Színes Ötletek

a kézügyes blog

BOO! Kreatív halloweeni dekorációk a Nebulo-sarokban

1000x522_blog_cover_20241007_134029_0000.pngA halloween egyre népszerűbb ünnep világszerte, és az innen-onnan átvett szokásoknak köszönhetően van, ahol a beöltözés és egymás ijesztgetése október utolsó estéjének fő attrakciója, míg máshol a Mikulásig kitartó cukorka - jobb esetben egészséges édesség - begyűjtése a cél. Az őszi dekorációk világába mindenesetre teljesen beépültek a halloweenhez kapcsolódó motívumok: a tökök, szellemek, denevérek, boszorkányok és mindenféle sejtelmes lények gyakori elemei lettek a kopogtatóknak, asztali és más lakásdíszeknek is. A mókás, de azért mégis kicsit félelmetes szereplők által teremtett hangulat főleg a gyerekek számára nagyon izgalmas, ráadásul ezek elkészítése nagyszerű alkalmat nyújt a közös alkotásra is. A Nebulo-sarok legújabb részében rémületesen szórakoztató kézügyeskedésre invitálunk benneteket, tartsatok velünk!

Ahogy a korábbi részekben megszokhattátok, a Nebulo-sarokban nagyrészt olyan alapvető eszközöket és alapanyagokat használunk, melyek a legtöbb otthonban fellelhetők, mint tempera, filctoll, színes papír, olló, vagy ragasztó, de mivel nemrég debütált a Nebulo új, kreatív dekor termékcsaládja, ezúttal a halloweeni fejezetben ezek az alapanyagok is fontos szerepet kaptak. Találtok köztük különféle fa- és polisztirol figurákat, valamint lemosható és sokszor használható stencileket is. Nézzétek csak, miről is van szó!

Halloweeni kopogtató a kertből

Ez az ajtó- vagy falidísz igazán egyszerűen elkészíthető, megjelenése mégis látványos és persze borzongató! Csupán egy pár száraz ág szükséges a koszorúalaphoz, amit a képen látható módon állíthatunk össze egy ragasztópisztoly segítségével! Az ötszög formát is elegendő csak szemre összeilleszteni, a többi gallyat pedig végképp kedvünk szerint rakosgathatjuk, a cél, hogy jó ágas-bogas legyen ! Akár így is maradhat, de mivel nálunk épp volt kéznél fekete, matt akril spray, felületesen lefújtuk vele. 

A polisztirol figurákat sokféleképpen felhasználhatjuk, például nyomdázhatunk velük vagy szalvétatechnikával adhatunk nekik mintát és struktúrát. Mi a legkézenfekvőbb módszert választottuk, temperával festettük őket, mindkét oldalukon legalább két rétegben, a részleteket pedig filctollal rajzoltuk meg. A száradási idők alatt haladhatunk a dekorációnk valamelyik másik részével.

20241007_131830.jpg

Amikor minden darab megszáradt, nem is maradt más dolgunk, mint hogy elrendezzük őket az ágak között. Ha úgy gondoljuk, nem tartják meg őket elég biztosan a gallyak, vagy szeretnénk, ha a gyerekek nem hordanák szét perceken belül a családi alkotást, egy pötty melegragasztóval is rögzíthetjük őket. Ha nem melegítjük túl forróra és nem teszünk rájuk sokat, nem olvasztja meg a kemény, sűrű polisztirol dekorelemeket.

Ide soha be ne lépj!

- állhatna a táblán, ha készítettünk volna azt is mókásan hátborzongató tökházunknak.

20241007_132530.jpg

Az ördögök lakta, zord épületet ragasztópisztollyal összeállított, temperával festett spatulák alkotják, amiket filctollal, színes - pontosabban fekete - papírral, az előző projektből kimaradt bagollyal, és fa dekorelemekkel díszítettünk. Ezek is könnyen festhetők temperával, vagy akár akrilfestékkel, filctollal is.

Az elvonuló denevérrajhoz végül a stencilt is bevetettük, amit használhattok a videóban is látható hagyományos módon, akár sima- vagy szivacsecsettel, de kenőfejes temperával is, ha éppen a kicsiknek kerestek kézreálló feladatot.

20241007_132440.jpg

Ha még nem találkoztatok ezzel a rendhagyó kiszerelésű temperával, amit kifejezetten a festéssel való ismerkedéshez, a legkisebbeknek fejlesztett a gyártó, olvassátok el korábbi cikkünket, amiben részletesen bemutattuk ezt az újdonságot - ITT megtaláljátok!

Ódon kísértetkastély az árnyak birodalmában

Készítsünk elő néhány papírgurigát, ollót, ragasztót, pár ív fekete papírt, és már neki is láthatunk, hogy felépítsük minden idők legsejtelmesebb szellemkastélyát! A módszer elég egyszerű, a méret, az elrendezés és a díszítés tekintetében pedig bízzátok a gyerekekre a tervezést, hadd engedjék szabadon a fantáziájukat! Praktikus eszköz lehet még egy akrilfilctoll, vagy más, sötét papírra fogó marker, és egy ragasztópisztoly, amivel az elemeket összeragaszthatjuk - már ha szeretnénk. Ezúttal a melegragasztó mindenfelé húzódó szálaival sem kell bajlódnunk, hagyjuk ott nyugodtan pókháló gyanánt!

Szerencsére az ősz végével sem kell búcsút intenünk ezeknek a könnyen kezelhető, sokoldalúan felhasználható díszeknek, hiszen a karácsonyi dekorációban is helyet kaphatnak! 

20241007_115835.jpg

A sorozat következő fejezetében további kézügyeskedésre invitálunk benneteket, tartsatok velünk! 

Kövessetek minket PinterestenFacebookon 
és Instagramon is, hogy arról se maradjatok le!  

kenofejes_banner.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1618702894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Programajánló

okt-6-ig_sk_m_b_p_300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása