Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egy régi, kopott asztalka csillogó bronzba öltöztetve

0_45.jpg

Kacatmentő megújításaink egy újabb fejezetéhez érkeztünk - egy már kidobásra ítélt, régi kis asztalkának álmodtunk új külsőt, és meg is valósítottuk! Ahogy nemrég, a bronzhatású dekorációs falfestésről írt beszámolónk során megígértük, következzen most ennek a projektnek a bemutatása, ami egyben egy izgalmas kísérlet is volt, hiszen egy speciális anyaggal dolgoztunk, illetve részben falfestékkel vontunk be egy bútort. Olvassatok tovább, ha kíváncsiak vagytok, mi sülhet ki ebből!

INNEN elérhetitek korábbi cikkünket, amiből kiderül, miért olyan különleges a Dulux Creations, ez a fémrészecskéket tartalmazó, ezáltal káprázatosan csillogó festék, és milyen tapasztalatokat szereztünk vele a falfestés során. Nekünk annyira megtetszett úgy a szín, mint a felület, hogy muszáj volt keresni még valamit, amin visszahozhatjuk őket az összhatás erősítésére. Helyhiány miatt a választás erre a kis kerekasztalra esett, aminek igazán jól áll a modernizált külső. Annak pedig különösen örülünk, hogy a hulladékudvartól megmentve ismét sikerült valaminek új esélyt, és a továbbhasználat lehetőségét megadni.

15_34.jpg

Első lépésként az asztalkát szétszedtük és megtisztítottuk. A pillangócsavarokkal rögzített lábakat igazán könnyű volt eltávolítani, de ezután sem volt nehéz dolgunk vele, mert jelentős hibát nem találtunk rajta azontúl, hogy fakó és foltos volt. 

Alaposan átcsiszoltuk a teljes felületet, majd a portalanítást követően megkapta az első réteg festéket a falon is alkalmazott bronz árnyalatból. A száradási időre várva a lábak festését végeztük el.

Ezekhez, és az asztal alsó felületéhez Dulux Rapidry zománcfestéket használtunk, ami a másikhoz hasonlóan vízbázisú, így kellemetlen szagoktól mentes, környezetbarát. Emellett gyorsan szárad, tartós és strapabíró. Mi most feketét használtunk, ami nem számít extra tulajdonságnak, de az igen, hogy kül-és beltéri zománc létére egy végeláthatatlan színpaletta bármelyik árnyalatára keverhető - egy későbbi bejegyzésünkben meg is mutatjuk az egyiket!

Alapozás nélkül a lábakra kettő, az asztallapra pedig három réteg került, a fémes csillogás így tökéletesen érvényesül a fán is.

8_79.jpg

Nálunk egyelőre kizárólag dekorációs célt szolgál az asztalka, de ha nagyobb igénybevételnek szeretnétek kitenni, érdemes lakkréteggel bevonni.

16_28.jpg

Korábbi bejegyzésünkben egy egyedi, hetvenes éveket idéző retro minta festéséről olvashattok, és dekorációra is adtunk ötleteket helyhiány esetén.

A sorozat hamarosan folytatódik, kövessetek minket  Facebookon és Instagramon is, ha kíváncsiak vagytok a következő projektre is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8516641338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása