Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egyszerű és látványos tavaszi ajtódíszek - Főszerepben a fémkarika

rayher_hobby_klub_20240327_183948_0000.png

A Rayher Hobby Klub soron következő fejezetében olyan tavaszi ajtódíszeket készítünk, amiket percek alatt összeállíthattok, sőt különféle dekorelemekkel személyre szabhatjátok, ünnepeknek és évszakoknak megfelelően öltöztethetitek őket. A központi elemet ezúttal a különféle méretekben kapható fém alapkarika jelenti, amit igazán sokoldalúan használhattok például makramé, szélcsengő, álomfogó, vagy bármilyen dekoráció alapjaként, akár lámpabúrához vagy horgoláshoz is. Egyszerű és nagyszerű eszköz, ami szinte bármilyen stílusú otthonban megállja a helyét, legyen az vintage vagy minimalista, hiszen megjelenése azon múlik, milyen kiegészítőket használunk a díszítésére. A folytatásban három példát mutatunk inspiráció gyanánt elkészítési útmutatóikkal együtt, olvassatok tovább!

A tojásfa és az álomfogó keresztmetszetében

20240327_134835.jpg

A húsvéti tojásokat asztaldíszként, kosárkába gyűjtve, tojásfára, barkára akasztva és még sokféleképpen felhasználhatjuk, a motívum mostanra alapvető része lett a tavaszi dekorációknak, így nem meglepő, ha a tojások a kopogtatókon, ablakdíszeken is felbukkannak. Nemrég felújított műanyagtojásainkat használtuk fel ehhez változathoz, amiket helyettesíthettek szalvétatechnikával díszített hungarocell- vagy fatojásokkal, esetleg kifújt fürjtojásokkal is.

Amire szükségetek lesz:

1_280.jpg

A leggyorsabb és legegyszerűbb dekorációhoz csak annyit kell tennünk, hogy összefogunk néhány zöld ágat, barkát, vagy virágot, és a két karikával együtt szorosan egymáshoz rögzítjük őket. Egy-egy pötty melegragasztóval a tojások tetejére teszünk néhány tollat, majd saját szalagjukkal vagy damillal a karikák különböző pontjaira kötjük őket, hogy szabadon lógjanak. Ha esetleg lecsúsznának a karikán, egy pici ragasztóval rögzíthetjük őket.

11_90.jpg

Variálható dekoráció virágokkal

Ezt a karikát most vintage elemekkel, fakó, krétafestéket idéző színekkel álmodtuk meg, ugyanakkor a végeredmény csak a fantáziánkon és a pillanatnyi inspiráción múlik, hiszen egész más összhatást is elérhetünk például natúr fagolyókkal, egy-egy szál száraz virággal, fekete alapkarikában, vagy éppen szezonális élővirágokkal! Érdemes kísérletezni, a lehetséges variációk száma gyakorlatilag végtelen! 

5_235.jpg

Már az összeállítása is meglehetősen egyszerű, és mivel akár hétről hétre megváltoztathatjuk a küllemét egy-két apró módosítással, voltaképpen egy néhány perc alatt mindig megújulni képes dekorelemet nyerünk vele otthonunkba. 

Amire szükségetek lesz:

Első lépésként a fagolyókat két rétegben lefestettük kedvenc színeinkkel.

20240327_230441.jpg

Száradás után ragasztópisztollyal rögzítettük egymáshoz őket, majd egy méretre vágott hurkapálcával erősítettük meg a kapcsolódásukat az egyik oldalon. Érdemes egy könyv vagy deszka mellett végezni ezt a feladatot, akkor biztosan egyenes vonal mentén haladunk a ragasztással. Amikor összeállt a sor, ragasszuk a két szélső fagolyót a karikához, annak alsó harmadában azon a ponton, ahol éppen végigérnek. Biztos, ami biztos, a hurkapálca alá is tegyünk egy pici melegragasztót.

6_192.jpg

Nem maradt más hátra, csak szúrjunk egy-egy szál virágot, barkát, szárított vagy zöld leveles növényt különleges virágtartónkba! Ha valódi, vágott virágot használtunk, számoljunk azzal, hogy azt néhány naponta cserélnünk kell! 

7_168.jpg

Zsinóros karika, az átváltozóművész

Az előző projektben az összeállítás során befogott, három keskeny horonnyal rendelkező fatalp egy újabb lehetőséghez adott ötletet, ennek mentén készítettem egy vidám, nyuszis asztaldíszt is. A praktikus dekorációk sorában biztosan nem meglepő, hogy ezt a változatot is pillanatok alatt újjávarázsolhatjuk bármilyen friss anyag és motívum segítségével. Húsvét után egy kedves, madárházas formában kerül majd az asztalra, de már kitaláltuk a nyári öltözetét is, amit nektek is megmutatunk majd, ha eljött az ideje! 

Tekerjük fel a karikára a jutazsinórt, ami helyett akár színes szalagokat is használhatunk! Az egyenletes felület érdekében minden második körnél bújtassuk át a gombolyagot a karikán! Az elejét és a végét mindenképpen rögzítsük ragasztópisztollyal, de érdemes közben is ejtenünk egy-egy pöttyöt a zsinór alá, hogy ne csúszkáljon el és feszes maradjon. Fatalp helyett használhattok száraz oázist is, amit mohával vagy más, a dekorációhoz illő alapanyaggal is bevonhattok. Ez a megoldás különösen praktikus lehet akkor, ha álló díszt szeretnétek, de annak súlya miatt a fatalp már nem ad neki elég biztos alapot. Ha készen vagyunk az előkészítéssel, dekoráljuk karikánkat kedvünkre! Ha szeretnétek sablont, a nyuszifigurát INNEN letölthetitek.

ITT A RAYHER HOBBY KLUB!

Nemcsak számos kézügyes ötletet, de egy kivételes lehetőséget is hozunk nektek új sorozatunkkal. A Színes Ötletek olvasóiként 10% kedvezménnyel vásárolhattok a Rayher Hobby webáruházában nemcsak a cikkekben említett, hanem a virtuális polcokon kapható bármely termékből, ráadásul mennyiségi korlátozás nélkül - használjátok a RAYHERSZ10 kuponkódot!


Bár a kód csak webáruházas rendelés esetén érvényesíthető, választhatjátok a személyes átvételt, amennyiben Budapesten, a József körút 36. szám alatt található üzletben szeretnétek megvásárolni kedvenc eszközeiteket, hobbi-és dekorációs alapanyagaitokat.

Legközelebb anyák napjára készülünk szép és tartós ajándékokkal! Tartsatok velünk itt, FacebookonInstagramon, és Pinteresten is, hogy a következő részről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5918365011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása