Színes Ötletek

a kézügyes blog

Apró csodák zöld szigete - A Green Market Karácsonyi vásárán jártunk

0_146.jpg

„Állati jól érzem magam! Nem is tudom, miért… Utálom a fateromat, utálom az életemet, mégis jól érzem magam!” Mivel gyakran asszociálok filmidézetekben, valami ilyesmi jutott eszembe a Green Market Karácsonyi Vásárán, bár szerencsére nekem olyan komoly problémáim nincsenek, mint a Wayne világa 2. Chris Farley által alakított Miltonjának. De ugye a klasszikus értelemben vett hasonló rendezvények azért nem feltétlenül olyasmik, ahová azok vágynak, akik általában véve kerülik a tömeget, a mindennapokban pedig egyfajta lazán értelmezett minimalizmusra törekszenek, kerülve az impulzusvásárlást, meg azt, hogy a karácsony öncélú ajándékcunamivá váljon. Ehhez képest november utolsó szombatján annyi pozitív benyomás ért minket, amire biztosan nem számítottunk egy adventi vásár látogatása közben. 

22_nagyszekelyifuveszkert.jpg

Az ugyanis már az első pillanatokban kiderült, hogy egy rendezvény, melyen szép számmal képviseltetik magukat mindenféle kézműves játékok alkotói, legyen szó fáról, nemezről, papírról, vagy bármilyen más alapanyagról, pontosan olyan az egyszeri kreatív hobbi blogger számára, mint a közmondásos cukorkabolt a kisgyerekeknek. Ráadásul, ahogy ezt már korábban is megtapasztalhattuk, minden márka, minden figura mögött ott rejtőzik egy-egy történet, meg persze rengeteg munka és motiváció. Jó példa erre a frissen megismert Nagyszékelyi Füvészkert Műhely, akiknek ámulatba ejtően kifejező, a mesefiguraszerű stilizálás és a biológiai pontosság metszéspontján táncoló karácsonyi pulcsis békáik olyan gyapjúfonalból készülnek, melyhez a család juhai adják az alapanyagot. És persze ez csak egy kiragadott példa a sok közül.

Öröm volt végre találkozni az olyan készítőkkel vagy forgalmazóikon keresztül termékeikkel, akikről korábban írtunk, mint a Cicckafark, a Dadu, helART, PakkliIgrushka, Varázs Padlás, és persze legalább ugyanilyen élmény volt megismerni - még ha csak néhány mondat erejéig is - számos hozzájuk hasonló, szemet gyönyörködtető, egyéni játékokat és dísztárgyakat készítő műhelyt és vállalkozást. Természetesen került vásárfia is, bár a választás annyira nehéz volt, hogy már kétszer hazaindultunk, majd visszafordultunk, mire sikerült döntenünk. Legszívesebben minden standnál választottunk volna valamit, annyira sokféle szépséget láttunk mindenhol. Mindenkinek ajánljuk, hogy nézzen szét a vásáron készült fotógalériában, hátha azok is kedvet kapnak a kiállítók felkereséséhez, akik most bármi miatt nem tudtak eljönni.

Nemcsak hazai vállalkozók legnagyobb gondoskodással készült termékei közül válogathattunk, de csodás ajándéktárgyakat sorakoztatott fel többek között a Nem Adom Fel Alapítvány, a Down Alapítvány, az Igazgyöngy Alapítvány és Paulik Fecó is, aki 8 éves kora óta fejpálcával készíti festményeit. Az ingyenes adventi workshop az emeleten várta az alkotni vágyó kezeket és legnagyobb örömükre csak gyerekeket találtunk az asztalnál, amikor arra jártunk. 

25_koszoru.jpg

A következő vásár új kiállítókkal és programokkal december 2-án és 3-án várja látogatóit. A részletekért keressétek a Green Market karácsonyi vásár Facebook-eseményét

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8318269151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agnes.zsiros 2023.11.29. 15:23:44

Köszönjük a szuper, képes összefoglalót!❤

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása