Színes Ötletek

a kézügyes blog

Színes Inktober 2023 - Összefoglaló, galéria és eredményhirdetés

inktober_1000x522_eredmenyhirdetes.jpg

Már másodszor vágtunk bele az Inktober kihívásba, amit akárcsak tavaly, idén is veletek együtt teljesítettünk. Akik esetleg nem hallottak a szabadkézi rajzolást népszerűsítő kihívásról és a Rajzshop.hu csapatával közösen szervezett kapcsolódó nyereményjátékunkról, a linkre kattintva minden információt megtalálnak róla. Legnagyobb örömünkre a lelkes, tehetséges és kitartó résztvevőktől most közel 800 rajz érkezett, és többen is voltak, akik nemcsak a minimum feltételt teljesítették, de október minden napján rajzeszközt ragadtak. A folytatásban galéria, összefoglaló, és természetesen a várva várt eredményhirdetés!

Az idei Színes Inktober számunkra

A részünkről az idei Színes Inktober nevével ellentétben fekete-fehér lett, ami bizonyos szempontból hagyományosnak tekinthető, hiszen a kezdeményezésben eredetileg tintával, tussal készített rajzokkal vettek részt az alkotók. Manapság már tulajdonképpen bármilyen eszköz megengedett, ezért a játékot technikai megkötés nélkül hirdettük meg. Akárcsak az előző évben, csapatunkból Hahn Petra - „civilben” a Képzőművészeti Egyetem negyedéves hallgatója - vállalta azt a nem kis feladatot, hogy minden nap új rajzzal jelentkezik az Inktober apropóján. Illusztrációin a 2022-es kihíváson sokatok által megkedvelt futókacsa helyett most egy csalafinta mosómedve az "Inktober 2023 official promőt list" kulcsszavai által szőtt történetét követhettétek végig.

A teljes sorozat egy viszonylag egyszerű, különböző filcekből álló eszköztárral készült. Ha kedvet kaptok a hasonló stílusban való alkotáshoz, ezek mindegyikét megtaláljátok a Rajzshop.hu egyébként igazán színes termékpalettáján.

Személyes kedvenceink, a Tombow Fudenosuke ecsetfilcek hajlékony, de strapabíró hegyüknek köszönhetően a rajzoláson túl remekül bevethetők kalligráfiához, hand lettering-hez és vázlatkészítéshez is. Az, hogy kétféle keménységű heggyel kaphatók, nagyon jól kihasználhatóvá teszik őket úgy az egészen apró részletek kidolgozásakor, mint a lazább, természetesebb formák - például karakterábrázolás - rajzolásakor. A Tombow ABT sorozatában vizes és alkoholos bázisú markereket is találtok, ráadásul rengeteg színárnyalatból válaszhattok. A tavalyi Inktober illusztrációi főként ezzel a típussal készültek, hiszen a kétvégű filcek sokoldalúan használhatók: a vékonyabb hegy a vonalas rajzokhoz és a részletek kidolgozásához ajánlott, a puha, vastag ecsetfilc fej a nagyobb felületek kitöltésére, vagy akár a kalligráfia gyakorlására is alkalmas. 

eszkozok.jpg

A nyolcféle hegyméretben kapható Tombow Mono Drawing Pen egy megbízható tűfilc a pontos és precíz vonalakhoz. Mélyfekete, pigment bázisú tintája száradás után nem kenődik el, így akvarell vagy alkoholos markerek mellett is bátran használható. A Karin Brushmaker PRO változat vízalapú tintájával szinte az akvarellfestés élményét adja, a legtöbb háttér kitöltése ezzel az eszközzel készült. A Decobrush sorozat tagjai pedig üvegen, papíron, műanyagon, fán, kövön és vásznon is alkalmazhatók. Ezekkel a filcekkel a Kalligráfia kezdőknek - Hasznos tippek és letölthető gyakorlólapok című cikkünkben már korábban is találkozhattatok. A rajzok a kifejezetten alkoholos, oldószeres és vizes bázisú markerekhez fejlesztett Strathmore 400 tömb lapjaira készültek.

A Színes Inktober 2023 nyereményei

Rajzshop.hu három értékes csomagot ajánlott fel a kihívás résztvevőinek, benne prémium minőségű rajzeszközökkel. A sorsoláson azok vehettek részt, akik a november 5-ei beküldési határidőig legalább 5 képet elkészítettek az idei Inktober során megadott kulcsszavak mentén. A pályázatban ezúttal nem volt szakmai értékelés, a nyerteseket névsorsoló programmal választottuk.

mindosszesen_1.JPG

Mivel mi is tudjuk, mekkora kitartást és mennyi kreatív energiát igényel egy ilyen kihívás még akkor is, ha csak részben teljesítjük, minden elismerésünk azoké, akik részt vettek a játékban és nap mint nap rajzeszközt ragadtak, legyenek akár kezdő, akár rutinos rajzolók. Épp ezért a sorsolás eredményétől függetlenül szeretnénk kiemelni azt a 14 alkotót, akik átvitt értelemben a teljes távot lefutották, azaz a nevezéshez szükséges 5 helyett 31 rajzzal szálltak játékba: Csuka Zsuzsi, Egri Roland, Falucskai Réka, Fekete Andi, Keviczky Réka, Kiss Zsuzsanna, Korenchy Alexandra, Madarasné Szegvári Bori, Matis Evelin Nóra, Molnár Tamás, Nagyné Debreczeni Tímea, Pálfi-Németh Katalin, Tímár Anikó, és Valentiny Tomi. 

A galériát az ő munkáikból állítottuk össze és szívből gratulálunk ehhez a különleges teljesítményhez! Külön öröm számunkra, hogy közülük jó páran tértek vissza a Színes Inktober 2022 mezőnyből. Reméljük, jövőre is találkozunk veletek, és persze azokkal is, akik most csatlakoztak! 

Eredményhirdetés

Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell, az eredményhirdetés! 

Az 1. csomag nyertese Matis Evelin Nóra!

Nyereménye:

A 2. csomag nyertese Sörös Szofi!

Nyereménye:

A 3. csomag nyertese Nagyné Debreczeni Tímea!

Nyereménye:

Hamarosan minden nyertessel felvesszük a kapcsolatot. Még egyszer köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket azzal, hogy részt vett a kihívásban! Alkotásban, értékes együtt töltött időben gazdag napokat kívánunk nektek!

Akik szívesen elmélyednének abban, mikor milyen rajzeszközt érdemes választani, azok kattintsanak a Rajzshop.hu blogjára, ahol bőséges olvasnivalót találtok ebben a témában is. 

Tartsatok velünk PinterestenFacebookon és Instagramon is, mert folyamatosan sok-sok kreatív ötlettel, szakmai tudnivalókkal, és játékokkal várunk titeket. 

banner-1000x200_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6518253857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása