Színes Ötletek

a kézügyes blog

Fémes ragyogás a fekete rajzlapon - Kipróbáltunk néhányat a Színes Állatvilág Rajzpályázat nyereményei közül

blog_cimlaphoz_2_1.jpg

Legnagyobb örömünkre folyamatosan érkeznek az e-mailek szebbnél szebb rajzokkal és festményekkel. Eddig több mint 150 pályázat futott be, és hátravan még majdnem két hét! Ha úgy vesszük, nincs is szükség kedvcsinálóra, hiszen a gyerekek enélkül is rendkívül kreatívak és nagyon sokszínűen fogalmazzák meg érzéseiket az állatvilággal kapcsolatban, sok esetben bőven túlmutatva azon, hogy megörökítik saját házikedvenceiket. A 4 és 12 év közötti gyerekek alkotásait három korcsoportban, egészen október 1., vasárnap éjfélig várjuk, az eredményhirdetésre pedig az Állatok Világnapján, október 4-én kerül majd sor. Előző cikkünkben részletesen bemutattuk, miket tartalmaznak a pályázat támogatója, a Herlitz Hungária által felajánlott Pelikan ajándékcsomagok, most pedig ki is próbáltunk közülük néhány különleges eszközt. Főszerepben a fekete rajzblokk és a csillogó metál filctoll-és ceruzakészletek, olvassatok tovább!

dijazas_boritokep_2.jpg

A csomagokba sokféle kiváló minőségű, ergonomikus formatervezésű író-, festő-, és rajzeszköz került, amik között az oviskorúaktól a sulisokig minden korosztály számára találtok az igényeiknek megfelelőt. Mindegyik rendelkezik valamilyen - de inkább több - olyan tulajdonsággal, ami jól jön az rajzórai és az otthoni használat során is. A grafitceruzák, színes ceruzák és zsírkréták formatervezésük miatt ideálisak a gyerekkézbe, tökéletesen alkalmasak rajzolásra és írástanulásra. A jó fedőképességű, magas pigmenttartalmú vízfestékek nagy korongjait könnyen eltalálják a kisebbek is, a Griffix ecsetkészlet darabjait pedig nagyon könnyű tisztán tartani, csúszásmentes felületüknek köszönhetően nem gurulnak el, és még feliratozhatók is, hogy biztosan mindig meglegyenek. 

De ami elsőre legjobban felkeltette az érdeklődésünket, az a Colorella Metallic 8 darabos filctollkészlet volt, és elég volt egy pöttyöt ejteni a fekete rajzlapok egyikére, máris tudtuk, hogy ez a készlet fantasztikus lehetőségeket rejt, és nem csak gyerekek számára! A készlet több különféle felületen - akár fán, szöveten, fémen, kerámián, üvegen - is használható, a tollak fémes színei szinte világítanak a papíron, egyedülálló hatást kölcsönözve a rajzoknak vagy feliratoknak.

1_253.jpg

Azt tapasztaltuk, hogy filcek nagyon jól fednek, akár egymásra is rétegezhetők, a színek pedig kicsit világosabbra száradnak, mint amikor rajzolunk velük. És akkor csillognak csak igazán! A Metallic ceruzák a filcekhez hasonló árnyalatokban, 10 színben kerültek a dobozba, így akár együtt is használhatjuk őket fémesen ragyogó alkotásainkhoz. Mi például szívesen használtuk őket vázlatkészítéshez és a kisebb részletek kidolgozásához. Nem tagadjuk, sokféle ötletünk támadt az eszközök kapcsán, de maradtunk a Színes Állatvilág Rajzpályázat témájánál, és bevetettük őket néhány mókás, állatfigurás alkotáshoz, ami kicsiknek és nagyobbacskáknak is ötletet adhat, hiszen ezek a technikák abszolút személyre szabhatók. 

Ez a vidám, színes cica egy kis kettéhajtva felragasztott téglalapformának köszönhetően térben is testet öltött, ami pedig a legizgalmasabb benne, hogy kedvünkre mintázhatjuk, színezhetjük, hiszen az alkotás egyik legfontosabb része, hogy soha ne féljünk elrugaszkodni kicsit a valóságtól!

Fantáziabirodalomból érkezett madárseregünknél jól látszik, milyen szépen harmonizál a ceruza a filccel, és ha nem nyomjuk rá túl erősen, még akkor sem lesz feltűnő előrajzolásunk, ha véletlenül nem találjuk el tökéletesen a vázlat vonalait. 

14_52.jpg

Biztosan ti is éreztétek már azt, hogy csak úgy egyszerűen firkálgatni van kedvetek. Mielőtt nekiláttok, kartonpapírból kivághatjátok kedvenc figuráitokat, amivel kitakarhatjátok a papír egy részét. Akár a halloweeni dekoráció elemeit is elkészíthetitek ezzel a technikával. Mi a metálszínű ceruzakészlet színeit teszteltük vele.

10_101.jpg

Amíg a nagyobbak a fémes csillogást bevetve alkotnak, a kicsik kezébe ergonomikus zsírkrétát adhatunk, hogy maguk is kipróbálhassák ugyanezt a módszert. A Griffix készlet háromszög formája és hosszú fogózónája segíti a helyes ceruzafogás kialakulását, anyaga nem színezi el a kezet, ráadásul jobb- és balkezesek kezébe egyaránt passzol. A színei világos papíron még jobban érvényesülnének, de jól tudjuk, hogy úgyis ugyanolyan kell a gyerekeknek, amikor egy időben látnak munkához.

11_85.jpg
Reméljük, még sokatoknak kedvet csinálnunk az alkotáshoz! Az eddig beérkezett és feldolgozott alkotások albumát ITT nézhetitek meg!

Várjuk a további pályamunkákat, és ne feledjétek, a beküldési határidő: 2023. október 1., vasárnap, 24:00. A pályázattal kapcsolatos minden fontos tudnivalót megtaláltok a kiírásban!  

Eredményhirdetés: 2023. október 4. szerda, az Állatok Világnapja


A rajzpályázat támogatója a Pelikan Group / Herlitz Hungária Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4218217683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása