Színes Ötletek

a kézügyes blog

Szívküldi hobbibetonból - Kipróbáltuk a Rayher kreatív öntőkészletét

rayher_hobby_klub_beton_blogcover.png

Régen bukkant fel nálunk témaként a hobbibeton, pedig egy nagyon egyszerű, mégis látványos végeredménnyel kecsegtető technika, amivel az ékszerektől kezdve a virágtartó kaspókon át a különféle szezonális, kül- és beltéri dekorációkig számos dolgot készíthettek. Ha pedig nincs kedvetek különböző DIY öntőformákkal kísérletezni -  műanyagdoboz, lufi, konyharuha, kötözött nejlonzacskó, és még sok minden más alkalmas lehet erre a célra -, garantált sikerélményt ígérő szilikonformák és a munkát, adagolást egyaránt megkönnyítő, előrecsomagolt készletek egész sorából is válogathattok. A folytatásban megmegmutatjuk, milyen egyszerűen készíthettek mutatós, különleges és vagány dísztárgyakat magatoknak, vagy akár ajándékba. Olvassatok tovább akkor is, ha eddig a betonozásról csak a narancssárga, hatalmas zajjal forgó gépet változatos káromkodásokkal túlkiabáló távoli rokonotok jutott eszetekbe - egészen biztosak vagyunk benne, hogy ez a szuper kreatív hobbi alapanyag sokkal kedvesebbé fogja árnyalni a képet!

A Rayher Hobby Klub soron következő fejezetében ismét öntvényekkel foglalkozunk. Míg legutóbb a Raysin újdonságát, a fekete öntőport próbáltuk ki, ezúttal kreatív betonból készítettünk szív alakú tálkát, ami éppúgy megállja a helyét ajándékként vagy lakásdekorációként, akárcsak a Raysinból készített bársonyos tapintású, elegáns dísztárgyak. A kreatív beton öntéséhez a Rayher kínálatában mindenféle alapanyagot és formát megtalálhattok, és azt se felejtsétek el, hogy a webáruházban történő vásárláskor a Színes Ötletek olvasóinak 10% kedvezmény jár minden termékre - használjátok a RAYHERSZ10 kuponkódot!

2_20240319_213529_0001_1.png

A sok izgalmas forma közül mi a szíves tálkát választottuk, hogy egy közelgő ünnepet ezzel a DIY ajándékkal varázsoljunk emlékezetesebbé. A barkácscsomag nagyszerű választás kezdőknek is, mert minden benne van, amihez egy darab tálka elkészítéséhez szükségetek lehet, tehát anélkül, hogy sok mindent felhalmoznátok, garantált sikerélmény mellett próbálhatjátok ki a technikát. Bármelyik másik forma vagy készlet mellett is dönthettek, maximum az alapanyag mennyiségén kell változtatnotok, a tennivaló mindig ugyanaz.

1. lépés - Készítsd össze a hozzávalókat!

  • kreatív beton
    (a port megvásárolhatod a DIY csomagban, vagy külön 1 kg-os, 2.5 kg-os, és 300 g-os kiszerelésben is)
  • víz (1 rész vízhez 10 rész porra lesz szükséged)
  • forma
  • keverőedény 
  • spatula
  • étolaj
  • kenőecset 
  • a formánál nem nagyobb nehezék, pl. kavicsok

raher_beton_1.jpg

2. lépés - A formák előkészítése

A nagyobb öntőformát belülről, a kisebbet kívülről kend át vékonyan étolajjal, majd készíts elő az öntéshez egy stabil, vízszintes felületet, ahol nem lesz útban az öntvény a száradás ideje alatt!

raher_beton_4.jpg

3. lépés - Az alapanyagok bekeverése

Ha barkácscsomaggal dolgozol, abban egy 250 g-os betonport találsz, ehhez tehát 10:1 arányban 25 g, azaz 2.5 centiliter vizet kell kimérned! Ha nagyobb kiszerelésű betonport használsz és magad méred ki, akkor is ezt az arányt tartsd! Először a vizet öntsd a keverőtálba, majd folyamatosan kevergetve adagold hozzá a port! Kevergesd, amíg sűrű, de önthető állagú massza nem lesz belőle!

raher_beton_3.jpg

4. lépés - Öntsd formába!

Öntsd a masszát a nagyobb formába - ez a mennyiség éppen elegendő lesz! Ha nem a barkácscsomagból dolgozol és többet kevertél be, arra vigyázz, hogy ne legyen egészen tele! Kicsit ütögesd meg, hogy a buborékok távozzanak a keverékből, majd helyezd bele a kisebbik formát! Kicsit mozgasd meg ugyanezen oknál fogva, majd állítsd meg középen és vízszintesen! Végül tedd a nehezéknek szánt tárgyat a belsejébe - légy gyors, mert ha elengeded, azonnal elindul felfelé!

5. lépés - Nem is lépés, csak hagyd állni 24 órán keresztül!

6. lépés - Formabontás

Óvatosan - a széleket csak annyira mozgatva, hogy egy kis levegő kerüljön alá, de ne törjön el a műanyag - távolítsd el a belső formát, majd ugyanezzel a módszerrel a külsőt is! Kicsit még hagyhatod száradni, ha szükséges, csiszold meg a széleket, és ezzel készen is van a tálka!

Natúr verzióban is nagyon mutatós, de ha van kedved, díszítheted általános vagy fémes, csillámos akrilfestékkel, krétafestékkelaranyfóliával, akrilfilctollal, rajzolhatsz rá lakkfilccel, végül akár lakkozhatod is.

A magunk részéről egy nagyon egyszerű eljárást választottunk a díszítésre. Maszkolószalaggal átlósan leragasztottuk a szívet, majd az egyik felét három rétegben lefestettük zuzmózöld és egy pötty kék krétafesték keverésével létrehozott kedvenc menta árnyalatunkkal. A festék száradása után óvatosan eltávolítottuk a szalagot és akrilfilccel húztunk egy, a felületeket karakteresen elválasztó fehér vonalat. Végül lelakkoztuk, ami akár el is hagyható, de a matt változat szerintünk nagyon jól passzol a betonhoz és védi a festéket.

raher_beton_12_1.jpg

raher_beton_12.jpg

raher_beton_1_1.jpg

Azon túl, hogy a RAYHERSZ10 kuponkódot használva kedvezményes áron próbálhatjátok ki a betonöntést vagy szerezhetitek be hozzá bármelyik kiszerelésű betonport vagy öntőformát, kapcsolódó nyereményjátékunkban alapanyagot is nyerhettek!

rayher_nyeremenyjatek_beton.png

Írjátok meg nekünk 2024. június 27-én éjfélig a kapcsolódó Facebook-posztunk alatti hozzászólásként, melyik műanyag- vagy szilikonforma tetszik leginkább a Rayher webáruházában kaphatók közül, jelöletek meg valakit, akinek szerintetek szintén tetszene, és ha nektek kedvez a szerencse, tiétek lehet egy, a szív alakú betontálka elkészítéséhez szükséges minden eszközt és alapanyagot tartalmazó készlet és egy 1 kg-os betonpor a további alkotáshoz! A klassz formák közül akár többfélét is felsorolhattok, de azt külön kommentben tegyétek, ezáltal az esélyeiteket is növelitek a sorsoláson!

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Pinteresten, TikTokonFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le! 

A "RAYHER KREATÍV BETON" NYEREMÉNYJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYZATA ÉS ALAPELVEI

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2024. június 27. 12:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 
  • Az eredményhirdetés időpontja: 2024. június 28. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik.
  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.
  • A játékban nem vehetnek részt a Rayher Hobby Magyarország Kft. és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.
  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.
  • A játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik az Instagramhoz.
  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr418427309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

4382696751604520683.jpeg

Programajánló

bannarek-24-300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása