Színes Ötletek

a kézügyes blog

A klassz nyereményjátékok mögött egymást támogató összefogás rejlik
Köszönetnyilvánítás Színes Ötletek módra

blog_cimlapkep_0_8.jpg

Akik figyelemmel kísérik Fajáték-körképünket, tudhatják, hogy a sorozat egy több műhely és vállalkozás által szervezett nyereményjáték kapcsán indult annak idején, amikor felfigyeltünk erre a rendkívül szimpatikus, egymást támogató közösségre. Az eddigi fejezetekben számos játékkészítő műhellyel megismerkedhettetek külön-külön is. Most egy hasonló közös kezdeményezés alkalmával épp a Színes Ötletek egyik stábtagjának kedvezett a szerencse - aki ráadásul olyannyira nem a nyereményre hajtott részvételével, hogy két napig keresni kellett a játékosok között az eredményhirdetés miatt -, ennek apropóján a folytatásban a játék szervezőit mutatjuk be nektek egyfajta köszönetnyilvánítás gyanánt. Csupa egyedi kézműves- és dizájnterméket létrehozó hazai vállalkozást ismerhettek meg, akiknek a palettáján a fényképes faékszerektől a horgolt és más, természetes anyagokból készített kiegészítőkön át a festményekkel díszített fülbevalókig mindenfélét találhattok - érdemes tovább olvasnotok!

A sort a játék főszervezőjével indítjuk, aki nem más. mint egy szókimondó, nyílt szívű anyuka, egyben az Artmami márka megálmodója, Veron Szilvia. Ahogy mi látjuk, az Artmami nem csak egy kézműves vállalkozás, amely egyedi tervezésű fényképes ékszerek, ajándéktárgyak és pólók, bögrék készítésével foglalkozik, de egy világlátás megjelenése is az alkotáson keresztül: Szilvi vagány, néha akár kicsit pimasznak is nevezhető, de mindenképpen őszinte stílusa az egyéni vizuális megjelenésű webáruház minden egyes termékén, minden közösségi médiabejegyzésén átsüt. Mi pedig széles mosollyal, vagy épp elgondolkodva érthetünk egyet a frappáns szófordulatokkal, közben kicsit irigyelve ezt a minden korlátot önfeledten semmibe vevő önazonosságot.

artmami_1.jpg

Az Artmami indulása már ismerős lehet nektek a Fajáték-körkép interjúiból: Szilvi GYES-en lévő anyukaként kezdte, mára pedig ez lett a hivatása. Az ajándéktárgyak és ékszerek tervezése során a fő szempontja, hogy az általa megálmodott termékek ne csak egyediek, de szívhez szólók is legyenek, kapcsolódhasson hozzá, aki adja, de főképp, aki kapja - és persze hogy sokáig emlékezzen rá. 

A többféle kézműves ajándékokat rejtő - Artmami BOX néven futó - nyereménycsomagunk főszereplője egy fényképes karkötő volt. A sokféle színben önállóan is rendelhető ékszer különlegessége azon túl, hogy fából készül az, hogy egy sajátos kreatív eljárással az emlékeinket zárja magába, fényképek formájában. A miénkre a gyerekek által közösen létrehozott rajzok és festmények miniatürizált változatai kerültek, ezzel pedig egy tökéletes együttállás jött létre: számunkra egy kortalan, örök emlék, ugyanakkor egy absztrakt és vagány kiegészítő, amit garantáltan nem fogunk senki más kezén viszontlátni.

artmami_2.jpg

A dobozban sok más kedves apróság rejtőzött, amik közül végül minden gazdára talált a családi és baráti körben, hogy mások is velünk együtt örülhessenek. 

Benke Erika a gyógynövények és a természetes alapanyagból készült kozmetikumok világába kalauzol minket krémes, illatos, vegyszermentes termékein keresztül. Kézműves műhelyéből a szappanokon túl szilárd sampon, balzsam, borotvaszappan és mindenféle csodabalzsam is kikerül, amik nem csak testünket, de szépségükkel és finom aromájukkal a lelkünket is ápolják.

benkeerika.jpg

A lélekápolás vonalán maradva következzen a RE'A dizájn a sorban, akitől egy 100%-os tisztaságú illatviasz csomag került a nyeremények közé. A pici szivecskéket párologtatóban és elektromos viaszolvasztóban is használhatjuk a kellemes aromaterápiás percekhez. Ha végigpörgetjük a Facebook-oldalukra feltöltött fényképeit, rögtön láthatjuk, hogy egy igazi önmegvalósító vállalkozásról van szó, ahol a roll-up táskától a gravírozott, felvarrható márkajelzéseken keresztül a különleges lakáskiegészítőkig mindenféle termék felbukkan.

356031594_670043831810801_6829511906697070218_n.jpg

A Lovely Letters rövid bemutatkozása éppoly szembetűnő, mint azok az egyedileg feliratozott ékszerek, evőeszközök, kiegészítők és más ajándéktárgyak, amiket készít: „A nő kalapáccsal.” Ha személyes ajándékot, jelentős eseményekre utaló emléktárgyat keresünk, bírjuk a fémet és a vagány cuccokat, Móni boltjában is érdemes körülnéznünk!

lolely.jpg

A hajdúszoboszlói Pezipé Kreatív Hobby Bolt és Műhelyben szívvel-lélekkel, gondosan megalkotott és személyre szabott díszeket, ékszereket és ajándéktárgyakat találhattok az ásványkarkötőtől a kopogtatóig. Felkészülhettek arra is, hogy magatok állítsátok össze ezeket, hiszen a kreatív hobbi alapanyagok széles palettájáról is válogathattok az üzletben. 

A Varianno a kisgyermekes szülők körében talán nem ismeretlen, hiszen a márka a többfunkciós, sokoldalúan variálható, a környezettudatosság jegyében tervezett és gyártott gyermekruházat egyik képviselője. A termékek egyedileg, kézzel készülnek Öko-tex vagy GOTS minősített - bőr- és bolygóbarát - alapanyagokból. A Varianno palettáján a gyerekekkel "együtt növő" ruhadarabokon és kiegészítőkön kívül kétoldalas pólókat, anya-lánya vagy tesós szetteket, sapkákat is találhatunk, és nemcsak a kicsiknek, hanem magunknak is. A mi kis dobozunkba egy klassz fejpánt került, ami kényelmes nyári viselet, és az sem mellékes, hogy ezek a darabok a gyerek és felnőtt ruhák szabászati maradékaiból, tehát zerowaste módon készülnek.

varianno_43.jpg

Szintén az egyedi ékszerek képviselője a DorczyArt, akinek a fülbevalóit az üveglencse mögé foglalt eredeti, miniatűr akvarell festmények teszik igazán különlegessé, de másféle ékszereket, üvegből készült lakásdekorációkat, képeslapokat, festményeket és grafikákat is rendelhettek tőle. 

345287303_204645039073929_298154902488620344_n.jpg

Kisvállalkozóként nem lehet baj abból, ha több lábon állunk, amit sokszor nem könnyű egyedül menedzselni, és az is okozhat elakadásokat, amíg megtaláljuk és kézben tartjuk a megfelelő stratégiát. A Színezd át az életed a játék egyetlen nem kézműves támogatójához vállalkozói tanácsadásért, marketing tippekért, vagy akkor fordulhattok, ha személyre szabott mentorprogramra van szükségetek. 

Ezúton is köszönjük minden felajánlónak a szívvel-lélekkel készült, ötletes ajándékokat, amikor használjuk vagy hordjuk őket, mindig eszünkbe fog jutni a kedvességük. Számunkra ez a közös promóció is igazolja, hogy a kisvállalkozók rivalizálás helyett felléphetnek példaértékűen, egymást támogató közösségként, és jó látni, hogy ezt sokszor meg is teszik. Termékeik mögött nem rideg gyártósorok, hanem anyukák, apukák, családok állnak, akik sokszor egyedül végeznek minden feladatot a tervezéstől a megvalósításon át a marketingig. Artmamit idézve: 

"Legyetek cukik, és egy virtuális hátba veregetéssel támogassátok a munkájukat!"

Azaz ha nem is tehetitek meg, hogy minden esetben hazai kézműves terméket vásároltok magatoknak vagy ajándékba, használjátok a közösségi felületek adta lehetőségeket arra, hogy másokhoz is eljusson a hírük: játsszatok, válaszoljatok a feltett kérdéseikre vagy csak fejezzétek ki érzéseiteket a posztjaikkal kapcsolatban!  

Kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről cikkről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9318156858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása