Színes Ötletek

a kézügyes blog

Játszva tanulás ovisoknak a Csodatoll sorozattal, ahányszor csak kedvük tartja

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_61.jpg

Csodák márpedig léteznek, főleg, ha megtanuljuk azokat észrevenni a mindennapokban. A Móra Kiadó Csodatoll sorozata jó példa erre. Sokan szeretjük a különböző készségeket fejlesztő foglalkoztató kiadványokat, azonban van egy közös tulajdonságuk, ami szinte mindre jellemző, nevezetesen, hogy a gyerekek megfogják a tollat, megcsinálják a feladatokat, és onnantól kezdve sok újdonságot már nem rejtenek. A Csodatoll munkafüzetek viszont csavarnak egy kicsit a bevált formulán egy egyszerű, de nagyszerű eszközzel, melynek köszönhetően a kiadványok bármikor újrakezdhetők - a speciálisan felületkezelt oldalak ugyanis letörölhetők a füzetekhez mellékelt, szivaccsal ellátott kupakkal szerelt tollak segítségével. Így, ha a gyerekek újra kedvet kapnak a feladványok megoldásához, csak egy mozdulat, a korábban berajzolt vonalak eltűnnek, és már kezdődhet is újra a fejtörés! Olvassatok tovább, érdemes! 

20230305_165223.jpg

A Csodatoll sorozat köteteiben a szabadúszó illusztrátorként dolgozó Silvia Benaghi mókás, szemet gyönyörködtető rajzai vezetik a kis olvasók kezét és tekintetét, a gyerekek játszva fejleszthetik készségeiket és képességeiket, legyen szó különböző formák megrajzolásáról, az adott alakzatok felismeréséről, vagy az első lépésekről a számok világában, a számjegyek írásától a mennyiségek beazonosítását segítő játékos feladatokig.

Formák és méretek? Melyik a kisebb? Hol találod a nagyobbat? Négyzetek és téglalapok? Színek és számok? Hogyan kell írni a számokat? Meg tudod számlálni, melyik tárgyból mennyit látsz a képeken? Rengeteg, a letörölhető csodatoll segítségével akár többször is megoldható, érdekes, mókás feladat vár az ovis korosztályra a foglalkoztatókban. Rajzoljatok, töröljetek és használjátok újra a Csodatoll füzeteket, ahányszor csak kedvet kaptok hozzá! 

20230305_161624.jpg

Azt már csak személyes tapasztalatként tesszük hozzá, hogy bár a Csodatoll sorozat a három év feletti korosztálynak ajánlott, azok is jó hasznát vehetik, akiknél van a családban a rajzolás, vagy mondjuk ki, firkálás iránt érdeklődő kisgyerek, akiknek a figyelmét nem mindig kötik le maguk a feladatok: a letörölhető oldalak akár végtelenszer használható rajzlapként is funkcionálhatnak, amíg eljön a rendeltetésszerű használat ideje!  

Ha szívesen belelapoznátok a füzetekbe, a következő videó nektek szól! 

Korábbi könyvajánlóinkat itt találjátok! További információk a Móra Kiadó weboldalán és közösségi felületein!

Ahogy megszokhattátok, a könyvajánló mellé játékot is hozunk - keressétek a Facebook-oldalunkon! Írjátok meg nekünk a poszt alatti hozzászólásban, melyik kiadványt próbálnátok ki elsőként, és nyerjétek meg mindkettőt! 

A "Csodatoll" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2023. április 30. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

  • Az eredményhirdetés időpontja: 2023. május 1. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt a Móra Kiadó és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

  • A játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik hozzá.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8918102218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása