Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mesélő hangjegyek rajzpályázat

mese_lo_hangjegyek_foto.jpeg

A Színes Ötletek idei rajzpályázatának beküldési szakasza pár napja lezárult, de hogy ne maradjatok kihívás nélkül, a figyelmetekbe ajánljuk a Liszt Ferenc Kamarazenekar Mesélő hangjegyek rajzpályázatát. Tavaly óriási sikere volt a megmérettetésnek, aminek a témája - legalábbis a rajzpályázatok világában - igencsak különleges és izgalmas, ugyanis az alkotásokat előre megadott klasszikus zeneművek inspirálják. Ha szívesen nyernétek egyéni zeneórát vagy rajztanfolyamot, esetleg egy saját koncertet az iskolátoknak, mindenképpen olvassatok tovább! (Illusztráció: www.lfkz.hu)

A Liszt Ferenc Kamarazenekar egy évvel ezelőtt, 2021 májusában első alkalommal hirdette meg Mesélő hangjegyek című rajzpályázatát, amelyre több mint 850 alkotás érkezett be. A sok pozitív visszajelzésre való tekintettel a pályázat idén is folytatódik, hasonló feladattal. Az előre megadott három zenemű közül válasszatok ki egyet, és rajzoljátok le, hogy milyen történetet mesél el, milyen emléket idéz, vagy milyen érzéseket közvetít számotokra az adott darab! Bármilyen rajzzal vagy absztrakt alkotással pályázhattok, technikai megkötés nincs.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. A zenekar közel 60 éves fennállása alatt komoly nemzetközi hírnévre tett szert és a klasszikus zenei élet elitjének állandó szereplőjévé vált. Működésük során – Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével – több, mint ötven országba jutottak el, többek között felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint a párizsi Théatre de la Ville-ben. Az együttes, amelynek koncertmestere 2016 óta Tfirst Péter, évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra, akik a nagyfokú precizitás, műfaji sokoldalúság és alkalmazkodóképesség miatt előszeretettel dolgoznak együtt a zenekarral. 2020-tól Várdai István csellóművész művészeti igazgatóként kapcsolódott be a szakmai felkészítésbe és a művészi koncepció kialakításába. (www.lfkz.hu)

liszt_ferenc_kamarazenekar_1.png

A három választható zenemű

  • Svendsen: Románc
  • Mozart: D-dúr szerenád, „Serenata notturna”, zárótétel
  • Bizet–Scsedrin: Carmen-szvit (részlet),

amiket ITT meg is hallgathattok.

A szervezők két korcsoportból várják alkotásaitokat - az általános iskolák 1-4. osztályos, illetve 5-8. osztályos diákjai nevezhetnek. A pályázatokat elektronikus úton küldhetitek be 2022. június 19. 24.00 óráig a palyazat@lfkz.hu e-mail címre.

Mindkét korcsoportban a három legszebb alkotást beküldő, illetve a közönség által legjobbnak ítélt alkotót díjazzák. A nyertesek a zenekar művészei által felajánlott egyéni zeneóra vagy online rajztanfolyam közül választhatnak. Az egyéni díjak mellett a szervezők különdíjat is felajánlottak a legaktívabb iskola számára, az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyer.

A tavalyi különdíjas Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola számára adott koncertről készült fotók a képre kattintva tekinthetők meg.

1633788812_1.jpeg(Illusztráció: www.lfkz.hu)

További információért és a beküldéssel kapcsolatos fontos részletekért keressétek fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar weboldalát

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1517837987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása