Színes Ötletek

a kézügyes blog

DIY adventi kalendárium kézműves fafigurákkal

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_69.jpg

helART Alkotóműhely neve már nem először bukkan fel nálunk. A Fajáték-körkép egyik fejezetében megismerhettétek a fából, fenntartható módon, kézzel készített termékpalettát, amiben sokak kedvenceitől, az állatcsaládoktól kezdve a különféle fejlesztő- és építőjátékokig sok mindent találhatunk - még olyan, a Waldorf pedagógia alapjaira épülő, limitált kiadású tételeket is, mint az évkör, a heti számláló vagy az adventi spirál. Személyes kedvenceink - micsoda meglepetés! - a DIY pakkok, az otthoni kézügyeskedés során használható alapformákat és eszközöket egyaránt tartalmazó alkotócsomagok. Ezek összeállítása nemcsak nagyszerű kreatív időtöltés lehet az egész családnak, de nincs is annál nagyobb öröm a gyerekek számára, mint amikor a saját kezűleg létrehozott dekorációt elhelyezhetik vagy a játékot kipróbálhatják. A nagyobbak szabad kezet is kaphatnak a tevékenységek gyakorlásában, a  kisebbekkel pedig minőségi közös időt tölthetünk, miközben segítjük őket bizonyos munkafázisoknál. Korábban egy horgászkészletet próbáltunk ki, ami több mint egy éve aktív használatban van nálunk, nem is akárhol, a kádban. Úgy gondoljuk, fafigurák esetén ez elég alapos tesztnek számít. Azóta a helART pakkjai új készletekkel és Cadence gyerekbarát akrilfestékekkel színesedtek, ennek apropóján pedig kétféle meglepetéssel is készülünk az ünnepváró és karácsonyi csomagjainkba. Adventi naptár és mesepakk a folytatásban!

Az idei ünnepi szezon újdonsága az adventi naptár pakk volt, ami 24 (+1) karácsonyi fafigurát, csavarokat, szalagot,  csiszolóvásznat, papírtasakokat és számozott matricákat is tartalmaz, egyszóval mindent, amire egy klassz, saját kezűleg készített karácsonyfadísz-készlethez szükségünk lehet. Sok családban okoz fejtörést, mi kerüljön az adventi csomagocskákba édességek helyett, de néha a legnagyobb érték a közösen eltöltött idő - ezt képviseli ez a szett is. Ez a gondolat nem lehet messze az igazságtól, hiszen az adventi különkiadás olyannyira népszerűnek bizonyult, hogy a cikk megjelenésének időpontjában már nem is rendelhető. De lesz karácsony jövőre is, ezért megmutatjuk, mire jutottunk vele, amellett, hogy a többi DIY csomagot ugyanilyen jó szívvel ajánljuk.

20231115_112058.jpg

Csiszolás

A figurák viszonylag előkészített állapotban és előfúrva érkeztek, de azért némi csiszolgatásra szükség volt. Senkinek nem kell tartania attól, hogy a gyerekek esetleg hamar elunják ezt a festésnél kevésbé látványos fázist, hiszen egyúttal lehetőségük van arra, hogy kockázatmentesen megismerkedjenek a fával, mint alapanyaggal és persze a vele való munkával is. A szemes csavarokat nagyon könnyen behajthatjuk a furatokba, a nagyobbaknak segítenünk sem kell.

20231120_112443.jpg

Festés

A Cadence festékekről sokat hallottunk már, de eddig nem volt alkalmunk kipróbálni őket, többek között ezért is örültünk annak, hogy a helART pakkok most már ezekkel együtt rendelhetők. Az öt szín önmagában is különleges, egyik sem tipikus "tubusszín", keverve pedig bármilyen nekünk tetsző árnyalatot létrehozhatunk. A mi palettánkra finom menta-, mályva- és rózsaszínek kerültek fehérrel, az alapokat pedig száradás után vékony ecsettel és akrilfilccel díszítettük.

20231120_114627.jpg

1_260.jpg

2_253.jpg

A festék két fontos tényező tekintetében is igazán jól teljesít: már egy rétegben is nagyon jó fed és hihetetlen gyorsan szárad. Talán nem szükséges részleteznünk, mennyire fontosak ezek a jellemzők, ha gyerekkezek dolgoznak vele, de türelmetlen felnőttként is úgy látjuk, máskor is érdemes lesz bevetnünk az anyagot. Az akrilfesték nem elhanyagolható tulajdonsága az sem, hogy az EN713 gyerek- és bababarát szabvány szerint tesztelt, tehát nyál- és izzadságálló felületet képez, ami nem ártalmas a legkisebbeknek sem.

3_242.jpg

December estéin szuper családi móka lehet a csomagokból előkerülő figurák közös szépítgetése. Kicsik és nagyok egyaránt találhatnak maguknak feladatot a csiszolástól kezdve a festésen át a szalagok befűzéséig, hogy aztán ezek a kézzel készült alkotások díszítsék a karácsonyfát. Nem muszáj lemondanunk arról, hogy mézeskalácssütés, bábszínház, karácsonyi mesék vagy bármilyen más megszokott program is kerüljön az adventi naptárunkba, ezeket például kézzel írott vagy rajzolt kártyákon becsúsztathatjuk a tasakokba a figurák mellé.

Nálunk már csak azért is hasonló megoldás lesz a befutó, mert egy betegség miatt "lebuktunk" a készlettel és azonnal el kellett készítenünk néhány darabot. Így persze lőttek a meglepetésfaktornak, de lesz pár egyedi ajándékkísérőnk a nagyik örömére. Kislányunk még csak négyéves, ebben a korban talán sok is lenne az egész készlet és a vele járó mindennapos elfoglaltság, de ez is csak azt igazolja, hogy nemcsak az elkészítés módja, hanem a felhasználás is lehet kreatív és személyre szabott. A másik DIY pakkal jobban vigyázunk, mert azt a karácsonyi csomagba szánjuk, ezért csak gyógyulás után jövünk a beszámolóval! Ha pedig kedvet kaptatok a karácsonyi figurákhoz, figyeljétek a helART weboldalátFacebookját vagy Instagramját, mert hamarosan felbukkannak majd olyan, kisebb darabszámú csomagok, amiket díszként vagy ajándékkísérőként használhattok fel.

7_164.jpg

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket  PinterestenFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3818263953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása