Színes Ötletek

a kézügyes blog

Húsvéti állatsereglet saját kezűleg

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_13.jpg

Bár a tavaszi megújulás fontos része a nagytakarítás, ahogy gyakran mondjuk, néha érdemes kicsit lelassítanunk az ünnepváró készülődésben. Ennek kitűnő, sok nevetést és vidámságot garantáló módja, ha a családdal, gyerekekkel közösen készítünk egy egyszerű játékot, vagy épp előveszünk, és újragondolunk egy már meglévőt! A folytatásban ehhez gyűjtöttünk össze néhány ötletet. A Kicsivagyok Nagyleszekkel közös DIY játékkkészítő sorozatunk legújabb fejezetében kicsit sem meglepő módon a húsvéti ünnepkör szimbolikus állatfigurái kapták a főszerepet, olvassatok tovább!

Ahogy ezt már a korábbi fejezetekben megszokhattátok, ezúttal is Dapsyné Javorek Liána, DIY játékkészítő, a Kicsivagyok Nagyleszek játékbolt tulajdonosa segített nekünk ötleteivel. Liána már egész tárházat gyűjtött össze kisgyermekeknek, vagy épp velük együtt készíthető játékokból. Most a saját húsvéti témájú kedvenceink mellett ezekből mutatunk meg néhányat.

Hol jártál, báránykám?

A klasszikus tojáskereső játék mintájára az ünneptől függetlenül is készíthettek kalandos, térképes játékokat, akár a szabadban, akár a négy fal között töltitek éppen az időt! Rajzoljatok egy térképet a kertetekről, vagy arról, ahol zajlik a játék, és jelöljétek be rajta, hogy merre járt a bárány. Közben egy történetet is elmesélhettek a képzeletbeli kalandokról: 

„A közelünkben néhány bárányka szokott legelészni. Ma reggel - talán a szeszélyes időjárásnak köszönhetően - szétszéledt a nyáj, és a mi utcánkba is besétáltak a bárányok. Méghogy az utcába, de egy beszaladt a kertünkbe is! Maga mögött hagyva lábnyomait végigfutott az udvaron, miközben elhagyta a csengettyűjét. Gyertek, keressük meg!” 

 A gyerekek feladata, hogy végigjárják az elkószált jószág útját és megtalálják a csengőjét. Az már csak rajtatok múlik, hogy útközben várják-e őket különféle meglepetések, vagy sem!

barany.jpgKép forrása: kicsivagyoknagyleszek.hu

Nyuszi ül a fűben

Az egyszerű golyóvezető ügyességi játékok mintájára készíthettek nyuszis verziót egy peremes kartondoboz felhasználásával, percek alatt, teljesen hulladékmentesen. Azt nem állítjuk, hogy évekig használatban lesz, de amíg az átlagos érdeklődési idő tart a gyerekeknél, addig biztosan. A kép alapján biztosan kitaláljátok az elkészítés menetét, hiszen rendkívül egyszerű, de ha mégis szeretnétek egy kis segítséget, kattintsatok ide! 

img_7408.jpgKép forrása: szinesotletek.blog.hu

Hogy' a csibe?

Ez a cuki kis csibe elsősorban nem dekoráció, sokkal inkább egy ügyességi játék végeredménye. Rajzoljátok fel az alapformát, ragasztózzátok be a körvonalán belüli felületet, majd szórjátok szét a tollakat az asztalon. Ezután következik a gyerekek feladata: egy üres tusfürdős flakon segítségével úgy kell pumpálniuk a levegőt, hogy az a tollakat a csibére sodorja! Liána játékgyűjteményében ezt is megtaláljátok a hozzá kapcsolódó videóval együtt. Próbáljátok ki, nagyon mókás!

20200403_133006-1733x2048.jpgKép forrása: kicsivagyoknagyleszek.hu

Itt nyúl, ott nyúl, kis nyúl, nagy nyúl

Néhány ívnyi színes papír minden háztartásban akad. Ezekből percek alatt aranyos nyuszikat készíthettek a gyerekek szórakoztatására, vagy akár velük közösen! A videóban megmutatjuk, hogyan.



nyuszis.jpgKép forrása: kicsivagyoknagyleszek.hu

Ha megtetszett a hajtogatás, bátran kipróbálhatjátok ezt a módszert akár más anyagokat felhasználva. Elég egy kis darabnyi puha textil, és máris készülhetnek az aranyos nyuszik. A mellékelt videó segít az egyes lépésekben, gyerekjáték az egész! 

Ha tetszettek ezek az ötletek, nézzétek meg a sorozat előző részét is! A Beköltöztetjük a kiskertet a gyerekszobába! című cikk témája most is aktuális: filcből készült zöldségek és gyümölcsök varrásához kaphattok belőle inspirációt, amikkel a betakarítástól kezdve a bográcsozásig bármit játszhattok szabadban és szobában egyaránt. 

20200403_133006-1733x2048_1.jpg

Ünnepek idején, főleg ha nem csak a közös játék, hanem az ajándékozás is cél, sokkal könnyebben döntünk a vásárlás mellett. Akármilyen cuki, az élő állat megvásárlása komoly felelősséggel jár, ne tegyétek meggondolatlanul, még ha a legjobb szándék is vezérel titeket! Ha van rá lehetőség, inkább vásároljatok minőségi finomságokat, fenntartható módon gyártott játékokat szeretteiteknek! Szerencsére számos gyártó készít már környezetbarát forrásból származó, újrahasznosított alapanyagból készült játékokat. Ezek gyártása során egyáltalán nem termelődik hulladék, vagy ha igen, azt környezettudatosan hasznosítják, az elkészítésük során környezetbarát módon festenek vagy ragasztanak, és még sorolhatnánk. A Kicsivagyok Nagyleszek kínálatában jobbnál jobb játékokat találhattok húsvét alkalmából is, minden korosztály számára. A galériában ezekből mutatunk egy kis ízelítőt.

A Little Dutch ovis korúaknak ajánlott hátizsákja nemcsak nagyon menő, de minden darab 10 újrahasznosított PET palackból készült! Ezt most akár meg is nyerhetitek, ha csatlakoztok a Facebookon meghirdetett játékunkhoz! KATT a képre!

nyeremenyjatek_6.jpg

Tartsatok velünk itt, Facebookon, és Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le, mert hamarosan újabb saját kezűleg elkészíthető játékokkal jelentkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1017800579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása