Színes Ötletek

a kézügyes blog

Street art a Fény Utcai Piacon - Elkészült Budapest legújabb tűzfalfestménye

blogcimlap.jpg

Tavasszal mi is hírt adtunk róla, hogy a Fény Utcai Piac nyilvános pályázatot hirdetett street art projektek megvalósítására. A kiválasztott három pályázatból az első már el is készült. A Mammut I. oldalát színesítő, a piac hangulatára reflektáló tűzfalfestményt Váczy Enikő (MeowWalls) készítette,  mellette már elkezdődött a főbejárat kapuhímzésének kivitelezése, ami Szász Zsófia alkotása, és hamarosan Kiss Adél munkájával is találkozhat a piac közönsége a belső aulában. Az első festményt debütálása apropóján maga a készítő mutatta be nekünk, olvassatok tovább!

9_128.jpg

Enikő vizuális alkotóként és művészetterapeutaként dolgozik. Bár Budapesten él, alkotásai számos falat és utcaképet díszítenek Európa-szerte, Svédországtól Hollandiáig. Legújabb projektjéről és az elkészítés hátteréről is mesélt nekünk, valamint az igencsak inspiráló galériát is neki köszönhetjük.

A tűzfalfestmény a piacozást, mint életérzést hivatott megidézni, amit a Fény utcai piac közösségének és a járókelőknek terveztem. Inspirációm alapját a piac sokoldalúsága és pezsgése adta, és több, számomra fontos elemet is tartalmaz. Ezt a hangulatot fogalmaztam meg művészeti murál koncepciómban a magam nyelvén. A karakter, aki rozmaringgal a füle mögött megjelenik a képen, nyitott a kalandokra, a természet és a zene ritmusára is. Alig várja, hogy történjen valami a városban ami megbontja a szürke hétköznapok rendjét. Akár egy kézműves vásár, ahol designer kerámiakancsót szerezhet a Millenáris parki piknikhez, vagy egy zenés est, ahol fellépnek a barátai. A falfestmény célja az is, hogy rámutasson a Fény utcai piac színes és különleges hangulatára, és a városi járókelők számára művészi értékével színesebbé és felejthetetlenné tegye a piacozás élményét. Vizuális elemként, ami szorosan a piacozáshoz kapcsolódik, megjelenik rajta a kosár, a piros napernyők, zöldségek és kézműves kenyér is. A kakas figyelemfelhívás az állatok jogaira és arra, legyünk tudatosak akkor is, mikor az ételvásárlásról van szó - például, ha van rá lehetőségünk, válasszunk szabadtartásból származó tojást, és így tovább. 

A kép összesen 10 nap alatt készült el, a mérete 126 négyzetméter. Július 6-án kezdődött a projekt, és összesen 10 hétvégi napunk volt arra, hogy elkészüljünk a fallal. A festésben segítségemre volt Balázs József és Vig Róbert is. A felület előkészítését is mi végeztük, flexeléssel és rozsdátlanítással kezdődött a nagy munka. Külön öröm számomra, hogy három reklámtábla is lekerült a festmény okán a falról! :) Remélem ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy Budán se legyen ritkaság ez a vonal.

2_281.jpg

11_96.jpg

3_271.jpg

Kövessetek minket PinterestenTikTokon

Facebookon és Instagramon is, hogy semmiről ne maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2818459055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktuális

4382696751604520683.jpeg

Programajánló

bannarek-24-300x250.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása