Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egy hétköznapi vászontáska mintázása textilfestéssel
Egyedi táskával is lehetsz környezettudatos!

1_123.jpg

A műanyagmentes július kapcsán már többször hangsúlyoztuk, megannyi apró lépés van, amit beépítve mindennapjainkba sokat tehetünk a környezetünkért. Az egyik ilyen alapvető változtatás, hogy az egyszer, vagy legjobb esetben is néhányszor használatos nejlonszatyrok helyett a bevásárlásokhoz vigyél magaddal sokszor használható szövetzsákot, kosarat, vagy pakolj hátizsákba, esetleg tárazz be néhány apróra összehajtogatható, könnyű textilszatyrot! Annak sincs akadálya, hogy egyedi táskával légy környezettudatos - bámulatos kézműves termékek sokaságából válogathatsz, sőt, varrhatsz magadnak - vagy akár egy nagyon egyszerű technikával, textilfestéssel is feldobhatsz egy hétköznapi vászontáskát. A folytatásból ötletet meríthetsz, de bátran tervezd át ízlésed szerint!

Akár új, akár használt anyagon dolgozunk, mossuk és vasaljuk, de kerüljük az olyan adalékanyagokat, mint az öblítő! A munkafelületet készítsük elő, legyen száraz és tiszta, a festendő rész alá helyezzünk újság vagy kartonlapot, mert a festék átüthet a vékonyabb textileken.

img_9067.jpg

img_9049.jpg

A mostani festésnél nem kevertem egyedi színeket, de ti nyugodtan megtehetitek, hogy kedvetek szerint alakítsátok az összhatást. Aki pedig nem szeretne kockáztatni, megannyi intenzív színárnyalatból és különleges effekt festékből választhat, akár sötét, akár világos anyagra szeretné felvinni a mintát. 

Ha korábban már vásároltál nagy, erős, de műanyag bevásárlótáskát, ne válj meg tőle környezettudatosnak gondolt megfontolásból addig, míg jól funkcionál, inkább arra figyelj, hogy ne maradjon otthon!

Egy krétával érdemes megjelölni a táska közepét, amennyiben nem aszimmetrikus dekorációt szeretnétek rá.

img_9054.jpg

img_9059.jpg

Stencilt készíthettek magatok is - ha a saját tervezésű rajzotokat szeretnétek látni a táskán, vágjátok ki a festeni kívánt felületet egy kartonból snicerrel és már kezdhetitek is a festést ugyanúgy, mint a készen kapható változattal! Egy darab szivaccsal, szivacsecsettel vagy keményszőrű ecsettel hordjátok fel vékonyan a festéket, akkor nem folyik el, mégis szépen kitölti mindenhol a mintázandó felületet. 

img_9069.jpg

img_9072.jpg

img_9078.jpg

A minta száradása után az anyag hátoldaláról három percig vasaljátok meg a textilnek megfelelő hőfokon. Ezután kímélő mosószerrel, befelé fordítva akár 60 fokon is mosható - amennyiben a választott anyag engedi. A festék a fixálás után rugalmas, puha  és tartós lesz. Használjátok sokszor!

img_9079.jpg

img_9081.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8616625254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása