiegészítve.

Ahogy a bevezetőben írtuk, a Színes Inktober során több mint 300 rajzot posztoltatok, ami igazán szép eredmény! A leginspirálóbb kulcsszavak a CRABBY, a KIND és a PONYTAIL voltak, mindegyikre 14 alkotás érkezett. Kíváncsiságból azt is megnéztük, mi volt az, amit legkevésbé szerettetek: ez nem más, mint a BOOGER, ami talán érthető is, ha ismerjük a szó egyik-másik jelentését. 

Mindenkinek szívből gratulálunk, aki rajzeszközt ragadott, és kipróbálta magát ebben az egyáltalán nem könnyű műfajban, hiszen nem akármilyen kihívás, hogy nap mint nap felébresszük magunkban a kreativitást, és átlendüljünk az esetleges, egy teljes, mindennapos rajzolással töltött hónap során óhatatlanul jelentkező holtpontokon. 

Épp ezért szeretnénk kiemelni név szerint is kiemelni azt a négy játékost, aki október összes napján rajzolt, hiszen sok szempontból ők, Csuka Zsuzsi, Nagy-Fazekas Gabriella, Pálfi-Németh Katalin, és Tószegi Boglárka a kihívás legnagyobb nyertesei. Csepreghy Annamária és Vécsei Nikoletta kislányaikkal együtt, Dallos Emese, Hidvégi-Petrik Orsolya, Molnár Tamás, Magyar Debóra, Nagyné Debreczeni Tímea, Nyárasdi-Balogh Évi, Sallai Csenge és Tóth Babett is igazán sok rajzot küldtek, így nekik is jár a közvetlen gratuláció, pláne, hogy többen közülük csak a napokban csatlakoztak a mezőnyhöz. A következő galériában az ő munkáikból válogattunk.

Eredményhirdetés

A Színes Inktober sorozatot a Rajzshop.hu támogatta, ők ajánlották fel azt az értékes, professzionális rajzeszközökből összeállított ajándékcsomagot is, amit kisorsolhattunk azok között, akik teljesítették a részvétel feltételét. A sorsoláson a nevezés intenzitását is figyelembe vettük, ami azt jelenti, hogy aki több rajzot készített, annak a neve többször is került bele a virtuális kalapba.

szines-otletek-nyeremenyjatek_1.jpg

A szerencse Tóth Babettnek kedvezett, gratulálunk a nyereményhez!

A nyereménycsomag tartalma: Strathmore 400 markertömb 23x31 cm méretben, Tombow ABT PRO 5 darabos alkoholos ecsetfilc készet hidegszürke árnyalatokban, Tombow Fudenosuke 2 darabos ecsetfilc készlet, Tombow Mono Drawing Pen 3 darabos fekete tűfilc készlet, Tombow Mono 6 db-os grafitceruza és Mono Zero radír készletTombow Mono M-es radírManuscript ergonomikus tollszárLeonardt tollszemek, fekete ls fehér Manuscript akriltinta.

Úgy ítéltük meg, hogy ilyen erős mezőnyben nem hagyatkozhatunk csak a véletlenszám-generátorra, ezért a Rajzshop.hu csapatával közösen úgy döntöttünk, azt a négy játékost is megjutalmazzuk, akik végigcsinálták velünk a kihívást, és egy különdíjat hoztunk létre. Nyereményük egy-egy Tombow ABT PRO 5 db-os alkoholos ecsetfilc-készlet kitartásuk elismeréseként, aminek a színpalettáját maguk választhatják ki.

tombow_abt_pro_5db_2_1.jpg

Hamarosan minden nyertessel felvesszük a kapcsolatot. Köszönjük a részvételt, a lelkesedést és az elismerő sorokat, jövőre új sorozattal folytatjuk! Addig is tartsatok velünk itt, Facebookon és Instagramon is, mert folyamatosan sok-sok kreatív ötlettel, szakmai tudnivalókkal, és játékokkal várunk titeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8617972700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása