Színes Ötletek

a kézügyes blog

DIY készlet kis horgászoknak a HelART Alkotóműhelyből

0_100.jpg

Biztosan sokan olvastátok már a nemrég indított Fajáték-körkép sorozatunkat, melyben a hazai fajáték-készítő vállalkozásokat hozzuk közelebb azokhoz, akik hozzánk hasonlóan kedvelik ezeket az ötletes, szépen kivitelezett, a gyerekek fantáziáját és kézügyességét is fejlesztő, fenntartható módon gyártott játékokat. A sorozat második fejezetében a helART Alkotóműhely mutatkozott be, akiknek a palettáján nemcsak cuki állatsereget és ötletes oktatójátékokat találhatunk, de olyan alkotócsomagokat is, amik teret engedve a kreativitásnak, otthon, saját kezűleg készíthetők el a készletben található alkotóelemek összeállításával és dekorálásával. Természetesen ki kellett próbálnunk az egyiket ezek közül, és végül a horgász pakkot választottuk ki! A folytatásban megtudhatjátok, hogyan igazítottuk saját ízlésünkhöz a halacskákat! 

A helART pakkok között különféle tematikájú csomagokból választhatunk. Ami mindben közös, hogy a készletekben megtalálhatunk minden alkotóelemet és alapanyagot, amire szükségünk lehet az összeállítás során, így a fából vagy nyírfa rétegelt lemezből készült festhető alapformákat és a festékeket is. A mi szettünk tartalmazta természetesen a figurákat, két csodaszép színű Vintage krétafestéket, egy tégely waxot, spárgát, gyöngyöket és persze a horgot. A készlet része a horgászbot is, de az utaztatás könnyítése érdekében ezúttal erről lemondtunk, és vágtunk egyet a kertben.

1_204.jpg

Picit átcsiszoltuk a rétegelt lemez felületét, majd felfestettük az alapszínt minden halacskára. Száradás után a mintákat egy meglévő sablonunk segítségével készítettük el úgy, hogy mindig csak egy-egy részletet használtunk belőle. Persze ha nincs ilyen kéznél, vágjátok ki papírból, vagy fessetek szabadkézzel, mindkettő igazán izgalmas lehetőségeket rejt!

Miután mindkét oldallal elkészültünk, és megszáradt a festék, vékonyan bedörzsöltük a waxot. Ezt a műveletet néhány nap múlva megismételtük, hogy valamennyire vízállóvá tegyük őket, hiszen egy kedves nyári emlékünk miatt a kertben, fa teknőből szerettünk volna horgászni. A teljes sikert csupán a hamar érkező hideg akadályozta meg, így halaink a kádba költöztek, akárcsak gyerekkoromban, karácsony előestéjén. Végül így is jutott egy emlék. 

Nem állítjuk, hogy a horgászat minden alkalommal szakszerűen zajlik, de egy ideig még biztosan érdekes tevékenység marad, később pedig dekorációként vetjük majd be halacskáinkat.

8_112.jpg

A Fajáték-körkép előző részeit ITT olvashatjátok, és hamarosan érkezik a következő is. Tartsatok velünk itt, Facebookon és Instagramon, hogy arról se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr117940790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása