Színes Ötletek

a kézügyes blog

Saját készítésű adventi naptár örökzöld ágakból, letölthető sablonnal

7_53.jpg

Előző bejegyzésünkben mutattunk néhány kreatív ötletet olyan adventi naptárakra, amiket magunk készíthetünk vagy állíthatunk össze, és hulladékszegény alternatívát jelenthetnek a készen kapható, többnyire egyszer használatos változatokra. Most is egy ilyet készíthetsz velünk a legalapvetőbb anyagokból, és még időből sem kell sok hozzá! Igaz, ez pont nem egy tartós változat, mint a zoknis vagy dobozos verziók, ellenben a nagy része komposztálható, ami nem, az pedig jól jön majd jövőre is. A cikk végén letölthető sablont is találsz!

1_78.jpg

Amire szükséged lesz még a szabad felületen kívül, ugyanis egy ilyen típusú naptárhoz az elengedhetetlen. Ideális esetben a mennyezetről kell lelógnia, de ha nincs fa gerendád és nem szeretnéd az idei glettelést összefúrni, használd a fűtéscsövet, a gyerek hintájához felszerelt kampókat vagy akaszd a falra, például egy kép helyére. Bárhová is akasztod, a madzaggal erős csomókat készítve rögzítsd az ágat, nehogy a földön kössön ki a sok apróság!

  • Erős ág
  • Kisebb zöld ágak és levelek 
  • Fűrész
  • Olló
  • Lyukasztó
  • Csomagolópapír és zsinór, szalag, spárga
  • Vékony drót
  • Számozott karton címkék 

2_73.jpg

Első lépésként vágd ki a kartonra nyomtatott karikákat és csomagold be az ajándékokat natúr csomagolópapírral. Kösd át őket mintás szalagokkal, a kilyukasztott számokat akaszd rájuk lazán. Ezután vágd le a kisebb gallyakat és a leveleket, majd rögzítsd a rézdróttal a nagyobb ághoz. Rendezgesd el a őket arányosan. Ha késznek ítéled meg, ismét a drótot használva akasztgasd fel a csomagokat különböző magasságokban!

A sablon letöltéséhez kattints a képre!

8_53.jpg

Forrás: haus.de

Te készítettél már adventi naptárat saját kezűleg? Ha igen, mutasd meg nekünk Facebookon, a poszt alatti hozzászólásban, vagy a Színes Ötletek blog alkotói csoportjában!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4616283212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása