Színes Ötletek

a kézügyes blog

Rajzolj, fess, nyerj! – Indul a Színes Állatvilág Rajzpályázat

blog_cimlapkep_palyazat.jpg

Akik többé-kevésbé rendszeresen olvasnak minket, azoknak talán feltűnt, hogy idén még nem volt kreatív pályázatunk. De csak mostanáig! Örömmel jelentjük, hogy mostantól indul, és közel egy hónapon át várja a fantáziadús rajzokat, festményeket, kollázsokat a Színes Állatvilág Rajzpályázat, amelyben 4 és 12 év közötti gyerekek munkáit várjuk, három korcsoportban. Az állatvilághoz mindenki kapcsolódik valamilyen formában, legyen az egy családtagnak számító háziállat, egy kedvenc vadállat a szurikátától a tigriscápáig, vagy akár az állatvédelemmel kapcsolatos gondolat, vélemény. Meséljetek nekünk erről képek formájában, és nyerjetek értékes ajándékokat! Minden fontos tudnivalót megtaláltok a folytatásban, érdemes tovább olvasnotok!

1931 óta Assisi Szent Ferenc előtt tisztelegve minden évben október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját. Ő volt a ferences rend megalapítója, Itália, az állatok, a kereskedők és a természet védőszentje, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. A jeles naphoz kapcsolódóan színes programok sora hívja fel a figyelmet az állatok védelmének jelentőségére, az ember és állat közti barátság szépségeire, a felelős állattartás fontosságára. Ezekhez csatlakozva az állatok főszereplésével hirdetjük meg idei rajzpályázatunkat a 4-12 éves korosztály számára. Ha szeretitek az állatokat és szerintetek is fontos a védelmük - legyenek akár házikedvencek vagy vadon élők - most itt az alkalom, hogy kreatív formában is megmutassátok ezt. Érdemes beküldeni alkotásaitokat, mert a legjobb munkákat értékes ajándékcsomagokkal díjazzuk!

Színes Állatvilág Rajzpályázat

A következő hetekben olyan rajzokat, festményeket, esetleg kollázsokat várunk tőletek, melyek az állatvilághoz fűződő kapcsolatotokat mutatják meg! Saját háziállataitokat éppúgy megörökíthetitek, mint vadon élő kedvenceiteket, mesélhettek képi formában élőhelyeikről vagy életmódjukról. Akár velük kapcsolatos élményeiteket is papírra vethetitek, akár valódi tapasztalat, akár egy mese vagy egy általatok kitalált történet áll mögöttük. Nem kötelező, de nagyon szívesen látunk olyan alkotásokat is, amikből kiderül, mit tesztek az állatok védelme érdekében. 

A pályázatot az alábbi korcsoportok számára hirdetjük meg: 4-6 év; 7-9 év; 10-12 év.

Hogyan pályázhattok? Küldjétek el a pályamunkákat a Színes Ötletek Blog részére e-mailben a szinesotletek.blog.hu@gmail.com címre 2023. október 1.-én vasárnap éjfélig! 

Ügyeljetek arra, hogy a fotó jó minőségű, árnyékmentes legyen, és lehetőleg csak a pályamunkát tartalmazza. Az e-mailben mindenképp tüntessétek fel a következőket: név, életkor, város, a pályázat címe, felhasznált technika (teljes lakcímre vagy más személyes adatra nincs szükségünk).

Ha szeretnétek, egy rövid leírással is kiegészíthetitek, amelyben megosztjátok velünk a legfőbb tudnivalókat a pályamunkával kapcsolatban. Ez nem kötelező, de nagyon örülünk neki, ha beavattok a motivációtokba. 

Elbírálás: A legjobbnak, legötletesebbnek ítélt alkotások beküldőit egy-egy Pelikan ajándékcsomaggal jutalmazzuk a játék támogatója, a Herlitz Hungária felajánlásában. Korosztályonként az első három helyezettet díjazzuk, és számíthattok egy tizedik, különleges ajándékcsomagra is - de hogy ezt ki kapja majd, az legyen meglepetés!

Az eszközöket és a méretet illetően technikai megkötés nincs, mindössze annyi, hogy hagyományos technikákkal, szabadkézzel készült munkákat várunk - ebben a pályázatban számítógépes grafikákat nem tudunk elfogadni, ahogy csoportos nevezéseket sem. Itt fontos megjegyeznünk, hogy természetesen magát a beküldést nyugodtan bonyolíthatják a gyerekek pedagógusai is csoport vagy osztály vonatkozásában, de ebben az esetben is csak az egyéni alkotások vehetnek részt a pályázaton.

Eredményhirdetés: 2023. október 4. szerda, az Állatok Világnapja


A játékban való részvételnek nem feltétele, de megköszönjük, ha megosztjátok a bejegyzést, hátha akad olyan a barátaitok között, aki szívesen pályázna. Bízunk abban, hogy a Színes Állatvilág Rajzpályázat legalább annyira kedvetekre való téma lesz, mint a tavalyi Föld Napja, és sok színpompás, ötletes, gondolatgazdag pályázatot kapunk majd tőletek a következő hetekben. Alkotásra fel, jó munkát, jó szórakozást mindenkinek!

UPDATE!

Kedves Olvasóink, akik jelentkeztetek a Színes Állatvilág Rajzpályázatra! A 2023. évi Színes Állatvilág Rajzpályázat a Színes Ötletek történetének legsikeresebb kreatív pályázata lett! Nagyon hálásak vagyunk nektek, amiért ilyen kitörő, számunkra is váratlan lelkesedéssel fogadtátok a pályázatot, és ennyi ötletes, gyönyörűen kivitelezett munkával örvendeztettetek meg minket. Ami viszont kellemes, de a vártnál nagyobb feladatot is jelent maroknyi csapatunk számára: ilyen hatalmas érdeklődésre még a korábbi tapasztalataink alapján sem voltunk felkészülve, így várhatóan kicsit tovább tart majd a beérkezett pályaművek feldolgozása és értékelése. 

Annak érdekében, hogy mindenki viszontláthassa munkáját a Színes Ötletek felületein, és a legjobb alkotások kiválasztása is a lehető legkörültekintőbb módon történjen, az eredetileg 2023. október 4.-ére tervezett eredményhirdetésre egy héttel később, tehát 2023. október 11-én kerül sor.

Addig is figyeljétek a Színes Ötletek Facebookját: a pályázathoz kapcsolódó galériákat folyamatosan frissítjük. A pályaműveket beérkezési sorrendben dolgozzuk fel, tehát ha valaki még nem látta az általa beküldött rajzot vagy festményt az oldalon, nincs ok az aggodalomra, hamarosan biztosan sorra kerül.

A rajzpályázat támogatója a Pelikan Group / Herlitz Hungária Kft.

banner_2.jpg

A "Rajzolj, fess, nyerj – Színes Állatvilág Rajzpályázat” játékszabályzata és alapelvei

A pályázat meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A pályamunkák beküldési határideje: 2023. október 1., vasárnap, 24:00.A Színes Ötletek Blog a határidőket indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

  • Az eredményhirdetés időpontja: 2023. október 4., szerda, az Állatok Világnapja. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése e-mailben történik. Az eredményhirdetést a Színes Ötletek Blogon és a Facebookon is közzétesszük. 

  • A pályázatra egyedi alkotásokat várunk, más pályázatra már benyújtott munkákat nem fogadhatunk el.

  • A pályázók e-mail címét adatvédelmi okokból a sorsolás és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése után a Színes Ötletek Blog törli az adatbázisából.

  • A pályázatban nem vehetnek részt a Herlitz Hungária Kft. és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A pályázatra beküldött munkákat a Színes Ötletek Blog a játék időtartama rendszeresen közzéteszi galériaposztok formájában, illetve a Színes Ötletek Blog közösségi felületein.

  • A Színes Ötletek Blog csapata saját hatáskörben értékeli a beküldött pályamunkákat. A döntés értelemszerűen szubjektív lesz, vitatásának ugyanakkor nincs helye szimpátia, egyéni ízlés, vagy bármilyen más személyes indok alapján. Értelemszerűen nem nyerhet minden pályázó, de tartsuk tiszteletben a játék és az oldal szellemiségét akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy a mi pályamunkánk, vagy barátunk, ismerősünk munkája érdemelt volna jutalmazást! A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy a fentieket nem tiszteletben tartó hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

  • A pályázók anyaguk beküldésével, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára, illetve a pályamunkák értékelésére vonatkozó alapelveinket. Utólagos reklamációnak nincs helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6718207339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása