Színes Ötletek

a kézügyes blog

Színes Inktober 2024 - Újra itt az év legnagyobb rajzos kihívása!

inktober_2024_20240927_183815_0000.png

Szeptember utolsó napjaiban - nagyon reméljük - már biztosan sokatokat foglalkoztat a következő hónap első napjával ismét elinduló, fekete-fehér változatban is példátlanul színes alkotói kaland. Hozzánk hasonlóan talán már most tervezgettek az idei prompt-listát bújva, és alig várjátok, hogy tollat, tintát, ecsetfilcet vagy bármilyen más bevethető eszközt megragadva mindennapos alkotásba fogjatok, hiszen újra itt az Inktober! Természetesen, ahogy az előző években, a kihíváshoz mi is csatlakozunk már-már hagyományosnak mondható Színes Inktober sorozatunkkal, amiben nemcsak 31 illusztrációval, hanem sok hasznos és érdekes tudnivalóval jelentkezünk a témával kapcsolatban, titeket pedig értékes nyereményekkel inspirálunk arra, hogy ti is alkossatok, rajzoljatok velünk! Ebben az évben az eddigi legnagyobb sikerű rajzpályázatunk, a Színes Állatvilág támogatója, a Herlitz Hungária Kft. - a  Pelikan és egy egészen új márka, az Oxford forgalmazója - lesz a partnerünk, akinek a termékpalettáján nemcsak a kisorsolásra váró ajándékokat, hanem az iskolai felszereléstől kezdve a művészpapírokon át a professzionális eszközökig sok mindent megtaláltok. Olvassatok tovább akkor is, ha számotokra még ismeretlen ez a rajzos kezdeményezés, minden kiderül a folytatásból!

Mi is az az Iktober?

Az Inktober egy minden év októberében meghirdetett online kihívás a szabadkézi rajz szerelmeseinek, melyben bárki részt vehet a világ bármely pontjáról, legyen akár kezdő, műkedvelő vagy profi illusztrátor. Az évről évre egyre népszerűbb kihívást Jake Parker indította 2009-ben. Lényege, hogy a résztvevők október hónap mind a 31 napján készítenek egy rajzot az aznap megadott, egy szóban meghatározott témáról. A szervezők és más neves illusztrátorok több listát is közzétesznek, így mindenki választhat kedvének és stílusának megfelelő témakört. 

2024promptlist.jpg

És mi az a Színes Inktober?

A nemzetközi kihíváshoz mi a magunk módján csatlakoztunk 2022-ben, és Színes Inktober néven egy sorozatot indítottunk, aminek részeként Facebookon és Instagramon mi is posztoljuk a napi hívószavakhoz kacsolódó illusztrációkat, valamint inspiráló, tudásmegosztó cikkekel, és egy klassz nyereményjátékkal is jelentkezünk. A Színes Ötletek csapatából ezúttal is Hahn Petra - „civilben” a Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatója - vállalta azt a nem kis feladatot, hogy minden nap új rajzzal jelentkezik az Inktober apropóján.

messenger_creation_e9105729-784e-47b9-adb2-6c090ed7ba89.jpeg

Bár a kezdeményezésben eredetileg tintával, tussal készített rajzokkal vettek részt az alkotók, manapság már tulajdonképpen bármilyen technika és eszköz megengedett, akár a digitális rajz is. Az első év színes, ecsetfilces illusztrációit tavaly fekete-fehér rajzok követték, idén pedig újra visszatérünk a színekhez - csak éppen kicsit másképp! Hamarosan kiderül, milyen jellegű lesz a változás, addig is nézzétek meg az előző évek képeiből készített galériákat, a korábbi Színes Inktober nyereményjátékok zárócikkeiben - ITT és ITT - pedig a hozzánk csatlakozó rajzosok alkotásit is megtaláljátok.

20240927_123229_0000.pngInktober 2022 - készítette: Hahn Petra

20240927_123102_0000.pngInktober 2023 - készítette: Hahn Petra

Október 1-én indul az Inktober!

Mi pedig most is arra biztatunk titeket, ha szerettek rajzolni, skiccelni, festeni, akár digitálisan alkotni - netán művészeti képzésben tanultok, vagy épp szeretnétek visszahozni a mindennapjaitokba régen gyakorolt kedvenc hobbitokat -, hogy tartsatok velünk és vegyetek részt a kihívásban saját munkáitokkal, amennyire szabadidőtök és kedvetek engedi! Biztosan vagyunk benne, hogy a kitűnő kikapcsolódás mellett izgalmas, ösztönző tapasztalatokat szereztek majd, melyek hatása biztosan tovább tart a kihívás egy hónapjánál!

Csatlakozzatok tehát 2024-ben is a #szinesinktober kezdeményezéshez, és osszátok meg velünk technikai megkötés nélkül készített alkotásaitokat a Facebook-oldalunkon, az aznapi posztok alatti hozzászólásban - éppen úgy, ahogy az előző években! Bár az Inktober hagyományosan nyilvános, online  felületeken zajlik, a kevésbé magabiztos, netán kezdő rajzosoknak is szeretnénk lehetőséget biztosítani, így illusztrációitokat akár naponta, akár tömbösítve a szinesotletek.blog.hu@gmail.com e-mail címre is elküldhetitek.

Kérünk titeket, törekedjetek arra, hogy jó minőségű, egyik oldalon legalább 1000 pixel méretű képeket küldjetek, amin lehetőleg csak az alkotásotok látható, egyéb környezeti elem nélkül - hacsak nem a használt eszközökkel együtt rendezitek kompozícióba rajzaitokat!

Jól tudjuk, mennyire kitartó munka szükséges ahhoz, hogy 31 napon keresztül rajzoljunk, ezért a nyereményjátékban való részvételt illetően könnyítünk a  dolgotokon. Ha legalább öt rajz beérkezik tőletek 2024. 11. 04. hétőn éjfélig - de reméljük, ennél mindannyian többet vállaltok, hiszen azzal az esélyeiteket is növelitek -, a tiétek lehet a támogatóink által felajánlott három értékes ajándékcsomag egyike! Hamarosan kiderül, pontosan miket tartalmaznak a csomagok, figyeljétek a felületeinket! 

Ne maradjatok le erről az izgalmas kihívásról és a vele kapcsolatos információkról, tartsatok velünk itt, Facebookon és Instagramon is!

Ha szeretnétek megosztani velünk az általatok készített képeket, október 1-től várjuk őket Facebookon, a friss #szinesinktober posztok alatt, fényképes hozzászólás formájában!

Rajzra fel, jó alkotást mindenkinek! 

A "Színes Inktober 2024" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A Színes Ötletek (Kovács Attila e.v. Székhely: 3535 Miskolc, Hegyalja út 137.) és a Herlitz Hungária Kft. (Székhely: 1225 Budapest, Campona utca 1.) nyereményjátékot hirdet a Színes Ötletek - kézügyes blog Facebook oldalán. A játék lebonyolításával összefüggő feladatokat a Színes Ötletek látja el. 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2024. november 4. 24:00. Színes Ötletek a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, valamint fenntartja magának a jogot a játékszabály módosítására illetve kiegészítésére, ezekről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. A játékosok ilyen esetben dönthetnek a nyereményjátékban való részvétel folytatásáról vagy részvételük törlését kérhetik.

  • Az eredményhirdetés időpontja: a játék végét követő egy héten belül. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben, e-mailben vagy privát üzenetben történik. A játékosoknak a kapcsolatfelvételt követően 3 munkanapon belül kell visszajelezniük,  amennyiben a meghatározott határidőn belül nem reagálnak, mulasztásuk a nyereményről való lemondásnak minősül és új nyertest sorsolunk.

  • A nyeremények készpénzre nem válthatók át, és csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékon azon Magyarországon állandó vagy tartózkodási lakhellyel, érvényes személyazonosító igazolvánnyal és saját, valós Facebook profillal rendelkező, 16 év feletti természetes személyek vehetnek részt, akik elfogadták a játék részvételi szabályzatát, valamint a Facebook által előírt irányelvekben meghatározott valamennyi feltételt, és teljesítik a játékleírásban foglaltakat. A játékban nem vehetnek részt a Herlitz Hungária Kft. és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai. 

  • A nyereményjátékban történő részvétellel a játékosok kifejezetten hozzájárulnak személyes adataik kezeléséhez, melynek célja a nyeremény átadásának lebonyolítása. Az adatkezelés a játékos hozzájárulásának visszavonásáig, de legkésőbb a játék végéig tart, ezt követően töröljük. A szervezők  biztosítják a játékosok személyes adatainak biztonságát.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken. A sorsoláson mindenki a beküldött pályamunkák számának arányában vehet részt.

  • A játékot a Facebook és az Instagram nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik hozzájuk.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3418501246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

4382696751604520683.jpeg

Programajánló

bannarek-24-300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása