Színes Ötletek

a kézügyes blog

Virágözön saját kezűleg anyák napjára, kicsiknek és nagyoknak

viragozon_szo_blog_cover.jpg

Mai válogatásunkat a virágok ihlették, nem véletlenül. Magyarországon és a világ számos más területén hamarosan, május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat, a jeles napnak pedig elválaszthatatlan jelképe a virág. Az ünnephez elsősorban az orgona kapcsolódik, ezért a saját kezűleg elkészíthető virágözönünkben természetesen arra is találtok példát, hiszen minket is újra és újra elvarázsol páratlan szépségével és intenzív illatával ez az egyébként teljesen hétköznapi növény. A folytatásban kisebbeknek, nagyobbaknak, és természetesen felnőtteknek szóló ötleteket egyaránt találtok, amiket felhasználhattok akár ajándékozás során, akár az otthoni dekoráció elemeiként. 


11a193bf62b19c40e11f14022a1cc7a8.jpgForrás: pinterest

A legkisebbek bármikor örömmel használják ecset helyet az ujjaikat, vagy a kezüket a minták elkészítésekor. Ez a módszer nemcsak jó móka, de számtalan lehetőséget rejt magában, ráadásul fejleszti a gyerekek képzelőerejét is! A foltokból készíthettek szivecskéket, virágokat, vagy amit csak szeretnétek; ez tipikusan az a díszítési mód, ahol akár pillanatnyi benyomások, asszociációk mentén bármilyen irányba vihető az alkotás folyamata. Az ujjlenyomat virágokat akár csokorba is köthetitek ezzel az egyszerű papírhajtogatással!

mothers-day-bouquet-paper-fold.jpg

mothers-day-bouquet-.jpg

Ahogy ez az előző bekezdésben is szóba került, az ujjlenyomatok mellett a kéznyomatok is bevethetők számos képhez, vagy ajándéktárgyak díszítéséhez. Az írni még nem tudó kisebbek így szó szerint saját kézjegyükkel láthatják el az anyák napi üdvözletet. 

1_166.jpg

Ezek közül külön kiemelünk egy, a szívünknek különösen kedves, környezetbarát vásárlást támogató megoldást. Ezek a nyomatok vízbázisú textilfestékkel készültek vászontáskára, amit bizonyára bármelyik nagyi a legnagyobb örömmel használ majd bevásárlásaihoz, ahelyett, hogy a nejlonzacskót választaná. A textilfestés módszeréről EBBEN a cikkünkben olvashattok részletesen.

04f4e0d563e1fe194c584c3ec2396c92.jpgForrás: niftymom.com

A fenntarthatóságot tartja szem előtt a következő, tojástartóból készített virágcsokor ötlete is. Annak, akinek hozzánk hasonlóan van egy soha ki nem fogyó gombos doboza, a kiegészítő kellékek miatt sem kell boltba szaladnia.

7cd7943a8001fab1bbc0058cd84b5192.jpg

szo_keret_09_tripla_negyzet_2.jpgForrás: modpodgerocksblog.com

A virágmotívumokat a gyakorlati használatra szánt ajándékok esetében is használhatjátok! Vegyétek elő a süthető gyurmakészletet, vagy készítsetek só-liszt gyurmát, és formázzatok tálkákat, amiket kedvetekre díszíthettek. 

4312fca3b4c14100e37bb68708188611.jpgForrás: hellocentralavenue.com

Nem tudjátok, mire használhatnátok az apró papírmaradékokat? Ezek a virágok éppen ilyesmiből készülnek, a technikát pedig kisebb és nagyobb gyerekek is kreatívan használhatják. Nagyobbacskák az útmutató alapján csodás jácintokat készíthetnek, a kicsik pedig előrajzolt, vagy kivágott formákra ragaszthatják a fecniket.

hyacinth-flower-craft.jpg

0x.jpg

A papírvirágok véget nem érő sorából egy viszonylag egyszerűen kivitelezhető, mégis kifejezetten mutatós kálacsokor elkészítési útmutatóját találjátok meg a képre kattintva. 

low_res_5_diy_paper_flowers_by_cleverpoppy.jpgForrás: cleverpoppy.nz

A rengeteg időt és türelmet igénylő, már-már műalkotásnak mondható kreppvirágokon túl olyan módszer is létezik, amivel aránylag gyorsan és egyszerűen készíthetünk csokorra valókat. Ezek közül ki is próbáltunk egyet őszi dekorációnkhoz, ami inspirációt jelenthet egy tavaszi változat elkészítéséhez is. Variáljátok bátran a színeket!

Ezeket a csodás forgókat ugyan az akác ihlette, de az orgonarajongók is láthatnak benne fantáziát, az elkészítése pedig sokkal egyszerűbb, mint első ránézésre gondolnánk. A csíkokra vágott filcet - egyenlő távolságra szúrva a tűt - öltsétek végig, majd húzzátok össze a cérna mentén! A szélesedő fejet szeretnétek virágaitoknak, az öltések közti távolságot egyre növeljétek.

3de7897641f0e5c2d1145efa32a00925.jpgForrás: pinterest

Az alábbi videóban lépésről lépésre követhetitek végig a tennivalókat.



Az orgona és a filc párosánál maradva ezzel a kicsit időigényesebb megoldással is próbálkozhattok. A hozzávalókat még egészen gyorsan előkészíthetitek, de az apró virágokat egyesével kell a drótokra ragasztanotok, mielőtt a fő szárhoz rögzítitek őket. Az aprólékos munkáért cserébe viszont annyira látványos végeredményt kaptok, hogy nem szükséges egy egész csokorral gyártanotok, egy-két szál is bőven elegendő. 

a3cf5e1d26cf5654a118046433c307f3.jpgForrás: liagriffith.com

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Pinteresten, TikTokonFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1117815203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása