Színes Ötletek

a kézügyes blog

„Libuskáim, egyetek, szép kövérek legyetek!" - Márton-napi liba maradék textildarabokból

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_43.jpg
Családunkban a húsevés kicsit ritkább, mint a kreatívkodás, ráadásul gasztroblog sem vagyunk, ezért Márton-napra nem libasülttel, hanem egy textil lúdcsaláddal készültünk. Az igazi kihívást az jelentette, hogy elfelejtettük, az oviban még a jeles nap, azaz november 11 előtt tartják a hagyományos vigasságot, ezért az eseményt megelőző nap estéjén - vacsora és altatás között - készültek el instant szárnyasaink, némi maradék anyag, hurkapálca, filc és gyöngyök felhasználásával. Ezek az alapanyagok ízlésünk és a fiókban fellelhető készleteink függvényében szabadon variálhatók. Tippek, galéria és kivágható sablon a folytatásban!

Amikor gyors megoldásra van szükség, és nincs idő arra, hogy alapanyagért szaladjunk, mindig jó megoldás, ha körülnézünk a maradékok között. Ez nemcsak gyors - vagy ahogy Angelo Provolone mondta, expeditív - de környezetbarát megoldás is, így mindig eltesszük a kisebb-nagyobb vágási hulladékokat varrás során, hiszen ilyen alkalmak során bármikor felhasználhatók. Néhány perc alatt össze is válogattuk textillibáink színpompás tollruháját a fiókból, ezeken túl mindössze pár hurkapálcát, egy kis töltőanyagot és gyöngyöket kellett kerítenünk. A töméshez a most leeső darabokat is felhasználtuk, így semmilyen hulladék nem maradt munkálkodásunk nyomán.

1. lépés

20221109_213302.jpg

Színre színt hajtva szabadkézzel felrajzoltuk a libákat a testüknek választott pamutvászon darabokra. Fél centiméter varrásráhagyással kiszabtuk a darabokat. A lábakhoz egy rétegben szabott filcet használtunk, mivel azt nem kell szegni, de ha nektek nincs éppen kéznél ilyen anyag, hasonló módon varrhatjátok meg, mint a testét, csak ebben az esetben azt is duplán szabjátok! A felrajzoláshoz használhatjátok az innen letölthető sablont is. 

20221109_215240.jpg

2. lépés

Körbevarrtuk úgy a kiszabott anyagot, hogy alul hagytunk egy 4-5 centiméteres nyílást, amin keresztül kifordíthattuk. Varrógép helyett kézzel, apró öltésekkel is varrhattok, kicsit több idő ugyan, de az eredmény ugyanolyan lesz. Megtömtük azzal a kis maradék tömőanyaggal, ami rendelkezésre állt, és eltüntettük a vágás során keletkezett hulladékokat is. Mindeközben beleszúrtuk a hurkapálcát, mert elég nehéz lenne a dolgunk, amikor már teljesen tömör a liba textilbendője. Ha úgy ítéljük meg, hogy már épp elég kövér, varrjuk be az alsó nyílást. 

20221109_223023.jpg

3. lépés

A szemeket mi fekete gyöngyökből készítettük, ugyanis kimeríthetetlen készletünk van belőle, amióta kevesebb időnk marad gyöngyfűzésre. (Talán ideje lenne letesztelni, emlékszünk-e még valamire. Ha szeretnétek ilyen témájú cikket, írjátok meg kommentben!) Ha nincs gyöngyötök, semmi gond, hímezzétek, vagy egyszerűen filccel rajzoljátok meg a szemeket!

20221109_215754.jpg

4. lépés

Egy egyszerű csomóval kössétek a pálcára a lábakat jelképező „masnit”, és kész! Használhatjátok dekorációs célokra vagy bábozáshoz egyaránt. Nálunk nagy sikert aratott a libacsalád, és ha gyorsan nekiláttok, az ünnepig még nálatok is kikelhetnek a fiókból! 

20221109_231648.jpg
Ha tetszett a bejegyzés, tartsatok velünk itt, illetve a Facebookon és az Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9517974948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása