Színes Ötletek

a kézügyes blog

Színes Inktober 2024 – A célegyenesben is csatlakozhattok!

Motivációs poszt a kihívás utolsó hetére

inktober_2024_20241025_160657_0000.png

A mai nappal együtt még pontosan egy hét van hátra az idei Színes Inktober kihívásból, és nagy örömünkre már most biztosnak látszik, hogy ebben az évben minden korábbinál több olvasónkat sikerült alkotásra inspirálnunk. A Színes Ötletek Facebookján megjelenő napi #szinesinktober posztok alatt rengeteg jobbnál jobb rajzot és illusztrációt kaptunk tőletek már eddig is, az előttünk álló hétvége pedig kitűnő alkalmat jelent arra, hogy ismét előkapjátok a rajzeszközöket – melyek, ahogy ezt már megszokhattátok, most is szabadon választhatók -, és képekké formáljátok mindazt, ami a megadott kulcsszavakról eszetekbe jut.

A hónap végéig a következő szavak találhatók még az idei listán:

SCARECROW (madárijesztő), CAMERA (kamera), ROAD (út), JUMBO (szó szerinti fordításban „óriási”, de ahogy a mindenkori prompt listán olvasható legtöbb kifejezés, ez is sokféleképpen asszociálható), NAVIGATOR (navigátor), VIOLIN (hegedű), LANDMARK (tájékozódási pont) - és persze visszamenőleg is kiválaszthatjátok bármelyiket!

Rajzaitokat továbbra is a  Facebook-oldalunkon megjelenő napi posztok alatt várjuk hozzászólásként, és bár az Inktober hagyományosan online felületeken zajlik, azoknak is biztosítunk lehetőséget, akik bármi miatt kerülik a nyilvánosságot: ők e-mailben is elküldhetik nevezésüket naponta, vagy akár tömbösítve a szinesotletek.blog.hu@gmail.com e-mail címre.

És ha bármilyen oknál fogva csak most értesültetek a kihívásról, akkor sem maradtatok le semmiről, hiszen a szabályok szerint akik a 31-ből legalább 5 napot teljesítenek, részt vehetnek a sorsoláson, melynek végén három értékes, Pelikan és Oxford márkájú professzionális rajzeszközökből összeállított ajándékcsomag talál gazdára, a játék együttműködő partnere, a Herlitz Hungária Kft. felajánlásában. A kihívás részleteit és a játékszabályzatot megtaláljátok ebben a bejegyzésben!

Oxford – 160 év dióhéjban

Bár az Oxford névhez elsőre valószínűleg egy tradicionális angol márkát társítana az olvasók többsége, az iskolai, művészeti és üzleti felhasználásra szánt jegyzet- és rajztömbök piacának világszinten meghatározó szereplője valójában francia cég: a vállalkozást még 1864-ben alapították a normandiai Caen városában.

Az azóta eltelt kereken 160 évben az Oxford, mára Európa piacvezető tanszer- és irodaszer gyártója, a Hamelin csoport egyik zászlóshajójaként, számos olyan innovációval és fejlesztéssel járult hozzá vásárlók millióinak mindennapjaihoz, mint az első iskolai napló szabadalmaztatása 1962-ben vagy az általuk kifejlesztett, prémium minőségű Optik Paper® (1967 óta), ami nem ereszti át a tintát, nagy szakítószilárdsággal és selymes tapintással rendelkezik. A sort még hosszan folytathatjuk olyan mérföldkövekkel, mint az Anoto digitális ceruza (2001), az Oxford Meetingbook és Nomadbook (2003), melyek először ötvözték a jegyzettömbök és az irattartó mappák funkcióit, és ma már iparági sztenderdnek számítanak, a hosszú élettartamú, vízálló, rendkívül strapabíró és rugalmas polipropilén fedelű OpenFlex® jegyzettömb (2007), a kézzel írt jegyzeteket pillanatok alatt .pdf formátummá alakító, ingyenesen letölthető scribzee dokumentumkezelő alkalmazás (2017), az Oxford Easybook (2018), vagy a tavaly debütált Optik Paper+ ®, mely a szokásos prémium minőséget új, környezetbarát összetétellel teszi fenntarthatóvá.

Aki szeretné alaposabban megismerni az Oxford márkát, keresse fel a Herlitz Hungária webáruházát, ahol folyamatosan egyre több termék érhető el a neves francia gyártótól! Az Oxford nemzetközi weboldalát ezen a linken érhetitek el.

A Színes Inktober nyereménycsomagjaiban a különféle rajzeszközök - Pelikan 48 darabos színesceruza-készlet, Oxford Art 24 darabos akvarellceruza-készlet, Oxford Art 24 darabos olajpasztell-készlet – mellett a hazánkban a Herlitz Hungária által forgalmazott márka prémium rajztömbjeit is megtaláljátok különféle méretekben, különféle technikákhoz - Oxford Art A/4 méretű, 20 íves rajzblokk vízfestékes alkotáshoz, Oxford Art A/5 méretű, 50 íves texturált rajzblokk vegyes felhasználásra -, és mivel a minőségi eszközök mindig megkönnyítik és élvezetesebbé teszik az alkotást, biztosak vagyunk abban, hogy sok örömet lelnek majd bennük a leendő nyertesek.

Pelikan – A hannoveri tintagyártól a klasszikussá vált írószerekig

A Magyarországon régóta közismert német Pelikan szintén egyike a mára évszázados hagyományú gyártóknak, hiszen a céget még az Oxfordnál is régebben, a hagyomány szerint 1838. április 28-án alapították Hannoverben, bár a vállalkozás elődje, Carl Hornemann festék- és tintagyára már 1832 óta működött, ezzel egyébként az ország egyik legrégebb óta regisztrált márkavédjegyét is magukénak tudhatják.

A Pelikan védjegyet először a gyártó úgynevezett kis mézfestékeihez használták, és olyan innovációkat köszönhetünk nekik, mint az 1929-ben piacra dobott Pelikan töltőtoll, az első vízfesték-készlet 1931-ben, az 1960-ban debütált Pelikano toll, amit mai napig gyártanak a piac egyik nagy klasszikusaként, az első tintajavító toll 1972-ben - először Tintentiger, majd Tintenblitz, végül Super-Pirat néven -, vagy a 2011-ben debütált Edelstein tintakollekció.

00701396.jpg

A meglehetősen új terméknek számító Pelikan Prémium színesceruzákat elsősorban azoknak szánja, akik komolyabban érdeklődnek a rajzolás iránt, és az alkotás során igénylik a kiemelkedő minőségű, jól kidolgozott, sokféle technikai környezetben alkalmazható eszközöket. A Színes Inktober során megnyerhető 48 darabos készletet gyakorlatilag a hazai forgalmazás indulásával egy időben próbálhatja ki először majdani szerencsés tulajdonosa, de hamarosan a hazai üzletekben is megvásárolható lesz – 24 ceruzát tartalmazó kisebbik testvérével együtt –, érdemes tehát figyelni a hírekért a Herlitz Hungária weboldalát, Facebookját és Instagramját!

Addig is galériánkban megnézhetitek, hogyan mutat Oxford papíron, hiszen a Színes Ötletek idei kihívásra készített illusztrációi is ezzel az eszköztárral készültek!

Bízunk abban, hogy sikerült mindenkit motiválnunk az utolsó októberi hétvége előtt, hiszen az alkotás öröme mellett szuper rajzeszközök is várnak rátok, és még mindig nem késő csatlakozni! Kedvcsinálóként ismét megosztunk veletek néhány képet ez elmúlt hetek Színes Inktober-terméséből!

Ne maradjatok le erről az izgalmas kihívásról és a vele kapcsolatos információkról, tartsatok velünk itt, Facebookon és Instagramon is!

Ha szeretnétek megosztani velünk az általatok készített képeket, november 4-ig várjuk őket Facebookon, a friss #szinesinktober posztok alatt!

KATT IDE A RÉSZLETES TUDNIVALÓKÉRT!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr918716326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

inktober_2024_300_x_250_keppont_20241002_135455_0000.png

Ajánló

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása