Színes Ötletek

a kézügyes blog

Húsvéti rajzpályázat - Eredményhirdetés

eredmenyhirdetes.jpg

A tavaszt hagyományosan, így idén is rajzpályázattal köszöntöttük. A március elején közzétett kiírásra legnagyobb örömünkre rengeteg - egész pontosan 372 - pályamunka érkezett. Olyan rajzokat, festményeket, esetleg kollázsokat vártunk tőletek, melyek valamilyen formában megmutatják, milyen lesz nálatok az idei húsvét. Sok versenyzőnket az ünnepkörhöz kapcsolódó játékok és hagyományok, a tavaszi készülődés, a várakozás örömteli pillanatai ihlették meg, és nem meglepő módon a nyuszi is sokszor kapott főszerepet. Sokan az érvényben lévő korlátozásokat dolgozták fel képükön, néhol humoros, néhol szomorkás formában. Technikai megkötés nem volt, mindössze annyi, hogy hagyományos technikákkal, szabadkézzel készült munkákat vártunk, és nagy örömmel láttuk, milyen kreatívan használjátok a különböző eszközöket. Közhely, de igaz, hogy a zsűri helyzete mindig nehéz, ezzel mi is minden pályázat értékelésekor szembesülünk. Arra mégsem készültünk fel lélekben, hogy szombaton éjfélkor még a monitor előtt ülünk, és az ország másik feléből kell segítséget, és elfogulatlan értékelést kérnünk. Elhihetitek, közel lehetetlen volt a majdnem 400 pályázatból kiválasztani a három legjobbat, és végül kicsit módosítottunk is az eredeti elképzelésen - a folytatásból kiderül, miért!

A beérkezett pályázatokat igyekeztünk objektíven értékelni két szempont, a téma eredetisége, gondolatisága, és a technikai kidolgozottság mentén, így két, 1 és 10 közötti pontszámot adtunk. Az értékelés során figyelembe vettük a pályázók korát, így nem indultak hátránnyal a legkisebbek sem, bár többen voltak olyanok közöttük is, akik mindenféle pozitív elfogultság nélkül állták a versenyt idősebb versenytársaikkal. Azzal pedig nem árulunk el nagy titkot, hogy minden ilyen alkalommal csak az egyik szemünk nevet. Bár ez egy verseny, ahol nem nyerhet mindenki, igazán megérintett minket kis pályázóink lelkesedése, legszívesebben mindenkit megjutalmaznánk. És bár erre egyelőre nincs lehetőségünk, ígérjük, nem hagyunk titeket sokáig hasonló kihívások nélkül! 

De ne szaporítsuk tovább a szót, eláruljuk végre, kik jutottak ezúttal a díjazottak közé. 

közönségszavazást elsöprő fölénnyel Szabó Flóra, 6 éves nagykanizsai pályázónk nyerte "A Húsvét jelképei" című, színes ceruzával készült rajzával, melyre kiemelkedően magas, 1417 szavazatot kapott.

szabo_flora_6_eves.jpg

A nyereménye egy tartalmas Nebulo ajándékcsomag, egy Pannoncolor óriás gombfestékkészlet, az Art Export 2020 Kft. által felajánlott Cretacolor Carmina színes ceruzakészlet, és egy 5000 Forintos könyvutalvány a Móra Kiadó jóvoltából, melynek felhasználási lehetőségeire korábbi cikkünkben adtunk tippeket.

3. helyezést a 10 éves Major Dóra nyerte el Debrecenből. "Húsvéti készülődés" című filctollal és pasztellkrétával készült rajzáról családját és húsvéti szokásaikat ismerhetjük meg. A képleíráshoz saját szavait idézzük.

A mi családunk igazi művészcsalád. Nagyon szeretünk kézműveskedni, rajzolni, új dolgokat kipróbálni,és ezek által másoknak is örömet szerezni. A képen lévő fiú az Ikertestvérem, aki éppen tojásokat fest és díszít. Van egy nővérem, ő az ablakra készít képeket üvegfestéssel. Anya és én nyuszitortát készítünk. Mivel apa imád főzni, így ő készíti a húsvéti menüt, valamint a tojásfestéshez szükséges tojásokat. A legjobb az ünnepekben, hogy ilyenkor együtt van a család.

major_dora_10_eves_husveti_keszulodes_filctoll_es_pasztellkreta.jpg

A nyereménye egy Nebulo ajándékcsomag, egy Pannoncolor óriás gombfestékkészlet, az Art Export 2020 Kft. által felajánlott Bruynzeel filctollkészlet, és szintén egy a Móra Kiadó kiadványaira levásárolható 5000 Forintos könyvutalvány.

2. helyezett Orr Emma Ida lett. "Húsvéti nyulak" című rajza a különleges szín- és képvilága, a meglepő fekete háttér és az alkotás összhatása miatt is egyöntetűen elnyerte a zsűri tetszését, emellett figyelembe kellett vennünk, hogy Emma mindössze 6 éves.

orr_emma_ida_6_husvetinyul2.jpg

Nyereménye a második helyezettnek összeállított Nebulo-s ajándékcsomagon felül egy Pannoncolor óriás gombfestékkészlet, egy Sakura Metallic zselés tollkészlet a Hobbyművész jóvoltából és egy 5000 Forintos Móra-könyvutalvány.

A rajzpályázat 1. helyezettje a 8 éves Balogh Borbála Liliána lett Budapestről. Három pályamunkát küldött nekünk, mind vegyes technikával készült. Filctollat, zsírkrétát, ceruzát, vízfestéket használt - mégis mindnek más az összhatása, más miatt kivételes. Nem is látjuk indokoltnak, hogy egyet kiválasszunk közülük, megosztjuk veletek mindhármat. Biztosak vagyunk benne, hogy ilyen innovatív eszközhasználathoz a tehetségen kívül sok-sok befektetett munka és kísérletezési kedv szükséges, ezek összességét értékeltük a minden szempontból megérdemelt első helyezéssel.

Nyereménye az első helyezettnek összeállított Nebulo ajándékcsomag, egy Pannoncolor által felajánlott festékkészlet,  a minden díjazottnak járó Móra-könyvutalvány és egy Cretacolor Megacolor Metal színes ceruzakészlet a Hobbyművész jóvoltából.

Noha a kiírásunk szerint az eredményhirdetésnek itt érne véget, azért csak olvassatok tovább, mert most jönnek a meglepetések!

Korábban szót ejtettünk róla, hogy a kihirdetett felajánlás mellé a Pannoncolor még valami mással is készül. Tekintve, hogy Magyarországon egyedüliként ők gyártanak művészfestékeket és professzionális festészeti alapanyagokat, kezdeményezésükre odaítéltünk egy festészeti különdíjat is! Ebben a külön versenyben csak a festékkel, vagy festett részleteket is tartalmazó vegyes technikával készült készült alkotások vettek részt. Számunkra meglepő volt a válogatás során az a tapasztalat, hogy viszonylag kevés festmény érkezett, ezért reméljük, ez a díj is motiváló lehet a kis művészpalántáknak, hogy gyakrabban ragadjanak ecsetet! A választás itt sem volt könnyebb, ezért más-más okból, de két pályamunka nyerte el a különdíjat. Nyereményük egy-egy - kifejezetten festők számára összeállított - Pannoncolor ajándékcsomag.

Egyikük a legfiatalabbak mezőnyét erősítő Dóka Márk, 4 éves pályázónk Felsőörsről. Vegyes technikával és különböző eszközökkel, ecsettel és szivaccsal készült festményét filctoll- és ceruzarajzzal egészítette ki. Csodás színek és expresszív képalkotás jellemzi munkáját, amivel nemcsak a saját korosztályából emelkedik ki. 

doka_mark_4_eves.jpg

A megosztott különdíj másik tulajdonosa Gyöngyösi Rebeka. Képének harmonikus színvilága, a különféle technikák rendkívül jó érzékkel való alkalmazása, a kialakított egyensúly voltak azok a fő szempontok, amik miatt egyöntetűen elnyerte a zsűri tetszését.

gyongyosi_rebeka_13_v_beretty_jfalu_igazgy_ngy.jpg

És még mindig nincs vége! Külön bejegyzésben is beszámoltunk róla, amikor az Igazgyöngy Alapítvány tanulóitól érkezett összesen 65 pályamunka, melyek mindegyike jól komponált, különleges képi - és színvilágú alkotás, sokszor humoros vagy szívmelengető, sokszor igazán mély mondanivalójú témaválasztással. Ha csak közülük kellett volna kiemelnünk a díjazottakat, akkor is igazán nehéz dolgunk lett volna, ezért partnereink együttes támogatásával megszavaztunk nekik egy csoportos különdíjat annak ellenére, hogy egy intézményből, de egyénileg vettek részt a pályázatunkon. Nyereményük egy-egy közösen felhasználható ajándékcsomag mind a négy nyereményfelajánló partnerünk részéről. A teljesség kedvéért a galériában mindannyiuk munkáját végiglapozhatjátok. További kitartó munkálkodást kívánunk a gyerekeknek és pedagógusaiknak egyaránt!  

Aki pedig most nem került a nyertesek közé, az se bánkódjon, hiszen hamarosan lesz újabb pályázatunk! Addig is mindenkinek köszönjük a páratlan lelkesedést, a sok befektetett munkát, és hogy megtisztelt minket pályázatával, igazi öröm volt számunkra ennyi szép munkát végignézni! 

A nyertesekkel hamarosan felvesszük a kapcsolatot. Ha bármilyen észrevételetek, vagy ötletetek merülne fel, nyugodtan írjatok nekünk Facebookon, az oldalnak címzett üzenetben, vagy e-mailben a szinesotletek.blog.hu@gmail.com címen! 

Végül, de nem utolsósorban még egyszer köszönjük partnereinknek a nyereményfelajánlásokat! 

 

Nebulo - Nebulo.huFacebook.com/mosollyalasuliba

Pannoncolor Kft. - Pannoncolor.hu, Facebook.com/muveszfestek

Móra Kiadó - Mora.huFacebook.com/mora.rajongo

Art-Export 2020 Kft. Muveszellato.comFacebook.com/hobbymuvesz

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr116504676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása