Színes Ötletek

a kézügyes blog

Beköltöztetjük a kiskertet a gyerekszobába!

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_3.jpg

Idén indult DIY játékkészítő sorozatunkban már találkozhattatok régi hokedliből varázsolt babakonyhával, kábeldobból készített autópályával, és sok más, az újrahasználatot és a fenntarthatóságot fókuszba helyező kreatív ötlettel. A mai cikkben ismét a konyhába kalauzolunk bennetek, de csak közvetve, mert a filcből készült különféle élelmiszerek sikerén felbuzdulva most zöldséges kosarat készítünk ebből a sokoldalú alapanyagból, amikkel a betakarítástól kezdve a bográcsozásig bármit játszhattok, akár bent, akár a szabadban!

A tavasz első napsugaraitól feltöltve ti sem győzitek kivárni, míg a kiskertben beérik az idei termés? Ha a gyerekek imádnak kertészkedni, aktívan részt vesznek az olyan feladatokban, mint az ásás, ültetés, lapátolás, szívesen segítenek az esővízgyűjtőben tárolt víz magukra öntésében, akarom mondani a locsolásban, akkor egész biztosan nagy örömet szerezhettek nekik ezekkel a színes filczöldségekkel! Nemcsak a kertben, de a négy fal között is használhatjátok őket mindenféle konyhai, kerti teendőket, vagy éppen a bevásárlást idéző szerepjátékok kiegészítőjeként. Szoktatok a piacon csomagolásmentesen vásárolni? Játsszátok el otthon is!

20220314_092709_2.jpg

Akárcsak a sorozat többi fejezetében, az inspirációt most is Liánától kaptuk, aki háromgyermekes anyukaként gyakorlott DIY játékkészítő, workshopok vezetője, és a Kicsivagyok Nagyleszek játékbolt tulajdonosa. A galériát ebben a részben "lépésről lépésre" útmutató helyett inkább hasznos tanácsokkal egészítjük ki, mert úgy gondoljuk, egyrészt a képek alapján jól követhetően a tennivalók, másrészt ezekből meríthettek ihletet, hogy az ötleteket variálva a számotokra könnyen elérhető alapanyagokból a saját kedvenceiteket készítsétek el - nem kell feltétlenül ragaszkodnotok a bemutatott darabokhoz!

A gyerekeket is bevonhatjátok a kézügyeskedésbe! Például kivághatják az egyszerűbb formákat, de sokat segíthetnek a tervezés során is, ha megmondják, mely zöldségek hasonlítanak egymásra akár színüket, akár formájukat tekintve. Így egy anyagból, vagy ugyanazzal a technikával, de más színben többféle termést is készíthettek. 

Ha kisebb, még mindent megrágcsáló gyermekeknek készítitek el a zöldségeket, biztonsági okból kizárólag varrással rögzítsetek ragasztópisztoly helyett! Ez ugyan időigényesebb, de nem kérdés, hogy a ragasztó nem a gyerekek szájába való. Bátran vágjatok bele akkor is, ha nincs biztos varrótudásotok, a szükséges néhány öltés elvégzéséhez igazán nem kell képzett varrónőnek lennetek.

Amikor az alapanyagokat válogatjátok, vegyétek figyelembe azok vastagságát is! A merevebb, kemény filc jól jön például a hagymaszárakhoz, míg a karfiol vagy a paradicsom esetében érdemes a vékonyabb, lágyabban hajlítható filcekkel dolgoznotok!

A faládát, akár egy ügyes kezű apuka vagy nagypapa segítségével könnyen összeállíthatjátok saját kezűleg, de nyugodtan helyettesíthetitek is bármilyen kosárral vagy zöldséges rekesszel. Utóbbit beszerezhetitek a piacon vagy a közeli zöldségesnél, ha nálatok is kipakolják a szabadon elvihető, már nem használt darabokat, mint felénk. A mi mintadarabunk egy tavaly készített társasjáték után megmaradt, simára csiszolt faanyagból készült, amit kapcsokkal rögzítettünk, és vízbázisú akrilfestékkel festettünk le!

20220314_092927.jpg
A Kicsivagyok Nagyleszek webáruház olyan márkák képviselője, akiknek fontos a fenntartható gyártás, szállítás, és csomagolás, ezért ha épp nincs szabad kapacitásotok az összes apróság elkészítésére, de számotokra is elsődlegesek a környezettudatos szempontok, a Little Dutch, Plan Toys, Djeco, Jabadabado, Tryco, és sok más gyártó kínálatából bátran válogathattok!

Fából készült élelmiszereket és további játékkonyhai kiegészítőket ITT találtok!

szo_keret_09_tripla.jpg
Kertészkedéssel és a kerttel kapcsolatos játékokkal kapcsolatban pedig ITT nézzetek körül!

szo_keret_09_tripla_negyzet_1.jpg

Ha Miskolcon járnátok áprilisban, a következő Liána által vezett workshopon is elkészíthetitek ezt a zöldségeskosarat a gyerekekkel, és persze a többi résztvevő anyukával együtt. Ha a kicsik megunják, szuper fajátékokkal játszhatnak, amíg ti kikapcsolódtok. Az esemény részleteit a Selyemréti Egészségműhely Facebook oldalán találjátok. 

Ha tetszett ez a bejegyzés, olvassátok el a Filcből készült pizza, egyenesen a babakonyhából vagy a Saját készítésű játékok a babakonyhához - Filcfánkok című cikkeinket is, amikből szintén játék ennivalókhoz találtok ötleteket és elkészítési útmutatókat. 

Tartsatok velünk itt, Facebookon, és Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le, mert hamarosan újabb saját kezűleg elkészíthető játékokkal jelentkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6817780562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása