Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vidám könyvjelzők nyárutóra és azutánra - Könnyen és gyorsan elkészíthető ötletek a Nebulo-sarokban

1000x522_blog_cover_20240826_154517_0000.png

A Nebulo-sarok legújabb fejezetének témájaként a legegyszerűbben, ugyanakkor legváltozatosabban elkészíthető sulis kiegészítőt választottuk, ami nem más, mint a könyvjelző. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt hoztunk ötleteket, amiket leginkább inspirációnak szánunk, hiszen annak örülünk a legjobban, ha saját ízlésetekre szabjátok a bemutatott darabokat, vagy egészen újakat találtok ki! Az elkészített alkotás az egész tanévben végigkísérhet titeket, de ha úgy tetszik, cserélgethetitek is őket aktuális hangulatotok szerint, hiszen bármikor készíthettek újakat olyan hétköznapi alapanyagokból és eszközökkel, mint színes papír, filctoll, vízfesték, ragasztó. Ha ez nem lenne elég, most még nyerhettek is velük, mert néhány nap múlva egy Nebulo-ajándékcsomagot sorsolunk ki azok között, akik megosztják velünk alkotásaikat, akár a szünidő, akár az iskolakezdés szolgáltatta hozzá a témát! Pályázni ITT tudtok, a színes-mókás könyvjelzőkért pedig olvassatok tovább!

Nyári gyümölcskavalkád a lapok között

Az érett eper, a hűsítő dinnye vagy a frissítő citrusok szinte illatoznak a lapok között! Ezzel a könyvjelzővel a borongós, szürke napokon is megidézhetjük a nyár frissességét, vidámságát, a napfényes pillanatokat, egyúttal felidézhetjük vele emlékeinket a természet bőségéről, a nyári napok örömeiről. A saját változatodban bátran válogathatsz a személyes kedvenceidből, csak papírra és filctollakra lesz szükséged!

Első lépésként vázlatot készítettünk ceruzával egy vastagabb fehér papírra, majd megrajzoltuk a kontúrokat. Kiszíneztük a rajzot, majd körvonalat húztunk a gyümölcsök mentén úgy, hogy egy vékony fehér sávot elhagytunk mellettük. Kitöltöttük feketével nagyjából egy centiméter szélességben,aztán körbevágtuk a gyümölcsök formáját követve! 

"Az élet nem elég - mondta a pillangó -, kell egy kis napfény, szabadság és egy kis virág."

Ugyanilyen inspiráló hatással lehet ránk kedvenc olvasmányunk is! A Nebulo-sarok egy korábbi, pillangós fejezete ihlette ezt a légies könyvjelzőt, aminek az elkészítésében szintén szerepet kapott az a csillogó, gyöngyházfényű vízfesték, ami hamar az egyik kedvencünk lett. Szép és elegáns megoldás, mégis nagyon könnyen elkészíthető, csak lapozzátok végig a galéria képeit!

Szabadkézzel rajzoltuk meg a pillangó körvonalát a lap két szélére úgy, mintha pontosan középen kettévágtuk volna. Ha szükségetek lenne sablonra, ITT találtok néhány letölthető pillangóformát! Két párhuzamos vonallal összekötöttük őket, a színezést vízfestékkel kezdtük, majd száradás után filctollal folytattuk, a középső részt fehéren hagyva. Ezután nem maradt más dolgunk, mint hogy kivágjuk és egymáshoz hajtsuk a két felet. A könyv testének felső és oldalsó részén is használható, de inkább otthonra javasoljuk, mert a táskában összegyűrődhetnek a finom, kecses szárnyak!

Nyári emlékkavalkád

Persze egy szín nem elég ebből a csillogásból, ez már ebben a cikkben is kiderült! Nagyobb teret adtunk hát neki ebben a másik könyvjelző-sorozatban, amihez a nyár kedvenc motívumai szolgáltatták a témát, a ragyogó színátmenet pedig a hátteret. A festett felületre száradás után filctollal rajzoltunk, és minden darabhoz színben passzoló bojtot is készítettünk maradék hímzőfonalainkból. 

Mókás állatkert a lapok sarkain

Persze nem csak az erdők-mezők-vizek állatai közül kölcsönözhettek szereplőket ehhez az egyszerű könyvjelzőhöz, hiszen készíthettek szörnyes, mesefigurás, dinoszauruszos, vagy bármilyen más változatot is! A hajtogatás módja nagyon egyszerű, csak kövessétek a galériában látható lépéseket!
 11_99.jpg

A többi csak rajtatok múlik, rajzolhattok vagy ragaszthattok is engedjétek szabadjára a fantáziátokat!

10_116.jpg

Extra tipp az origami könyvjelzőhöz

A hajtogatott formákat akár fordítva is használhatjuk, úgy a nagyobb, négyzetes felületet díszíthetjük rajzokkal vagy papírragasztással. Ezzel a módszerrel elkészíthetjük például a kisebbek kedvencét, a katicabogarat, de sok minden mást is - kísérletezzetek kedvetekre!

Ne felejtsétek tehát, hogy akár könyvjelzőkkel, akár más sulis kiegészítővel, vagy épp nyári élményhez kapcsolódó alkotással is részt vehettek játékunkban, amiben egy klassz iskolakezdő Nebulo-ajándékcsomagot sorolunk ki! 

A nevezéshez nem kell mást tennetek, csak fessetek, rajzoljatok, ragasszatok, formázzatok, hajtogassatok, vagy éppen hasznosítsatok újra, és küldjétek el nekünk a róla készített képet

2024. szeptember 1-én éjfélig

kapcsolódó Facebook-posztunk alatt kommentben, vagy e-mailben a szinesotletek.blog.hu@gmail.com címre!

Technikai megkötés nincs, a részleteket és a Játékszabályzatot ITT találjátok.

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket PinterestenTikTokon,
Facebookon és Instagramon is, hogy semmiről ne maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8118473341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

4382696751604520683.jpeg

Programajánló

bannarek-24-300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása