Színes Ötletek

a kézügyes blog

Búzakalász hímzése lépésről lépésre

cimlapkep_buzakalasz.jpg

Az új lisztből készült kenyér az államalapítás ünnepének jelképe is egyben, túl azon, hogy az aratás időszakának végét jelzi, hiszen a hagyomány szerint Szent István-napra sütöttek először a frissen aratott búzából. Augusztus 20-ra korábban egy gyönyörű kopogtató elkészítésének menetét mutattuk meg nektek - a cikk végén egy látványos asztalidíszekből összeállított galériát is találtok -, a mai bejegyzésben pedig a hímzés szerelmeseinek kedvezünk ezen a jeles napon. Az igényes alkotás Mary Corbet munkája, aki lépésről lépésre végigvezet minket a minta letöltésétől kezdve az alapanyagválasztáson át a hímzésig minden tennivalón - a végeredmény egy ötszálas búzacsokor, ötféle hímzéssel! Olvassatok tovább!

1. fejezet - A hímzővászontól a cérnáig, azaz mikre lesz szükségünk!

1fejezet.jpg

A sorozat első cikkében mindent megtaláltok, beleértve a hímzéshez szükséges letölthető mintát is. Röviden összefoglalva: szükségetek lesz egy 17-20 cm körüli méretű hímzőrámára, egy nagyjából 30x30 cm-es felületi hímzéshez alkalmas vászonra, tűre és a hímzőfonalakra, ITT pedig rendelkezésetekre áll minden fontos tudnivaló az előkészületekhez.

2. fejezet - Készítsük el gyorsan az első két kalászt!

2fejezet_1.jpg

Az első öltéstípus levegősebb, a második sokkal tömöttebb kalászt eredményez. Ebben a cikkben végigkövethetitek a szárak és szemek hímzésének menetét. Ha valamelyik módszer nem lenne ismerős, akkor sincs gond, hiszen nemcsak képeket, de oktatóvideókat is találtok hozzájuk. 

3. fejezet - Kihívásokkal teli csavarok

3fejezet.jpg

A két viszonylag gyorsan és egyszerűen kivitelezhető búzaszál után most két összetettebb minta következik. A száraknál ugyanúgy kell eljárnotok, mint az előző fejezetben, és a szemeket illetően is bármikor visszatérhettek ezekhez ha úgy érzitek, ez a módszer túl nagy kihívást jelent. Mindenesetre érdemes megpróbálni, hiszen némi gyakorlással biztosabb kezekre és szebb végeredményre számíthattok! Az útmutató videós segédletekkel együtt INNEN elérhető. 

4. fejezet - Az utolsó szál és a levelek

4fejezet.jpg

Az utolsó részben az ötödik búzaszálat és a leveleket készíthetitek el. A szemek esetében ismét egy egyszerűbb öltéstípust próbálhattok ki, a minta mégis nagyon mutatós és telt lesz. A levelek kitöltésével pedig egy nagyon hasznos technikát tanulhattok meg, amivel árnyékokat, azáltal térbeliséget adhattok hímzéseiteknek. A befejező lépésekhez vezető oktatóanyagot ITT találjátok meg.

Azt nem állítjuk, hogy ezt a komplex mintát el is készíthetitek az ünnepnapon, hacsak nem vállaltok be egy igazi hímzőmaratont, de bármikor is értek a végére, hasznos tudás és egy igazán különleges dekoráció, személyes ajándék, vagy akár egy egyedi kenyereszsák birtokában lesztek. Kipróbáljátok?

Ha tetszett a cikk, kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5618196893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása