Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vissza a suliba! - 2. rész - Baglyos tanuló óra letölthető sablonnal
Kreatív ötletek iskolakezdéshez újrahasznosított alapanyagokból

0_91.jpg

A Nebulo támogatásával készülő sorozatunk második fejezetében egy baglyos tanuló órát készíthettek velünk, amihez egy régi CD-t és színes papírdarabokat használtunk fel. A folytatásban az elkészítési útmutatót és a letölthető sablont is megtaláljátok, de bátran átalakíthatjátok az ötletet ízlésetek szerint, hogy kedvenc állatotok legyen segítségetekre az óraleolvasás tanulása során! A saját kezűleg készített sulis kiegészítőitekkel most értékes ajándékcsomagokat is nyerhettek, olvassatok tovább!

A "Vissza a suliba!" sorozatról

Az iskolakezdés minden nyár végén megterheli a pénztárcánkat, akár kicsik, akár nagyobbak a gyerekek. llyenkor jól jöhet bármilyen hasznos és szórakoztató ötlet, amiket egy kis kézügyességgel a gyerekek maguk is elkészíthetnek olyan otthon fellelhető alapanyagokból, amik máskülönben a szemetesben végeznék. Nyilvánvaló, hogy ezekkel egy új iskolatáska árát nem spórolhatjuk meg, ahogy a Földet sem mentjük meg velük az ipari szinten termelődő hulladékoktól, de amellett, hogy fillérekből megvalósíthatók, szemléletformálásnak sem utolsók. A gyerkőcök pedig imádni fogják azokat az eszközöket, amiket saját kezűleg készíthettek vagy díszíthettek ízlésük szerint. 

A mai cikkben egy kedves, bölcs bagoly elkészítését mutatjuk meg nektek, aki a segítségetekre lehet, ha éppen az idő fogalmával, az óra leolvasásával ismerkedtek. 

Amire szükségetek lesz:

  • színes papírok, akár kisebb darab maradékok
  • papírragasztó
  • olló
  • filctoll
  • egy régi, már nem használt CD
  • Milton-kapocs, vagy köznapi nyelvén jancsiszög

A bevezetőben említett sablont innen tölthetitek le!

1_189.jpg

1. lépés - Válogassátok ki a színes papírok közül azokat, amikkel dolgozni szeretnétek! A bagoly testéhez és az óralaphoz viszonylag nagy darab kell, a többit apró leesőkből is kivághatjátok. A mutatókhoz érdemes kartont használnotok, hogy tartósak és könnyen kezelhetők legyenek. A sablont fogjátok össze a színes papírral, majd vágjátok ki őket együtt, a nagyobb elemektől a kisebbek felé haladva!

2_185.jpg

2. lépés - Rajzoljátok meg filctollal a bagoly szemeit, a tollait, az óralap számait, és ha szeretnétek, díszítsétek a mutatókat is!

3_175.jpg

3. lépés - Ha minden elemet kivágtatok és megrajzoltatok, ragasszátok őket egymásra, a CD-t is beleértve! Ha nem szeretnétek ragasztópisztolyt használni, a papírragasztó is megfogja, de ebben az esetben érdemes az órákat jelző számok korongjait félig a lemezre, félig az óralapra ragasztani, ezzel is erősítve a rögzítést, ahogy mi is tettük.

4_160.jpg
4. lépés - Rajzoljátok meg a perceket jelölő osztásokat vonalzó segítségével, akár a számokat is melléjük írhatjátok!

5_156.jpg

5. lépés - Nem maradt más hátra, mint hogy a kismutatót és a nagymutatót egy Milton-kapoccsal a helyére rögzítsétek! Mivel ehhez a művelethez több réteg papírt kell átlyukasztani, itt érdemes szülői segítséget kérni. Járjatok el ugyanígy a bagoly szárnyainál is!

6_130.jpg

A bölcs bagoly ezek után már készen áll arra, hogy segítsen a tanulásban! Ismerkedjetek az idővel, testvéreitekkel vagy barátaitokkal adjatok egymásnak feladatokat!

6_129.jpg

7_115.jpg

A sorozat előző fejezetében papírgurigákból készítettünk cicás és kutyás írószerrendszerezőket. Ha még nem láttátok, nézzétek meg azt is!

szinesotletek_banner_2-01-01.jpg

Vissza a suliba! nyereményjáték

Ha inspirációt kaptatok a „Vissza a suliba!” sorozat részeiből, vagy akár más ötlet alapján saját kezűleg készítettetek el bármilyen hasznos holmit az iskolakezdéshez, küldjetek nekünk képet róla a Facebookon a kapcsolódó poszt alatti hozzászólásban, privát üzenetben, vagy e-mailben a szinesotletek.blog.hu@gmail.com címre!

A beküldők között a sorozat végén 5 értékes Nebulo ajándékcsomagot sorsolunk ki, melyekben a színes ceruzától a papírragasztón át a kulacsig rengeteg olyasmit találtok majd, ami jól jön majd az iskolakezdéshez kicsiknek és nagyoknak egyaránt!   

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3717913009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása