Színes Ötletek

a kézügyes blog

Színes, mókás állatsereg - Újabb kreatív ötletek a Színes Állatvilág Rajzpályázat nyereményeivel

0_142.jpg

Elérkeztünk a Színes Állatvilág Rajzpályázat utolsó hetéhez, de még most sem késő munkához látnotok, hiszen egészen október 1-én vasárnap éjfélig várjuk a 4 és 12 év közötti gyerekek alkotásait. Az eredményhirdetésre október 4-én, az Állatok Világnapján kerül sor! Hamarosan kiderül tehát, kik nyerik meg a Herlitz Hungária által felajánlott, klassz rajzeszközöket tartalmazó Pelikan ajándékcsomagokat, amik közül megint kipróbáltunk néhányat. A sorozat legutóbbi fejezetében többek között fekete rajzkartonon is remekül érvényesülő, metál színű filceket használtunk, a folytatásban pedig igazán mókás és vibrálóan színes ötletek következnek filctoll, vízfesték, akvarellpapír és kis kézügyes kezek főszereplésével. 

Ezeket a vicces meglepetéssel szolgáló rajzokat a gyerekek akár maguk is elkészíthetik, de a színezés tekintetében szinte biztosan számíthatunk rájuk, ebben az esetben mindössze annyi dolgunk van, hogy a körvonalat megrajzoljuk nekik.

10_103.jpg

Engedjük bátran szabadjára a fantáziánkat és készítsünk mozgatható rajzot kedvenc állatainkról ezzel az egyszerű trükkel! Vajon melyik állat hogyan nézne ki nagyra nyitott szájjal, és mi lenne az, amire vadászik? 

Természetesen nemcsak állatok kaphatnak helyet a sorban, hiszen az elv egy kis találékonysággal szinte bármire alkalmazható. 

9_111.jpg

A színezéshez most az ajándékcsomagok másik impozáns tagját, a Colorella Star 24 darabos filckészletet vetettük be, ami nemcsak azért lehet hasznos eleme a rajzeszközös fióknak, mert vizes bázisú tintája a ruhából könnyen kimosható és persze a bőrről is letörölhető különösebb pityergés nélkül, hanem mert a készletekben megszokott alapszíneken felül egy pasztell skála is megtalálható benne. A nagyobb felületek kitöltéséhez szükséges némi türelem, hiszen tartós és vékony, 0,6 mm-es hegye a finom részletek kidolgozását is lehetővé teszi.

Baglyos parádénkkal a szabad alkotás vizeire evezünk, amibe aztán tényleg bevonható a család apraja-nagyja. A legapróbb kezek nálunk három és háromnegyed éves kislányunké voltak, aki nővérének köszönhetőn már nagy rutint szerzett az akvarellfestésben, így most is hatalmas lelkesedéssel látott neki a színpaletta tesztelésének.

5_216.jpg

A feladat egyszerű: fessetek tele néhány akvarellpapírt vagy rajzlapot úgy, ahogy szeretnétek, bármilyen kötöttség nélkül! Ha megszáradt a festék, fekete filccel rajzoljatok rá mindenféle formát és geometrikus alakzatot! Vágjátok ki a madarak testét, egy kupac különböző szárnyformát, a fehér lapmaradékból pedig a szemeket és a csőröket is.

4_223.jpg

3_237.jpg

Aki nem szeretné egészen a véletlenre bízni a minták alakulását, először kivághatja a formákat és rajzolhat rájuk utána is filccel.

Mi kipróbáltuk mindkét verziót, ahogy a Pelikan 12 színű vízfestéket és a Griffix ergonomikus ecsetkészletet is. A nagy, könnyen eltalálható korongok jó fedőképességű, magas pigmenttartalmú festéket tartalmaznak szép, intenzív színekben, egy fedőfehérrel is kiegészítve. Az ecsetkészlet kifejezetten gyerekkézbe tervezett darabjai nemcsak eltérő méretekben, de más-más ecsetvégekkel kerültek a dobozba, hogy kéznél legyen a megfelelő eszköz a nagy, alapos felületekhez, hullámokhoz vagy a legapróbb részletekhez egyaránt. Csúszásmentes felületüknek köszönhetően nem gurulnak el, feliratozhatók is, hogy biztosan mindig meglegyenek, és ráadásul könnyű őket tisztán tartani anélkül, hogy a szőrszálak már egy használat után szerteszét állnának.

1_255.jpg 

Ha elkészültek a figurák alapjai, következhet a móka. Rakosgassátok, cserélgessétek az elemeket kedvetek szerint! Akár más állatokat - vagy mondjuk úgy, fantázialényeket - is megvalósíthattok ugyanezzel a technikával. 

2_246.jpg

Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk az alkotáshoz! Várjuk a további pályamunkákat, és ne feledjétek, a beküldési határidő: 2023. október 1., vasárnap, 24:00. További részletes információkat a Színes Állatvilág Rajzpályázatól korábbi cikkünkben találhattok!

Eredményhirdetés: 2023. október 4. szerda, az Állatok Világnapja

 

A rajzpályázat támogatója a Pelikan Group / Herlitz Hungária Kft.

banner_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr818221497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása