Színes Ötletek

a kézügyes blog

Színes Inktober 2022 - Rajzolj velünk, és nyerj értékes ajándékcsomagot!

inktober_cimlapkep_rajzshop_2.jpg

Az Inktober egy minden év októberében meghirdetett online kihívás a szabadkézi rajz szerelmeseinek, melyben bárki részt vehet a világ bármely pontjáról, legyen akár kezdő, műkedvelő, vagy profi illusztrátor. Az évről évre egyre népszerűbb kihívást Jake Parker indította 2009-ben. Lényege, hogy a résztvevők október hónap mind a 31 napján készítenek egy rajzot az aznap megadott, egy szóban meghatározott témáról. A szervezők és más neves illusztrátorok több listát is közzétesznek, így mindenki választhat kedvének és stílusának megfelelő témakört. Az idei kihívásban mi is részt veszünk, ráadásul olvasóink ezúttal nem csak nézőként követhetik nyomon a sorozatot, de saját rajzaikkal csatlakozhatnak is hozzánk. Érdemes belevágni, hiszen az alkotás öröme mellett a résztvevők között a kihívás végén értékes rajzeszközökből álló ajándékcsomagot sorsolunk ki a Rajzshop.hu felajánlásában. Részletek a folytatásban!

Számos jó hatása lehet annak, ha bármilyen kis időre, de naponta rajzeszközt ragadunk. Felpörget, fejleszti a manuális és koncentrációs képességeket, segít átlépni egy, a megszokottól eltérő, kreatívabb üzemmódba, ugyanakkor relaxációs gyakorlatnak is felfogható. Kézügyes blogként fontos célunk, hogy népszerűsítsük a kreatív tevékenységeket, és olvasóinkat is alkotásra ösztönözzük, így elhatároztuk, hogy idén részt veszünk a kihívásban. Titeket pedig arra biztatunk, csatlakozzatok hozzánk! 

A Színes Ötletek csapatából Petra - „civilben” a Képzőművészeti Egyetem harmadéves hallgatója - vállalta azt a nem kis feladatot, hogy minden nap új rajzzal jelentkezik az Inktober apropóján. A napi képek az Inktober kulcsszavakban meghatározott témáötleteit követve készülnek el hol pontosan, hol szabadabban értelmezve azokat. A napi rajzok a kihívás végére egy képregényként is értelmezhető történetté állnak majd össze. A napi hívószavak különbözősége miatt a sztoriban nem elsősorban a cselekményen lesz a hangsúly, de a képkockákat összeköti majd a főszereplő, illetve a kellemes, őszi hangulat egy állatokkal, növényekkel és varázslattal teli mesevilágban. 

illusztracio_1_6.jpgIllusztráció: Hahn Petra

A kezdetek óta az Inktober szabályai sokat lazultak, hiszen míg eredetileg csak tintával, tussal készített rajzokkal fogadtak el a szervezők, ma már tulajdonképpen bármilyen technika megengedett, akár a digitális rajz is. A mi sorozatunkban színes illusztrációkat láthattok majd, amik kéthegyű alkoholos markerekkel készülnek, mivel ez az eszköz kiválóan alkalmas úgy a részletgazdag rajzoláshoz, mint a nagyobb felületek színezéséhez. Ha a klasszikus fekete-fehér vonallal szimpatizáltok, kövessétek az Inktober Facebookját, ami remek inspirációforrás.

Ebből a videóból mindent megtudhattok a kezdeményezésről, közvetlenül Jake Parkertől.

Rajzos posztjainkkal igyekszünk titeket is inspirálni, hogy részben vagy egészben vegyetek részt a kihívásban saját munkáitokkal, és tapasztaljátok meg, milyen hatással van rátok a napi rajzolás! Az elkészült rajzokat alapvetően mindenki a saját közösségi felületein teszi közzé az #inktober hashtaget használva, de mi arra biztatunk titeket, hogy ezen belül csatlakozzatok a #szinesinktober kezdeményezéshez, és osszátok meg velünk alkotásaikat az aznapi posztok alatti hozzászólásban! Semmilyen technikai megkötés nincs, csak kövessétek az általatok kiválasztott lista tematikáját és rajzoljatok!

inktober2022.jpgIllusztráció: Inktober Facebook

Azok között, akik a 31-ből legalább 11 napot teljesítenek, egy értékes, professzionális rajzeszközökből összeállított ajándékcsomagot sorsolunk ki a kihívás végén, amit együttműködő partnerünk, a Rajzshop.hu ajánlott fel, hogy motiváljon titeket a napi rajzolás során!

szines-otletek-nyeremenyjatek.jpg

A nyereménycsomag tartalma: Strathmore 400 markertömb 23x31 cm méretben, Tombow ABT PRO 5 darabos alkoholos ecsetfilc készet hidegszürke árnyalatokban, Tombow Fudenosuke 2 darabos ecsetfilc készlet, Tombow Mono Drawing Pen 3 darabos fekete tűfilc készlet, Tombow Mono 6 db-os grafitceruza és Mono Zero radír készletTombow Mono M-es radírManuscript ergonomikus tollszár, Leonardt tollszemek, fekete ls fehér Manuscript akriltinta.

Ne maradjatok le erről az izgalmas kihívásról, tartsatok velünk itt, Facebookon és Instagramon is! Ha szeretnétek megosztani velünk az általatok készített képeket, holnaptól várjuk őket a #szinesinktober posztok alatt, fényképes hozzászólás formájában! Rajzra fel, jó alkotást mindenkinek! 

Az "Színes Inktober" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2022. november 6. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

  • Az eredményhirdetés időpontja: 2022. november 7. A nyertes értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt az Inkland Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken. A sorsoláson mindenki a beküldött pályamunkák számának arányában vehet részt.

  • A játékot a Facebook és az Instagram nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik hozzájuk.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3517942208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása