Színes Ötletek

a kézügyes blog

Állíts össze velünk egy vidám farmot! - Állatos papírdíszek

01_1.jpg

Néhány napja a Móra Kiadó Húsvéti díszek - Csináld magad! című ünnepi foglalkoztatójába pillantottunk bele, és el is készítettünk néhány kedves húsvéti papírdíszt a könnyedén kipattintható sablonokat használva. A mai bejegyzéssel sem távolodunk el a vidék hangulatától, ezúttal ugyanis a háziállatokat, munkagépeket, a tanyasi élet jellegzetességeit megismertető  Készítsük együtt! - Állatos papírdíszek kézműveskönyvből szemezgettünk, ami egyébként felépítését tekintve nagyon hasonlít a Kiadó korábban már bemutatott karácsonyi kiadványához. Aki szívesen hajtogatna és ragasztana aranyos, vicces 3D-s figurákat, istállót, farmházikót, dekorációkat, játékokat, perselyt, álarcot és még sok mást, annak érdemes tovább olvasnia!

A kiadvány lapjain bólogató báránnyal, kiskacsaúsztatóval, tyúkanyóval és csibéivel is találkozhatsz, őket akár a húsvéti dekorációdban is szerepeltetheted, mielőtt beköltözteted őket végleges lakhelyükre a farm valamelyik melléképületében. A könyv játékos formában ismerteti meg a gyerekeket a vidéki élet sajátosságaival, a szezonális feladatokkal, a haszonállatokkal, és sok más érdekes részlettel. Ez a kreatív móka nagyszerű időtöltést jelenthet a négy fal közé szorult aprónépnek - az ajánlás 6 év feletti barkácsolóknak szól, de akár az egész család részt vehet benne!

A foglalkoztató minden oldalán kivágható sablonokat találsz, amikből a könnyen érthető utasításokat és hasznos tippeket követve benépesítheted a saját gazdaságod, miközben szakértő papírdíszkészítő válhat belőled!

02_1.jpg

A kivágható papírsablonok összeállítása csak minimális eszköztárat igényel, ceruzákra, filctollakra, ragasztóra, ollóra, lyukasztóra, hurkapálcákra, szalagokra és zsinegekre lesz szükséged.

Nézzétek csak, mennyire egyszerű!

03_1.jpg

04_1.jpg

Az általunk választott darabok elkészítéséhez például csak olló és ragasztó szükséges. Vágd ki a sablonokat, hajtogasd meg a szaggatott vonalak mentén és ragasztózd be a füleket, illetve a jelölt felületeket, majd nyomd össze. A pontos és egyenes hajtás érdekében esetleg egy vonalzó a segítségedre lehet, hogy az ollót óvatosan végighúzva megjelöld az útját a papíron.

Mi most a 3D-s  figurákra fókuszáltunk, de nemsokára mutatunk még néhány érdekességet a könyvből!  

08_1.jpg

Tipp: Az aprólékos vágást igénylő kétoldalas elemeknél először ragaszd össze a párt, és utána vágd körbe, így csak egyszer kell vele dolgoznod, és pontosabb is lesz a végeredmény, hiszen biztosan egyformára tudod szabni a széleket!

09_1.jpg

Ahogy ebben a sorozatban már megszokhattátok, készítettünk egy videós összefoglalót is a műveletekről.

Tartsatok velünk itt a blogon, a Facebookon és az Instagramon, mert hamarosan újabb tavaszi kreatív tennivalóval jelentkezünk, a kiadvány kapcsán pedig nyereményjátékkal!

Addig is ne feledkezzetek meg aktuális rajzpályázatunkról sem, melyen értékes ajándékokat nyerhettek, ha bekülditek nekünk húsvéti témájú alkotásaitokat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3716474304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása