Színes Ötletek

a kézügyes blog

Saját kis univerzum csillogó gyurmából - Kipróbáltuk a Fimo Effect Galaxy süthető gyurmát

0_120.jpg

A gyurmázás kicsiknek és nagyoknak egyaránt kitűnő szórakozás, ráadásul a házi gyurmától a levegőn száradó vagy a süthető változatokig számtalan típus rendelkezésünkre áll, amikből kézügyeskedésünk céljának megfelelően válogathatunk. Ebből a könnyen kezelhető alapanyagból készíthetünk játékokat, ékszereket, divatos és egyedi kiegészítőket, használati- vagy dísztárgyakat is, az ötletek sorának csak a fantáziánk szabhat határt. Vagy még az sem, hiszen a FIMO Effect sorozatának legújabb színeiből akár saját kis univerzumot alkothatunk! Ha szeretnétek többet megtudni erről az izgalmas alapanyagról, olvassatok tovább!

A FIMO név biztosan ismerős a gyurmázás kedvelőinek. Függetlenül attól, hogy kezdő, hobbi- vagy professzionális szinten gyakoroljuk a technikát, a gyártó számtalan minőségi alapanyagot kínál a kifejezetten gyerekeknek szánt Kids sorozattól a süthető- és levegőn száradó gyurmák széles színpalettáján át az olyan különlegességekig, mint a gyöngyház-, fa-, vagy bőrhatású effektgyurma. Ez utóbbiak sora bővült most újabb csillogó változatokkal. A galaxis színeit pedig természetesen nekünk is ki kellett próbálnunk.

2_217.jpg

A sorozat hat árnyalata egymással és más családok tagjaival is keverhető, az elbűvölő ragyogást a gyurmában található ásványi csillámszemcséknek köszönhetjük. Ezt az effektet némi kompromisszum árán magunk is létrehozhatjuk, ha csillámport keverünk a gyurmához, de ebben az esetben valamivel visszafogottabb csillogásra és a nagyon alapos keveréssel járó plusz munkára kell számítanunk. Arról nem beszélve, hogy a Galaxy hat alapszíne igazi csillagporos hatást kelt, amik külön-külön és együtt alkalmazva is a varázslatos világegyetem felé kalauzolnak. 

11_75.jpg

Az új gyurma éppolyan puha és könnyen kezelhető, mint amit korábban megszoktunk, viszont a színpompás csillogás rajongóinak is kedvence lehet, hiszen a fényvisszaverő csillámrészecskéknek köszönhetően FIMO barkácsprojektjeinket egy következő szintre emelhetjük vele.

Nagyon izgalmasnak találtuk az ötletet, hogy több színt együtt használjunk a saját univerzumunk létrehozásához, ezért kiválasztottunk négy színárnyalatot, és vékony hurkákat sodortunk belőlük. Ezeket összecsavartuk, majd félig-meddig összedolgoztuk, de csak annyira, hogy teljesen ne keveredjenek össze a színek, hiszen úgy oda a létrehozni kívánt hatás! Kisebbek és nagyobbak is részt vettek a munkában, ami megmagyarázza, miért készült egyszerre fülbevaló, hűtőmágnes, csillagközi dekoráció és cuki űrlakó is. A formázáshoz sok mindent bevethetünk akár a háztartásban fellelhető eszközökből is. Jól jöhet néhány sütikiszúró, kés vagy szike, befőttesüveg a nyújtáshoz, vagy hurkapálca a lyukasztáshoz, de nagyon klassz dolgokat találunk ehhez a FIMO saját eszköztárában is.

Formázás után nincs más dolgunk, mint hogy elektromos sütőben 110 °C-on, 20-30 perc alatt készre égessük figuráinkat. Ha meghűltek, a kész darabok akár festhetők és csiszolhatók is, de mi ezeket a lépéseket kihagytuk, mert enélkül is tökéletesnek ítéltük őket. Nézzétek meg videónkat, amit inspirációnak szánunk, és valósítsátok meg ti is kedvenc csillagporos ötleteiteket!

Korábbi, a FIMO főszereplésével készült cikkeinket ITT találjátok. Ha kíváncsiak vagytok tapasztalatainkra a bőrhatású vagy a fahatású változattal kapcsolatban, ezeket is megtaláljátok köztük.

Ha tetszett a bejegyzés, kövessetek minket  Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8218060590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása