Színes Ötletek

a kézügyes blog

Festettetek már villával? A Színes Medvehéten ezt is kipróbálhatjátok!

szinesmedvehet_1_cover.jpg

Villával festeni egyáltalán nem bonyolult, mégis nagyon izgalmas, hiszen egészen különleges struktúrákat hozhattok létre a papíron, ráadásul a gyerekek általában nagyon lelkesek, ha alternatív eszközhasználatról van szó. Nemcsak ezt az érdekes festőkést - akarom mondani festővillát - próbáltuk most ki, hanem a Nebulo új, kenőfejes temperáját is, amit kifejezetten gyermekkezek számára terveztek, akárcsak ezt az egyszerű, de nagyszerű kézműves tevékenységet. A technikával készített állatfigurák sora a végtelenségig bővíthető, és bármilyen más kép alkotásakor is bevethetitek a módszert, de ha ti is éppen a mackófestéshez kaptatok kedvet, akár nevezhettek vele a Színes Medvehét nyereményjátékra! Olvassatok tovább a részletekért!

A Színes Medvehét cikkei között számos olyan medvés ötletet is találtok, amit elkészíthettek akár csak saját örömötökre, de részt is vehettek velük a tematikus hétre hirdetett játékunkban, melynek során értékes Nebulo ajándékcsomagot nyerhettek! Nem véletlen hát, hogy a villával való festés módszerét éppen egy medvés képen próbáltuk ki először, ezzel is bővítve az ötlettárat. A módszert akár a legkisebbeknek is szívesen ajánljuk az alapján, hogy négyéves kislányunk milyen örömmel vett részt az alkotásban!

villas_v1.jpg

A Nebulo temperáinak új kiszerelését, a kenőfejes változatot éppen a kisebb alkotók, az óvodás korosztály tagjai számára tervezte a gyártó. Igazán hasznos eszköz, hiszen fejleszti a finommotorikát és a kreativitást, új ötletekkel bővítheti a festékkel való munka lehetőségeit, maga az alkotás pedig kitűnő szorongásoldó, és persze az önkifejezés fontos eszköze. A ragasztókról már jól ismert kenőfejet ebben a szerepben még nem láthattátok: könnyen siklik a papíron, a festéket pedig kedvünk szerint adagolhatjátok vele a felületen akár vékonyan és egyenletesen, akár vastagabb rétegekben. Persze annak sincs akadálya, hogy hagyományos módon használjátok a temperát, tehát  kinyomhattok belőle egy kisebb adagot, amit azután akár keverve, ecsettel is felvihettek a felületre. 

nebulo-kenofejes-tempera-keszlet_cut.jpg

Mackóink esetében a tennivalók sora igazán egyszerű! Bő festékhasználattal vigyetek fel egy kisebb körben temperát a papírra - mi ebben az esetben és már nem először kartondobozokat hasznosítottunk újra, ami nagyon jó alap temperához és akrilfestékhez is - , majd a villával húzzátok ki a szélek felé vagy nyomdázzatok vele! Ha még nem elég kerek macitok feje, ismételjétek meg annyiszor, ahányszor jónak látjátok!

villas_v2.jpg

Ha kész a bunda, jöhetnek a fülek!

villas_v3_1.jpg

Amíg szárad a festék, vágjátok ki színes papírból a szemeket, a fülek belső felét, az orrot és a szájat. Filctollat is használhattok a részletek kidolgozásához.

villas_v4.jpg

Utolsó lépésként ragasszátok őket a helyükre papírragasztóval!

villas_v5.jpg

Készítsétek el kedvenc állataitokat, próbálgassátok a színek keverését vagy alkossatok bármit szabadon!

villas_v6.jpg

Ne feledjétek, macis képeitekkel részt vehettek a Nebulo és a Színes Ötletek közös játékában, amiben megvalósítható az idei vagy tavalyi Színes Medvehét alatt közzétett ötletek bármelyike - lehet ragasztani, hajtogatni, rajzolni, varrni, álarcot, bábot vagy más kiegészítőt készíteni, kézügyeskedhettek újrahasznosított alapanyagokkal, de nevezhettek akár az otthon fellelhető játékokból és eszközökből összeállított ötletes képpel is, amin lehet bármi a plüssmackótól kezdve a könyveken át a szivárványig. Építhettek állatkertet vagy medveotthont, amit csak szeretnétek! A részleteket ITT találjátok!

nebulo-medvehet-banner-0129.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3018314935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása