Színes Ötletek

a kézügyes blog

Járművek és kedves állatkölykök - Új puzzlekönyvek a Móra Kiadó Sorakozó! sorozatában

1000x522_blog_cover_20240904_130238_0000_1.png

Nyári könyvajánlónkban már találkozhattatok a Móra Kiadó legkisebbeknek szánt Sorakozó! foglalkoztató könyvsorozatával. És bár az előrejelzések szerint egy darabig még csak a naptár mutatja, hogy „itt van az ősz, itt van ujra”, azért lassan, de biztosan megérkeznek majd azok a napok, amikor ismét egyre több időt töltünk odabent. Ilyenkor sok alkalmunk nyílhat a közös olvasásra, a nagyobb gyerekek pedig akár már önállóan is eljátszhatnak egy-egy babakönyvvel, újabb és újabb kedves figurákat elővarázsolva a vastag lapokba ágyazott, kihúzható fülekkel, vagy, ahogy ebben az esetben, már általuk is könnyen összeállítható puzzledarabokkal, amelyekkel akár saját történeteket is elmesélhetnek.  

4_sorakozo_jarmuvek_300_1.jpg
Ahogy néhány hete írtunk erről, a Sorakozó! puzzlekönyvek nemrég két új kötettel is gyarapodtak, melyek közül az egyikben kedves állatkölykök, a másikban járművek várják a kis olvasókat. A 10 oldalas lapozók 5 oldalán található puzzledarabokat egymáshoz kapcsolhatjuk, így rengeteg kedves történet eljátszható velük, miközben a könyvben olvasható vicces, könnyen megjegyezhető versikék segítségével a gyerekek a ház körüli állatokat és a különféle járműveket is megismerhetik. A játékra rengeteg lehetőség nyílik, hiszen a figurák sorba állíthatók, jelenthetik bármilyen szerepjáték kiindulópontját, és akár a játszva tanulásban is hasznukat vehetjük, hiszen egyrészt megpróbálhatjuk felismerni őket segítség nélkül, másrészt a közös játék során voltaképpen bármilyen kedves figura kitűnő apropó arra, hogy megosszunk a gyerekekkel néhány érdekes tudnivalót velük kapcsolatban, legyen szó kutyákról, cicákról, mókusokról, vagy épp kerti traktorról. Például tudtátok, hogy a mókust népiesen egyaránt nevezik cibókának, evetnek vagy kelempájsz/kelempász madárnak is?

Hogy mindehhez kedvet csináljunk nektek, készítettünk egy lapozgatós videót, jó szórakozást mindenkinek!

További információk a Móra Kiadó weboldalán és közösségi felületein!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1018484517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

4382696751604520683.jpeg

Programajánló

bannarek-24-300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása