Színes Ötletek

a kézügyes blog

Bronzhatású dekorációs festés - metál csillogás otthon, egyszerűen

0_111.jpg

Mint tudjátok, új sorozatunkban saját kezűleg végzett kisebb-nagyobb felújítások tapasztalatait és eredményeit osztjuk meg veletek, aminek legfrissebb fejezetében egy speciális tulajdonságokkal bíró anyagról olvashattok. Ez a falfesték a maga nemében egyedülálló, mivel nem zománcról van szó, mégis különleges, fényes-fémes hatást kölcsönöz a felületeknek a benne található fémrészecskék által. Ha szeretitek a különleges, egyedi, akár extrém megoldásokat a lakberendezésben, szívesen ajánljuk figyelmetekbe! Aki hozzánk hasonlóan kísérletező kedvű, annak is érdemes tovább olvasnia, ugyanis nemcsak falat festettünk vele.

A dekorálásra kiválasztott fal nemrég esett át egy tisztasági festésen, ennek ellenére úgy ítéltük meg, hogy a fémes hatáshoz a kiegyenlítés nem megfelelő, ezért vékony glettréteget hordtunk fel a munka első lépéseként. A felhasználásra kész anyag praktikusnak bizonyult, a hozzávaló szettel különösebb szakértelem nélkül is könnyedén eltüntettük a hibákat, a korlát és a fal közötti hézagot pedig flexibilis tömítővel töltöttük ki. Ez utóbbi sok más hasonló célra szolgáló társával szemben visszazárható, így nem szárad be egykönnyen, ami nekünk már nem egyszer okozott bosszúságot. A hengerrel egyébként nagyon klassz struktúrát lehet létrehozni simítás előtt - nincs kizárva, hogy hamarosan továbbmegyünk ezen ötlet mentén is.

2_5.JPG

Az általunk választott festék a Dulux Creations kollekció Bronz szobor árnyalata, aláfestésnek pedig A Nagyvilág Színei Carmen rózsáját használtuk. Az eredmény intenzív, telített, elképesztően csillogó falfelület, amit igencsak produktívan használhatunk a kreatív alkotásban. Viszonylag gyorsan, 6 óra alatt szárad, ezután pedig a falfestékektől megszokottnál kevésbé sérülékeny, jól igénybe vehető felületet képez.

TIPP! A fal javítása és a száradási idő kivárása után érdemes felvinni egy réteg falfestéket a Dulux Creations választott színéhez hasonló árnyalatban, hogy a dekorfesték színe és csillogása tökéletes legyen. Kipróbáltuk csak alapozott - tehát fehér- és festett felületen is, érdemes rászánni ezt a kis extra időt a tökéletes végeredmény érdekében.

A videóban megmutatjuk, hogy készült ez a csillogó dekoráció, ami egyben a felület védelmét is szolgálja.

2_2_3.jpg

2_3_1.jpg

0_2_1.jpg

Nekünk annyira megtetszett úgy a szín, mint a felület, hogy muszáj volt keresni valami kiegészítőt, amin visszahozhatjuk őket az összhatás erősítésére. Egy lomtalanításból még korábban mentett kis kerekasztalra esett a választásunk, aminek igazán jól áll a modernizált külső. Az elkészítés menetéről egy későbbi bejegyzésünkben számolunk be.

A festés több szempontból nem környezetbarát műfaj, de általában elengedhetetlen, amellett több szempont mentén is választhattok fenntarthatóbb megoldásokat, melyek nemcsak környezeti előnyökkel járnak, hanem ti is profitálhattok általuk: 6 indok arra, hogy miért válassz vízbázisú festéket.

Korábbi bejegyzésünkben egy egyedi, hetvenes éveket idéző retro minta festéséről olvashattok, és dekorációra is adtunk ötleteket helyhiány esetén.

Kövessetek minket  Facebookon és Instagramon is, ha kíváncsiak vagytok a folytatásra!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3016624934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása