Színes Ötletek

a kézügyes blog

Húsvéti díszek - Csináld magad!
Ünnepi foglalkoztató kipattintható díszekkel és matricákkal

0husveti_diszek_szerk.jpg

A tavasz ösztönző és élettel teli hangulata bizonyára már sokunkat magával ragadott, legyen szó akár a ház körüli teendőkről, a szezonális dekoráció cseréjéről vagy a húsvéti készülődésről a gyerekekkel. Mai bejegyzésünkben utóbbihoz találtok segítséget egy ötletes, és a maga módján egyedülálló, kétrészes kiadvány által, amiben kedves húsvéti díszek sora várja, hogy a család legkisebb tagjai elkészítsék őket ünnepi dekorációként. A kész alkotásokat, vagy akár a festett tojásokat a füzetekben található több mint 100 matricával is díszíthetitek, de a színes ceruza- vagy a filctollkészlet is szerepet kap! (Fotók: Színes Ötletek Blog)

A Móra Kiadó gondozásában megjelent rendhagyó foglalkoztatófüzetek különlegessége, hogy a tucatnyi vidám figura, játék és dísz összeállításához nincs szükség ollóra, mivel a gyári perforáció mentén egyszerűen kipattinthatóak az elemek. Készíthettek nyuszis vagy csibés csokisdobozt, könyvjelzőket, kosárkákat, ujjbábokat, és még sok minden mást a kitűnően követhető, egyszerű leírások alapján - egy pici szülői segítséggel akár már 4 éves kortól!

x3_5.jpg

A díszek összeállításához ollóra ugyan nincs szükség, de néhány alapvető eszközre igen, bár ezek használata opcionális - például dönthetsz, hogy egy-egy figura nyomtatott, vagy saját kezűleg színezett felét láttatod elhelyezéskor. Jó, ha kéznél van pár színes ceruza, vagy egy filctollkészlet, szalagok, cellux és papírragasztó. A többi már csak rajtad múlik! Légy kreatív! Pattintsd ki, hajtogasd, ragaszd, színezd a figurákat, aztán kezdődhet a játék! 

x1_6.jpg

Tudtátok? Az igényes kivitelezésű grafikák az argentin illusztrátor, Gabriel Cortina munkái, aki több, Európában és Latin-Amerikában megjelent kötet sajátos képi világát alkotta meg, nem mellesleg írói vénával is rendelkezik. Az általános iskola éveiben nem számított kiemelkedő tanulónak, de álmaitól hajtva írt, rajzolt, képregényeket készített, még dobolt is, ma pedig szerencsésnek tartja magát, hogy olyan tevékenységből tud megélni, amit igazán szeret.

x2_6.jpg

x4_v.jpg

Ahogy a füzetek hátoldalán is olvasható, nincs jobb, mint együtt játszani a gyerekekkel, főként, ha közben bűbájos húsvéti díszeket is készíthettek! Ha már nálatok is elkezdődött a húsvéti készülődés, és van kedvetek megmutatni, milyen dekorációt készítettetek saját kezűleg, csatlakozzatok a Színes Ötletek blog alkotói csoportjához és osszátok meg velünk!

Ne feledkezzetek meg aktuális rajzpályázatunkról sem, melyen értékes ajándékokat nyerhettek, ha bekülditek nekünk húsvéti témájú alkotásaitokat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2916450102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása