Színes Ötletek

a kézügyes blog

Karácsonyi papírdíszek - Karácsonyváró ötletek kis kézügyeskedőknek, 3. fejezet
A Móra Kiadó ünnepi kézműveskönyvéből szemezgetünk

15_26.jpg

Nincs is jobb, mint amikor a család apraja-nagyja ünnepi hangulatban szorgoskodik együtt, legyen szó a mézeskalács sütésétől a lakás és a fenyőfa díszeinek elkészítésén át az ajándékozásig! Mindenkire sok-sok kreatív feladat vár, és olykor még a családfő is meggyőzhető arról, hogy van élet a fenyő talpfába faragásán túl! A Móra Kiadó Készítsük együtt! - Karácsonyi papírdíszek című kiadványa - mely egyben egy kivágható sablongyűjtemény is -, kitűnő választás az egész családnak az ünnepi készülődéshez, hiszen különleges felszerelést nem igénylő, egyszerű, de nagyszerű ötleteket meríthettek belőle ebben az időszakban. Alkossatok közösen ablak-, ajtó- és asztali díszeket, ajándékkártyákat, mókás ujjbábokat, ajándékos dobozt, táncoló babát, különleges mézeskalács házikót, vagy éppen karácsonyfadíszeket. A mai cikkben utóbbiakból választottuk, és a folytatásban el is készítjük! 

A könyv kivágható sablonokkal nyomtatott lapjain 24 kreatív ötlet található, mellettük pedig könnyen követhető útmutatók és hasznos tanácsok biztosítják a felhőtlen szórakozást. Többségükhöz csak ollóra és ragasztóra lesz szükségetek, esetleg színes ceruzákra, lyukasztóra, madzagokra, tehát a legalapvetőbb felszerelésre. 

1_2_2.jpg

A szív alakú karácsonyfadíszek elkészítéséhez először vágjátok ki az öt sablont és az öt akasztócsíkot szaggatott vonalak mentén! 

9_50.jpg

10_48.jpg

Hajtsátok őket ketté a jelölés mentén! Ne felejtsétek el ellenőrizni a széleket, ha van eltérés közöttük, igazítsátok őket egyformára ollóval! 

11_41.jpg

Kenjetek ragasztót a szívek belső oldalára, majd illesszetek rájuk egy-egy akasztócsíkot, és hajtsátok őket össze!

12_37.jpg

13_31.jpg

14_28.jpg

TIPP: A kivágott mintákat nemcsak klasszikus karácsonyfadíszként használhatjátok, de damilra fűzve ünnepi girlandként is megállják a helyüket!

Igazán egyszerű, nem igaz? De hogy még könnyebb legyen a dolgotok, az elkészítés lépéseit a videóban is végigkövethetitek! Ennél a kiadványban található többi dísz és mókás kiegészítő sem sokkal bonyolultabb - érdemes elkészíteni az összeset, magatoknak, vagy a nagyinak ajándékba, mindenképp örömöt okoz!

Ha szeretnétek megnyerni a könyvet, és mellé még néhány hasznos eszközt, játsszatok velünk a Facebookon, és ha még nem tettétek, kövessétek a Színes Ötletek - a kézügyes blog, a Móra Kiadó és a Nebulo Facebook-oldalát, hogy a következőről se maradjatok le!!

A karácsonyváró ötletek megvalósításához az eszközöket és az anyagokat a Nebulo biztosította.

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116322424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása