Színes Ötletek

a kézügyes blog

Hóemberes karácsonyfadísz süthető gyurmából

0_23.jpg

Szeretnétek már novemberben hóembert építeni? Ugyan az időjárás erre még nem biztosít lehetőséget - ki-ki döntse el, sajnos vagy szerencsére - , ezt az aranyos gyurmafigurát bármikor elkészíthetitek. Egy kis segítséggel a kisebbek is nekiláthatnak, és ideális választás lehet apró ajándék gyanánt az adventi naptárba is. A folytatásban jön a megvalósítás! 

Minket visszafordíthatatlanul elragadott az ünnepi készülődés, nem győzünk választani a számtalan jobbnál jobb ötlet közül, mit osszunk meg veletek, mi az, amit érdemes kipróbálni. Pár napja adventi naptárakkal készültünk, mutattunk nektek néhány tartós ötletet, és olyat is, amit természetes zöld ágakból készíthettek el. Ha a tiétekben még nincs megtöltve minden kis csomag, ez a hóemberke pont jó lehet az egyikbe. Akkor sincs baj, ha csak később sikerül elkészíteni, mert igazán örömteli érzés, ha a karácsonyfán a család apraja-nagyja által, saját kezűleg készített díszek köszöntik a csomagokat, ráadásul egy ilyen kedves figura ajándéknak is kiváló. 

Amire szükségetek lesz:

  • süthető gyurma - de dolgozhatsz levegőn száradóval is!
  • apró ágak
  • drót karácsonyfadísz akasztó
  • kenőkés a vágáshoz és formázáshoz - nem elengedhetetlen
  • felületmintázók, szerszámok - ha úgy érzed, szükséges

A legegyszerűbb változathoz csak néhány különböző méretű golyót, meg a klasszikus répaorrot kell megformáznotok!

5_67.jpg

Ha belejöttetek, készíthettek színes sálat, vagy kalapot és sapkát is hóembereiteknek!

6_60.jpg

7_57.jpg

15_25.jpg

14_27.jpg

Tipp: A puha gyurma minden apró szennyeződést összegyűjt, ezért alaposan tisztítsátok meg a munkafelületet, mielőtt nekiláttok a munkának! Közben, ha szükséges, mossatok kezet többször is!

A  gyurmák színei egymással keverhetők, így akár egyedi árnyalatokban is gondolkozhattok. Végül, ha elkészültek a figurák, utolsó lépésként jöhet a kiégetés, nagyjából 110 °C hőmérsékletre melegített elektromos sütőben 25-30 perc alatt. A kisebbek ez utóbbihoz mindenképpen kérjenek szülői segítséget! Ha pedig nem akarjátok a hóembert egyedül hagyni, engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és készítsetek további figurákat: mézit, krampuszt, rénszarvast, karácsonyfát - amit csak szeretnétek! 

Ha kedvet kaptatok a gyurmázáshoz vagy szívesen ajándékoznátok FIMO süthető gyurmakészletet, játsszatok velünk, és a Hobbyművész webáruházzal a Facebookon! A feladat mindössze annyi, hogy írjátok meg kommentben, melyik csomagot szeretnétek megnyerni, és ha nektek kedvez a szerencse, a kiválasztott szett már Mikulásra a tiétek lehet! Játékra fel! 

fimo_jatek.jpg

Nem biztos, hogy ismeritek a termékcsalád minden tagját, így az alábbiakban találtok egy kis segítséget a választáshoz.

A FIMO Soft Colour Pack Brillant Colours gyurmakészlet ideális azoknak, akik most ismerkednek a süthető gyurmával, és olyan gyurmafigurát, ékszert vagy dekorációt szeretnének készíteni, amihez több színre van szükség. 

A FIMO Leather Effect DIY gyurmakészlet a bőrhatású ékszerekhez szükséges gyurmatéglákon kívül képes útmutatót és alkatrészeket is tartalmaz.

FIMO Leather Effect gyurmakészlet tartalma 12 gyönyörű színű, könnyű, puha állagú gyurma, amelyek felülete égetés után bőrhatásúvá válik.

Ha még nem tettétek meg, csatlakozzatok a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következő karácsonyi ötletről vagy izgalmas játékról se maradjatok le!  

 

A FIMO nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

- A jelentkezés határideje: 2020. december 5. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

- Az eredményhirdetés időpontja: 2020. december 6. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát Facebook üzenetben történik. Amennyiben 72 órán belül sikertelen az egyeztetés, új sorsolást indítunk.

- A játékban nem vehetnek részt a Art-Export 2020 Kft. és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

- A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

- A játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a Facebookhoz.

- A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A képek forrása: rhythmsofplay.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1916292762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása