Színes Ötletek

a kézügyes blog

Soha nem hervadó filcnövények golyóvázában
A Rayher Hobby Klub következő fejezeteiben anyák napjára készülődünk

rayher_hobby_klub_20240411_171304_0000.png

A Rayher Hobby Klub következő két részében olyan lakberendezési tárgyakat készítünk, amik kedves és látványos színfoltjai lehetnek otthonunknak, ugyanakkor ajándékként is megállják a helyüket. Nemsokára az édesanyákat ünnepeljük, így talán jól jön néhány tipp azzal kapcsolatban, milyen saját kezűleg készített ajándékkal lephetjük meg őket, ami könnyen és viszonylag hétköznapi alapanyagokból összeállítható. A mai cikk főszereplője egy pici váza, ami víz - így friss, vágott virág - tárolására nem alkalmas, ám arra tökéletes, hogy valamilyen tartós növényt helyezzünk el benne. A szárazvirág dekorációk reneszánszukat élik az otthondíszítésben, tavasszal pedig minden virágba borul, ami remek lehetőséget teremt arra, hogy magunk szedjünk és szárítsunk növényeket, amik időtállók, szépek, de nem igényelnek gondozást, akárcsak a textilből vagy papírból készült változatok. Soha el nem hervadó virágokhoz számos ötletet találtok korábbi cikkeinkben, a folytatásban pedig pihe-puha filcet veszünk elő, hogy háromféle, végtelenül egyszerű, levélformákból összeállítható ágacskát készítsünk fagolyókból álló asztali díszünkbe.

10_110.jpg

A váza összeállítása

Ez a megoldás nem is lehetne egyszerűbb, jószerivel elronthatatlan, mégis nagyon mutatós végeredményre számíthattok! Magas, csinos vázánkhoz 24 darab 23 mm-es fagolyót használtunk, de kísérletezzetek bátran más méretekkel vagy darabszámmal is; például az is nagyon klasszul mutat, ha 3x3-as oszlopokból állítjátok össze, vagy ha magasabbra, alacsonyabbra, téglatest alakúra tervezitek!

Amire szükségetek lesz:

1. lépés

Oszloponként 6 darab golyót ragasszatok egymáshoz egy hurkapálcára fűzve. Erre azért van szükség, hogy a golyók egyenesen álljanak, és még véletlenül se ragasszátok be a lyukat. Készítsetek annyi oszlopot, amennyit szeretnétek, például négyet vagy kilencet, ha négyzet alapú vázára vágytok!

7_169.jpg

2. lépés

A golyók oldalára ejtsetek egy-egy pötty melegragasztót, és ragasszátok egymáshoz őket! A hurkapálcákat csak akkor vegyétek ki, ha a ragasztó teljesen megszáradt! Készen is van a váza.

8_150.jpg

A filc egy nagyon praktikus alapanyag, a virágkészítésben gyakorlatlan kezek is könnyen dolgozhatnak vele, ha pedig egyszerű formát választunk, biztosan nem érhet minket csalódás. 

Amire szükségetek lesz:

Levél 1.

Ez a leveles ág a legegyszerűbb! A cseppformára vágott filcdarabokat alul, középen egy pötty ragasztóval összecsípve rögzítsétek a drótra, amit előtte akár kreppszalaggal is bevonhattok a természetesebb hatás és a jobb tapadás érdekében.

2_269.jpg

Levél 2.

A technika ennél a zöld ágnál is szinte ugyanaz, de ragasztás előtt van egy kis plusz teendőnk. A dupla cseppformára vágott filceket középen lyukasszátok ki egy vastag tűvel, vagy magával a dróttal, és fűzzétek fel mindet egymás után! Ezután már jöhet a melegragasztó. Középre tegyetek egy picit belőle, majd a levélen egy picit csavarva nyomjátok össze!

3_258.jpg

4_2_7.jpg

Levél 3. 

Ehhez a rozmaringágat idéző dekorációhoz vágjatok egy nagyjából 3 cm-es csíkot a filcből, amit 2 cm-es szélességben vagdossatok be egészen sűrűn! Vigyázzatok, hogy ne szakadjon át a maradék 1 cm-es sáv! Spirálalakban tekerjétek fel a drótra, majd az elejét és a végét mindenképpen rögzítsétek ragasztópisztollyal, de középen is ejthettek egy-egy pöttyöt!

5_237.jpg

Nem maradt más hátra, mint hogy csokorba rendezzétek ágacskáitokat vagy elhelyezzétek őket frissen készített fagolyós vázátokban! 

6_194.jpg

9_121.jpg
10_110.jpg

ITT A RAYHER HOBBY KLUB!

Nemcsak számos kézügyes ötletet, de egy kivételes lehetőséget is hozunk nektek új sorozatunkkal. A Színes Ötletek olvasóiként 10% kedvezménnyel vásárolhattok a Rayher Hobby webáruházában nemcsak a cikkekben említett, hanem a virtuális polcokon kapható bármely termékből, ráadásul mennyiségi korlátozás nélkül - használjátok a RAYHERSZ10 kuponkódot!

Bár a kód csak webáruházas rendelés esetén érvényesíthető, választhatjátok a személyes átvételt, amennyiben Budapesten, a József körút 36. szám alatt található üzletben szeretnétek megvásárolni kedvenc eszközeiteket, hobbi-és dekorációs alapanyagaitokat.

Legközelebb különleges öntvényeket készítünk, amik ajándékként is megállják a helyüket, sőt! Tartsatok velünk itt, FacebookonInstagramon, és Pinteresten is, hogy a következő részről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8718377639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása