Színes Ötletek

a kézügyes blog

Pozitív energiát hoz életünkbe 2023 színe, a Szertelen képzelet

0_97.jpg
Az AkzoNobel, a világ egyik vezető festékgyártója immár huszadik éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket, és jelöli ki minden ősszel a következő év színét. A nemzetközi szakemberekből álló designer- és színszakértő csapat választása a korábbi évek Merész kezdete és Ragyogó égboltja után idén a Szertelen Képzelet nevű árnyalatra esett, ami energiával és pozitivitással tölti meg élettereinket. Az igazat megvallva ránk is fér ez most talán még inkább, mint korábban. A 2023-mas év színének kiválasztásakor a szakértőgárda szerint a természet ismét globálisan fókuszba került, hiszen fontos, hogy tőle is tanuljunk, ne csak róla, hogy megértsük, a természet mindennek a forrása: vigasztalást, ihletet, anyagokat, ötleteket és számtalan új tervet hoz életünkbe. A folytatásban jövünk a sorozatban már megszokott színpalettákkal, a hozzájuk kapcsolódó inspiráló enteriőrfotókkal.

Az AkzoNobel Globális Esztétikai Központja minden évben összehív egy, a design legkülönbözőbb területeiről érkező nemzetközi szakértőkből és trendfigyelőkből álló csapatot. Ők együtt vitatják meg, melyek lesznek a következő év fő globális társadalmi és dizájntrendjei, amelyek a fogyasztók szín- és lakberendezési választásait befolyásolni fogják. Ez a folyamat lehetővé teszi számukra a következő év trendjeinek, és azon belül egy domináns, átívelő hatásnak az azonosítását. Végül meghatározzák a trendekhez kötődő legfontosabb színeket, melyeket otthonainkban is fel-használhatunk különböző hangulatok eléréséhez. Akik olvasták korábbi beszámolóinkat a témáról, tudhatják, hogy 2022 színét is a természet inspirálta, míg az azt megelőző időszak két fő motívuma a klímaszorongás és globális járványhelyzet volt. A természettel való összhang a mi életünkbe is egyensúlyt hoz. E gondolat mentén a 2023-as év színe a Szertelen képzelet, színkódja 50YY 49/191.

A kiválasztás folyamatáról többet is megtudhattok az alábbi videóból, melyben Helen Van Gent, az AkzoNobel Global Aesthetic Center kreatív igazgatója avatja be a közönséget a részletekbe. 

"Az év színe mögött meghúzódó ihlet megjelölésére a Szertelen Képzelet nevet választottuk – a szerteleséget a természet szabadságának megidézésére, a képzeletet pedig a körülöttünk lévő természeti varázslat közvetítésére választottuk. A Szertelen Képzelet egy pozitív, természetes tónus, amely azáltal, hogy összeköt bennünket a természeti világgal, segíthet abban, hogy jobban érezzük magunkat otthonunkban. A Szertelen Képzelet és négy kiegészítő palettája tökéletesen használható arra, hogy ihletet merítsünk a környezetünkből, és kialakítsunk egy olyan világot, amilyenben mindig is élni szerettünk volna. "

A folytatásban bemutatjuk, hogy mit képvisel a Szertelen Képzelet négy színpalettája, illetve, hogy hogyan használhatók otthonaink átalakítására.

1. Áramló paletta

Korunk technológiára alapuló, rohanó, stresszes mindennapjai során néha nem jut idő arra, hogy azt tegyük, ami a legjobb nekünk. Benső egyensúlyunk azon alapul, hogy összehangolódunk a természettel, és érezzük annak ismétlődő ritmusát. Otthonunkban is szükségünk van olyan terekre, amelyek erre lehetőséget adnak. Az Áramló paletta finom tónusait a tengerpart ihlette – a kagylók rózsaszínje, a kavicsok szürkéje, a tengervíz kékje. A paletta színeit Dulux Év Színével, a Szertelen Képzelettel együtt használva a tökéletes egyensúly érzését hozhatjuk el a terekbe.

2. Csábító paletta

A természet közelsége bizonyítottan jelentős pozitív ha-tással van a közérzetünkre. A Csábító paletta, melynek nyugtató árnyalatait erdők és fás vidékek színei inspirálták, segít kapcsolódni a természethez. A Csábító paletta a vidéki táj hangulatát csempészi be otthonunkba, így ideális pihentető és megnyugtató hangulatú terek megteremtéséhez. A paletta színei emellett remekül egészítik ki a Dulux 2023-as Év Színét, a Szertelen Képzeletet, amellyel együtt kényelmet és nyugalmat sugalló színkombinációkat alkotnak.

3. Nyers paletta

A Nyers színek a körülöttünk lévő természetes anya- gokban rejlő változatosságot és kreativitást tükrözik. A szárított növények és learatott gabonafélék színei által ihletett paletta árnyalatai természetességet hoznak az otthonodba, és különböző kreatív dekorációkhoz sem túlságosan erőteljesek. A virágok szimbolizmusa szerint a szárított virágok az örökkévalóságot jelképezik – ennek megfelelően a paletta színei is időtlenek. Ezek a színek tökéletesek arra, hogy melegséget hozzanak a házba és mélységet adjanak a térnek. Nem csak egymással, hanem a Szertelen Képzelettel, a Dulux 2023- as Év Színével kombinálva is rendkívül jól mutatnak.

4. Pezsdítő paletta

A vadvirágos mezők és gyepek nyüzsgő biodiverzitása által ihletett, vidám paletta a sokszínűséget és örömet, egységet ünnepli. A Pezsdítő paletta tele van ragyogó és vidám tónusokkal, amelyek tükrözik a természet varázsát. A növények meleg tónusai ihlették, energiát, pozitivitást és a természeti világgal való kapcsolódást hozza létre, segít megváltoztatni érzéseinket. A fényes rétet szimbolizáló Pezsdítő színek lendületesek, és remekül kombinálhatóak, továbbá kiemelik a Dulux 2023-as Év Színét, a Szertelen Képzelet lágyságát.

Forrás: dulux.hu 

Ha tetszett a cikk, tartsatok velünk itt, illetve a Facebookon és az Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8817931407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

farkashazi_reka_tintanyul_pic_300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása