Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vissza a suliba! - 4. rész - Füzetbox kartondobozból, letölthető sablonnal
Kreatív ötletek iskolakezdéshez újrahasznosított alapanyagokból

0_93.jpg

A kartondoboz egy igazán sokoldalú kreatív alapanyag is lehet, ráadásul mivel ma már mindennapos, hogy online rendelünk ezt-azt, szinte minden háztartásban megtalálható néhány darab. Nálunk is gyakran találkozhattok olyan ötletekkel, melyeknek kiindulópontja ez a hétköznapi csomagolóanyag, ami remekül megállja a helyét szinte bármilyen szerepben a dekorációtól a házilag készített játékokig. A folytatásban füzetboxot, ha úgy tetszik, gumis füzettároló dobozt készítünk belőle. A letölthető sablon alapján A/5 méretű, más néven kisalakú füzetekhez valót tudtok összeállítani, de ha van kedvetek, elkészíthetitek nagyobb méretben is, és a díszítés tekintetében is szabadjára engedhetitek a fantáziátokat. Használhattok maradék csomagolóanyagokat, pecsételhettek, vagy rajzolhattok rá filccel, akár saját rajzotokból is ragaszthattok rá matricát! 

A "Vissza a suliba!" sorozatról

Az iskolakezdés minden nyár végén megterheli a pénztárcánkat, akár kicsik, akár nagyobbak a gyerekek. llyenkor jól jöhet bármilyen hasznos és szórakoztató ötlet, amiket némi kézügyességgel a gyerekek maguk is elkészíthetnek olyan otthon fellelhető alapanyagokból, amik máskülönben a szemetesben végeznék. Nyilvánvaló, hogy ezekkel egy új iskolatáska árát nem spórolhatjuk meg, ahogy a Földet sem mentjük meg velük az ipari szinten termelődő hulladékoktól, de amellett, hogy fillérekből megvalósíthatók, szemléletformálásnak sem utolsók. A gyerkőcök pedig imádni fogják azokat az eszközöket, amiket saját kezűleg készíthettek vagy díszíthettek ízlésük szerint. 

Amire szükségetek lesz:

  • kartondoboz
  • olló
  • ragasztó
  • vonalzó
  • színes vagy mintás papír, bármilyen alapanyag a díszítéshez
  • ragasztópisztoly
  • lyukasztó
  • gumizsinór

A dobozt alapját az innen letölthető sablon alapján rajzolhatjátok meg! 
(A méreteket centiméterben jelöltük.)

Az alapok

Első lépésként rajzoljátok fel a mappa alaprajzát a sablon alapján! A vonalak mentén vágjátok ki, a szaggatott vonalak mentén hajtsátok meg! Ha szeretnétek színes papírral borítani, akárcsak egy könyvet, akkor azzal is járjatok el ugyanígy, viszont ezt nagyjából 1,5-2 centiméterrel mindenhol vágjátok nagyobbra, hogy vissza tudjátok hajtani.

3_177.jpg

4_162.jpg

Ragasztás

Ezután következhet a ragasztás. Kenjétek be a papír teljes felületét, és óvatosan simítsátok rá a csomagolást, hogy ne képződjenek alatta buborékok! A túllógó részeket is ragasztózzátok be, majd hajtsátok vissza! Ezután vágjatok ki eltérő színű papírból egy akkora téglalapot, ami elfedi a visszahajtás esetleges egyenetlenségeit, és ragasszátok a doboz belsejébe!

És újra ragasztás

Ha megszáradt minden felület, állítsátok össze a dobozt a hajtások mentén, és rögzítsétek a felhajtott füleket a rövid oldalaknál ragasztópisztollyal!

9_89.jpg

Az utolsó simítások és a díszítés

Végül lyukasszátok ki középen a fedelet, és fűzzetek át rajta egy gumizsinórt, amit előtte a dobozotoknak megfelelő méretűre vágtatok. Kössetek egy hurkot, és már készen is van a zár! Ha van kedvetek, díszíthetitek is a mappát akár saját rajzaitokkal, akár bármilyen más módon!

10_82.jpg

11_68.jpg

Nem maradt más hátra, mint belepakolni a füzeteket, a színes papírcsomagot, vagy bármit, amit szeretnétek sérülésmentesen tárolni a hátizsákotokban!

13_54.jpg

12_62.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, nézzétek meg a sorozat korábbi részeit is! Az első fejezetben papírgurigákból készítettünk cicás és kutyás írószerrendszerezőket, a másodikban egy régi CD-t használtunk fel egy cuki baglyos tanuló órához, a harmadikban pedig maradék papírdarabokat és egy régi képkeretet egy ombre öröknaptárhoz.  Ha ti is kézügyeskedéssel indítjátok a tanévet, nevezhettek aktuális játékunkra!

Vissza a suliba! nyereményjáték

Ha inspirációt kaptatok a „Vissza a suliba!” sorozat részeiből, vagy akár más ötlet alapján saját kezűleg készítettetek el bármilyen hasznos holmit az iskolakezdéshez, küldjetek nekünk képet róla a Facebookon privát üzenetben, vagy e-mailben a szinesotletek.blog.hu@gmail.com címre!

A beküldők között nemsokára 5 értékes Nebulo ajándékcsomagot sorsolunk ki, melyekben a színes ceruzától a papírragasztón át a kulacsig rengeteg olyasmit találtok majd, ami jól jön majd az iskolakezdéshez kicsiknek és nagyoknak egyaránt!   

szinesotletek_banner_2-01-01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9817919171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása