Színes Ötletek

a kézügyes blog

Készítsetek puha mackót a saját rajzotok alapján!

0_116.jpg

A Színes Medvehét utolsó napjára egy varrós, egyben újrahasznosítós ötletet hoztunk. Géppel vagy kézzel is megvarrhatjátok saját mackótokat, az elkészítésbe pedig a nagyobb gyerekek is bevonhatók! A folytatásban útmutatót és galériát is találtok, amik segítségetekre lehetnek az elkészítésben.

Amire szükségetek lesz:

  • maradék textildarabok
  • filcdarabok
  • olló
  • filctoll
  • tű, cérna
  • töltőanyag

1_224.jpg

1. lépés

Vegyetek elő egy darab tetszőleges mintájú textilt, és színt színre fordítva rajzoljátok meg a maci körvonalát! Ebben a műveletben a gyerekek biztosan örömmel részt vesznek, hiszen minél szabadabb az alkotás, annál mókásabb és szerethetőbb lesz a végeredmény. A rajz alapján szabjátok ki!

2_213.jpg

2. lépés

A maci arcát, pocakját rávarrhatjátok filcből, hímezhetitek, vagy textilfilccel is megrajzolhatjátok, sőt, akár kombinálhatjátok is ezeket a technikákat. Játsszatok az arckifejezésével, nézzétek meg, hogy fest, ha nem egyformák a szemei, vagy ha éppen morcos a mackó! 

3_207.jpg

5_186.jpg

3. lépés

Ezután nem marad más, mint ismét színt színre fordítva összevarrni a medvét, egy kis rést hagyva az egyik lábánál, amin keresztül kifordíthatjátok. Töltsétek meg tömőanyaggal vagy maradék textildarabokkal, és kézzel, rejtett öltésekkel varrjátok be a nyílást! 

6_154.jpg

7_132.jpg

TIPP! Ha alvótársnak szánjátok, a töltőanyaggal együtt tehettek bele egy fél marék levendulát is, aminek az illata hozzájárul a pihentető alváshoz.

8_121.jpg

ITT megtalálhatjátok a Színes Medvehét minden bejegyzését!

Ha tetszett a cikk, tartsatok velünk itt, illetve a Facebookon és az Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6718040232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása