Színes Ötletek

a kézügyes blog

Logika, Ügyesség, Kitartás - LÜK képességfejlesztő füzetek

0_94.jpg

Ezt a játékos tanulást segítő rendszert már öt évtizede használják 35 országban, köztük több mint 10 éve Magyarországon is. A játékos tanulás lényege nagyon röviden, hogy indirekt módon fejleszti a gyermekek megfigyelőképességét és logikai gondolkodását a sikerélmény és a játék önfeledt örömén keresztül. A sorozat részei között az óvodásoktól a kiskamaszokig minden korosztály számára találtok olyat, ami segítségével új ismeretekre tehetnek szert, akár a formákkal való ismerkedés, az iskolára való felkészülés, vagy már a tanagyag elsajátítása a legfontosabb aktuális feladat. A folytatásban egy kedvcsináló videót találtok a legkisebbeknek szóló BambinoLÜK füzetekhez, de összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat is a LÜK sorozattal kapcsolatban. 

kat_0017.JPG

A Móra Könyvkiadó gondozásában megjelenő LÜK készség- és képességfejlesztő rendszer jelenleg háromféle változatban létezik, mindegyik egy-egy saját alapkészlettel, úgynevezett okostáblával és számos hozzá tartozó füzettel. 

Hogy mi is az az okostábla? Egy olyan kirakótábla, ami a LÜK-füzetekben található feladatok megoldására, azok ellenőrzésére és különféle játékokra való: az ábrákkal és formákkal jelölt lapocskákat kell a megfelelő helyre tenni a füzetek segítségével. Egy sorozaton belül (BambinoLÜK vagy MiniLÜK) minden füzethez ugyanezt az alaptáblát használhatjátok, így elegendő egyszer megvennetek, bármelyik füzetet is választjátok. Hogy könnyebben elképzeljétek használat közben, ITT kaphattok egy kis segítséget hozzá!

A legkisebbeknek szóló BambinoLÜK szöveget nem tartalmazó füzetei kiváló alapozást jelentenek számoláshoz, íráshoz és olvasáshoz, nem utolsósorban önálló munkavégzéshez is, amire az iskolában bizony nagy szükség lesz. Az okostábla nagyméretű lapocskáit pici kezekhez tervezték. Ezek a kiadványok 5-6 éves korig izgalmasak, utána a gyerekek áttérhetnek a MiniLÜK táblára és ahhoz készült füzetekre.

Nézzétek csak, mennyi lehetőség!

MiniLÜK sorozat az iskolakezdés előtti időszakban és alsó tagozatban használható nagyon hatékonyan a 6-11 éves gyerekek logikai fejlesztésére, koncentrációjuk, problémamegoldó képességük javítására. Az iskolai előkészítő füzetek után az egyes tantárgyakra specializált kiadványok az iskolai tananyag játékos gyakorlásához nyújtanak segítséget.

kat_0026.JPGKépek forrása: Móra Könyvkiadó, Színes Ötletek

Biztosan sokan ismeritek már ezt a remek sorozatot, de ha még csak most ismerkedtek a LÜK világával, és elsőre bonyolultnak tűnik a rendszer működése, érdemes elolvasnotok korábbi cikkünket, ahol részletesen is bemutattuk az egyes fejezeteket, illetve a Móra Könyvkiadó weboldalán sok-sok segítséget találtok a rendszer megismeréséhez és a csomagok összeállításához egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9917926229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ajánló

lginsta_1200_1.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása