Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ünnepváró kacatmentés: régi, mintás műanyagtojások új ruhában

20240323_135000_0000.png

A napokban decoupage technikával készített vintage tojásaink ihletet adtak egy másik kézügyes projekt megvalósításához is. Jól tudjátok, nálunk sok minden, talán elsőre kacatnak látszó holmi alakul át, kap új külsőt vagy másik funkciót, hiszen fontos számunkra hulladékszegény életmódra való törekvés. Ennek számtalan másik mellett egyik módja, hogy nyitott szemmel járva keressük, mi más lehet még kreatív alapanyag a nyilvánvalókon túl. A tavaszi dekorációkat rejtő dobozban sorsára várt néhány, már nem is emlékszünk, honnan való mintás tojás. Bár kopottak éppen nem voltak, mi magunk nem használtuk őket, mintájuk és kiabáló „műanyagságuk” valahogy sosem illett az aktuális dekorációs elképzeléseinkhez. Ha már előkerült a szalvétaragasztó és a metál viaszpaszta, kezelésbe vettük hát őket is. Nézzétek meg a folytatásban, mire jutottunk!

muanyagtojas_decoupage_0.jpg

Az ötlet egyébként hungarocell- vagy valódi, kifújt tojásokkal is megvalósítható, ha éppen azokból maradt pár darab készleten húsvét előtt, de könnyen, különösebb kézügyesség nélkül átöltöztethetitek vele hasonló, már megunt színű vagy mintájú műanyagtojásaitokat is. A technika lényegét leírtuk korábbi cikkünkben, amiben más, egyszerű tojásdíszítési módszereket is találtok.

Amire szükségünk volt:

A tojásokat végül a dekorációnk más darabjaihoz illő, pasztellzöld árnyalatra festettük, ezért a szalvéta mintázatának nem volt jelentősége. Felhasználtuk tehát azokat a fehér íveket, amikről előzőleg már leválasztottuk a legfelső, színes lapot, de használhattok selyempapírt is, amivel szintén elérhető ez a gyűrött, rusztikus hatás. A decoupage ragasztó és a szalvétarétegek felvitelekor egyáltalán nem törekedtünk arra, hogy szépen elsimítsuk a papírt, hiszen egy minél strukturáltabb felület létrehozására törekedtünk. 

muanyagtojas_decoupage_4.jpg

Amikor teljesen megszáradtak a tojások, két réteg festéket vittünk fel, és ismét félretettük őket.

muanyagtojas_decoupage_5.jpg

Utolsó lépésként finoman bedörzsöltük őket a viaszpasztával, majd a szalagokra egy-egy fagyöngyöt fűztünk. Nekünk mindenképp jobban tetszik, mint az első változat, és reméljük, a beszámolóval talán titeket is arra inspirálunk, hogy vizsgáljátok meg kidobásra ítélt dolgaitokat, hátha egy kis dizájn- vagy funkcióváltás után még sokáig szolgálhatnak például egy ünnepi asztal díszeiként. 

muanyagtojas_decoupage_6.jpg

muanyagtojas_decoupage_7.jpg

További tavaszi és húsvéti témájú ötleteket ITT találtok! Ha tetszett a cikk, tartsatok velünk itt, FacebookonInstagramon, és Pinteresten is, hogy a következőről cikkről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7118361481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása